Mobiili.fi Apple ei tule enää paljastamaan iPhonen myyntilukuja avausviikonlopulta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plus ja iPhone 7.


  Apple ei enää tänä vuonna tule julkaisemaan tietoa iPhone-avausviikonlopun myynnistä, kertoo se yhdysvaltalaiselle talouskanava CNBC:lle toimittamassaan lausunnossa.

  Applen mukaan se toimii näin, sillä jakelun laajennuttua se käytännössä tietää iPhone 7:n myyvän loppuun ensimmäisenä viikonloppuna ja näin mahdolliset kerrottavat myyntimäärät viestivät enemmän Applen kyvystä toimittaa laitteita kuin kysynnästä.

  Uudet iPhone 7 ja iPhone 7 Plus tulevat ennakkotilattaviksi huomenna 9. syyskuuta ja toimitukset sekä myynti alkavat viikkoa myöhemmin ensi viikon perjantaina 16. syyskuuta, myös Suomessa, joka kuuluu ensi kerran ensimmäisen aallon iPhone-lanseerausmaihin. iPhone-lanseeraus on tänä vuonna poikkeuksellisen laaja ja kattaa heti 28 maata.

  Toisaalta Applen päätöksen jättää avausviikonlopun luvut kertomatta voi lukea viestiksi myös siitä, että luku ei tule yltämään viime vuoden tasolle. Viime vuonna Apple kertoi, että iPhone 6s:ää ja iPhone 6s Plussaa myytiin avausviikonlopun kolmen päivän aikana yli 13 miljoonaa kappaletta. Vuotta aiemmin iPhone 6 -lanseerauksen yhteydessä vastaava luku oli yli 10 miljoonaa.

  iPhone-myynti on laskenut ensi kertaa vuotta aiempaan verrattuna tämän vuoden alkupuoliskon aikana, mikä on painanut myös Applen tuloksen laskuun.

  Tänäisen ilmoituksen yhteydessä Apple kertoi toistavansa aiemmin antamansa ohjeistuksen eli se odottaa kuluvalle tilikauden neljännekselleen 45,5-47,5 miljardin dollarin liikevaihtoa sekä 37,5-38 prosentin bruttomarginaalia.


  JUST IN: Apple says it will not be releasing iPhone pre-order numbers as it traditionally has in the past. pic.twitter.com/SFPWnYJGO0

  — CNBC (@CNBC) September 8, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju