Mobiili.fi Apple-auton aikataulu lipsuu – markkinoille 2021?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Motor Trendin kuvittelema Apple-auto.


  Applen kehittelemän auton suunniteltu julkaisuaikataulu venyy ja paukkuu. Vielä hieman aiemmin puhuttiin vuodesta 2020, nyt vuodesta 2021. Asia käy ilmi The Informationin artikkelista, joka esittelee Sumnerin veljekset Brianin, Kevinin ja Michaelin, joiden sanotaan työskentelevän Applen auton parissa.

  Työnimellä Project Titan kehitetyn Apple-auton parissa on työskennellyt useita satoja työntekijöitä. Vielä viime syksynä huhuttiin, että Applella olisi tavoitteena esitellä oma auto vuonna 2019, ja suunnitteluporukan koko oli kasvamassa jo 1800 ihmiseen, mutta suunnittelujohtaja Jony Ive sittemmin jäädytti työntekijöiden rekrytoinnit, kun projekti ei edennyt toivotulla nopeudella. Lisäksi autoprojektia vetänyt Steve Zadesky jätti yhtiön, joskin virallisesti taustalla olivat ”henkilökohtaiset syyt”.

  Ensin Applen autolle kaavailtu julkaisuaikataulu venyi vuodelle 2020, mutta nyt puhutaan jo vuodesta 2021. Esimerkiksi sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk arveli aiemmin, ettei Apple-auton julkaisu vuonna 2020 vaikuta todennäköiseltä. Musk kuvailikin Applen autoprojektia ”menetetyksi tilaisuudeksi”. Teslalla sen sijaan suurempi haaste tällä hetkellä onkin vastata kovaan kysyntään. Sen keväällä esittelemän Model 3 -mallin ennakkovaraukset ylittivät odotukset ja yhtiö joutuu paiskimaan töitä toden teolla saadakseen autot toimitettua mahdollisimman nopeasti. Teslan suunnitelmissa on valmistaa 500 000 autoa vuonna 2018 ja lähemmäs miljoona autoa vuonna 2020.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju