Mobiili.fi Apple aikoo karsia perinteisen kuulokeliitännän iPhonesta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Huhun mukaan iPhone 7:ssä luovutaan perinteisestä pyöreästä kuulokeliitännästä.


  Applen kerrotaan olevan aikeissa karsia perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän seuraavista iPhone-malleista. Vanhanmallisen liitännän sijaan kuulokkeet liitettäisiin Applen omaan Lightning-liitäntään.

  Japanilaisen, yleensä kohtuullisen luotettavana pidetyn lähteen Mac Otakaran raportoimasta huhusta uutisoi MacRumors. Huhun mukaan Applella ollaan aikeissa ohentaa iPhone-mallistoa ensi vuonna esiteltävän iPhone 7:n yhteydessä. Yksi keino ohentamiseen olisi 3,5 millimetrin kuulokeliitännän jättäminen pois. Tämänvuotinen iPhone 6s on paksuudeltaan 7,1 millimetriä, ja seuraavan iPhone-mallin huhutaan olevan yli millimetrin verran ohuempi. Huhun mukaan iPhonen mukana toimitettaisiin luonnollisesti Lightning-liitännällä varustetut nappikuulokkeet, mutta myös vanhempien kuulokkeiden käyttö olisi mahdollista erillisellä adapterilla, joka muuttaa Lightning-liitännän perinteiseksi 3,5 millimetrin kuulokeliitännäksi.

  iPhoneissa ja iPadeissä käytetty Lightning-liitäntä on Apple oma liitinratkaisu, joka latauksen lisäksi mahdollistaa myös kahdensuuntaisen tiedonsiirron. Viime vuoden kesällä Apple esitteli kuulokevalmistajille mahdollisuuden käyttää liitäntää myös kuulokkeissa. Tähän mennessä kuitenkin vain Philips on mahdollisuuteen tarttunut, ja esitellyt kahdet Lightning-liitäntää käyttävät kuulokkeet.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju