Apple aloittamassa iPhone-tuotannon Intiassa – puhelimet jäämässä paikalliseen käyttöön

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216

iPhone 7.


Apple on aloittamassa iPhone-tuotannon ensi kertaa Intiassa huhtikuun loppuun mennessä, on paikallinen alueellinen ministeri Priyank Kharge kertonut.

iPhone-puhelinten kokoonpanijana Intiassa tulee toimimaan taiwanilainen Wistron Bangaloren kaupungissa Karnatakan alueella.

Apple on viime viikkoina yhä tiiviimmin neuvotellut intialaisten kanssa erilaisista myönnytyksistä, joita se on hakenut aloittaakseen tuotannon Intiassa. Näihin on lukeutunut muun muassa tullivapaus komponenteille ja muita vastaavia taloudellisia helpotuksia.

Lisäksi ministeri on myös todennut, että kaikki Intiassa valmistettavat laitteet tulevat olemaan suunnattu kotimarkkinalle, joten esimerkiksi Suomessa myytävät iPhonet tulevat jatkossakin yhä todennäköisesti Kiinasta.

Apple pyrkii myös avaamaan Intiassa omia myymälöitään. Maan lainsäädäntö vaatii omien liikkeiden avaamiseksi 30 prosentin tuotteiden komponenteista olevan peräisin Intiasta, jossa myös kokoonpanon aloittaminen maassa auttaa.

Tietojen mukaan Apple toimitti Intiaan 2,5 miljoonaa iPhonea vuonna 2016, joten toistaiseksi väkirikas maa on ollut Applelle vielä melko vähämerkityksinen. Korkeahintainen iPhone on kallis ostos monelle intialaiselle, sillä maassa tulotaso laahaa selvästi perässä esimerkiksi toista suurta maata Kiinaa. Ajan myötä kansan vaurastuessa myös iPhone-menekki maassa kuitenkin oletettavasti on kasvamaan päin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom