Mobiili.fi Apple ei lämpene iPhone-ominaisuuden avaamiselle – pankkien omat lähimaksusovellukset...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple Pay -maksut toimivat normaaleissa lähimaksupäätteissä, mutta Apple Pay -palveluun voi lisätä kortin vain pankilta, jonka kanssa Applella on sopimus.


  Applen iPhonen NFC ja pääsy hyödyntämään sitä mobiileissa lähimaksuissa on noussut keskusteluun kolmen australialaispankin haettua lupaa neuvotella yhteistyössä Applea vastaan liittyen sen Apple Pay -maksupalveluun.

  Apple ei pankkien näkemyksille ole lämmennyt ja tyrmää edelleen täysin NFC:n avaamisen muille.

  ”Apple ylläpitää erittäin korkeita tietoturvastandardeja asiakkaidemme eduksi kun he käyttävät Apple-laitteita maksujen tekoon”, todetaan Applen kannanotossa. ”Yksinkertaisen pääsyn tarjoaminen NFC-antenniin pankkisovelluksille heikentäisi perustavalla tavalla korkeaa turvallisuuden tasoa, johon Apple tähtää laitteissaan.”

  iPhonen sisältämälle NFC:lle ainoana käyttötarkoituksena onkin pysynyt Applen oma Pay -mobiilimaksupalvelu. Australiassa tai Suomessakaan ei näin ollen iPhonelle ole nähty NFC:tä hyödyntäviä pankkien omia mobiilisovelluksia, jotka ovat jo yleisiä Android-puhelimissa. Myös Suomessa OP (Pivo) ja Nordea ovat jo julkaisseet Android-lähimaksusovelluksensa. Täällä pankeista Danske Bank on omilla linjoillaan MobilePayn kanssa, joka ei tukeudu vain NFC-maksuihin, vaan pyrkii nyt houkuttelemaan kumppaniyrityksiä erillistä laitetta kassapäätteen ja kortinlukijan rinnalle vaativaan järjestelmäänsä.

  Australiassa Apple Pay -kumppaniksi on neljästä suuresta pankista lähtenyt vain yksi, ANZ. Kolme muuta merkittävää pankkia pyrkivät liittoutumaan ja näin parantamaan asemaansa Applen kanssa käytävissä neuvotteluissa. Pankit ovat hakeneet kilpailukomissiolta ennakkolupaa yhteistyölleen. Apple vastustaa tätä ja sen mukaan luvan salliminen kartellimaiseen toimintaan hidastaisi innovaatiota ja estäisi kuluttajan valinnan toteutumista.

  Maailmanlaajuisesti Apple Payta tukee jo 3 000 pankkia. Tänä vuonna suunnitelmissa on ollut laajentuminen Euroopassa, mutta Suomeen tulosta ei ole saatu vielä mitään viitteitä.

  Suomessakin Apple Payta voi kuitenkin kokeilla kikkailemalla brittiläisen boon.-palvelun kanssa, kuten aiemmin olemme kertoneet.

  Apple Payn laajeneminen on kiinni juurikin pankeista, joiden kanssa Applen täytyy tehdä sopimukset niiden myöntämien korttien saamiseksi mukaan palveluun. Tiettävästi pankit ovat suostuneet maksamaan Applelle pienen osuuden Apple Pay -korttimaksuistaan saamistaan tuotoista, mutta tämä ja muut sopimusehdot voivat luonnollisesti vaihdella pankkikohtaisesti. Kauppiaiden kanssa Applen ei tarvitse tehdä sopimuksia eikä Apple Pay -maksujen vastaanotto vaadi mitään ylimääräistä riittävän uudella ohjelmistopäivityksellä varustetun lähimaksua tukevan maksupäätteen lisäksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju