Antenni + 24h GPRS

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja jsalokan, 10/9/05.

 1. jsalokan

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Yhdessä metsäprojektissani olen sijoittanut palvelimen keskelle metsää, josta täytyisi olla jatkuva GPRS-yhteys päällä. Täläl hetkellä käytössäni on Nokia 5140 + dna YritysGPRS. Valitettavasti ongelmaksi on kertynyt se, että puhelin ei toimi yhteensopivasti windowsin kanssa sekä kuuluvuus on arpapelillä oikeassa paikassa (boxi kun on tehty alunperin faradayn häkkiä muodostavaksi kappaleeksi, tosin oviaukosta pääsee ilmaa). Siis kysyn teiltä viisammilta seuraavia kysymyksiä:

  1) Onko mahdollista mihinkään puhelimeen saatavilla ulkoantennia, niin, että portissa olisi jonkinnäköinen jakaja, jotta USB-yhteys ja ulkoantenni toimisivat samalla tavalla?

  2) Onko olemassa USB GPRS tuotetta, josta saisi ulkoantennin kätevästi vedettyä eteenpäin? Tietenkin laitteen pitäisi kestää ja olla hieman vikasietoisempi kuin nykyinen ratkaisu. Windows ei tykkää Nokian puhelimesta, kun yhteys katkeilee välillä. Windows valittaa joskus hardware erroria => seurauksena puhelin sekä kone tulee käynnistää uudeelleen. (Voisiko johtua halpis Nokia datakaapelista vai?)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On, mutta faradeinhäkkisi kärsii siitä.
  Entiedä mikä sinulla ongelmana tuossa piuhan käytössä, mutta USBia ei ahkä kannata käyttää, vaan ostaa oikea GSM terminaali, niihin saa ulkoiset antenit kaapelilla kiinni ja sarjaportilla PChen yhteyden.

  Onko millaisia nopeusvaatimuksia?
   
 3. jsalokan

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa boksi on paksua vanearia ja hieman metallia. Voisi kyseinen ratkaisu toimiakkin, mikäli kyseisestä kappaleesta saisi ulkoista antennia.


  Näyttää harvakseen olevan noita GSM-terminaaleja saatavilla. Nopeusvaatimukset ovat samat mitkä kyseisessä puhelimessa (4+2 kanavat muistaakseni). Nopeus ei sinäänsä ole se pääasia vaan stabiilisuus.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Terminaaleja saa alan kauppiailta.
  Siemenssiä on ainakin paljon tähän maahan tullut, ehkä oleellista jos pelkkää GPRS aluetta on että tarviiko yhden vai kaksi lähtevää aikajaksoa.
  Terminaaleja käytetään yleensä M2M sovelluksissa ja siis yleensä pärjäävät hyvin luureihin verrattuna, toki sovelluksessa pitää huomioida yhteyden katkeaminen. ja jos verkossa ongelmia niin ei siinä aina hyväkään pääteauta.

  Jos kustannusriittinen kohde, niin voi etsiskellä 6301:itä piuhalla ja anteniadapterilla. luurista löytyy kaksiaikajaksoa ylös, tosin alaspäin häviää nopeammille.
   

Jaa tämä viestiketju