Androidin perustajalta sadan miljoonan dollarin sijoitus ohi suun – hidastaako uuden...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22314
Reaktiopisteet
216

SoftBankin Masayoshi Son.


Japanilaisen SoftBankin piti sijoittaa 100 miljoonaa dollaria Androidin perustajan Andy Rubinin uuteen Essential Products -yritykseen, joka kehittää parhaillaan uutta huippuluokan älypuhelinta sekä muita, erityisesti älykotiin liittyviä laitteita.

Alun perin jo viime syksynä keskustellun sijoituksen oli jo sovittu arvostavan Essentialin miljardin dollarin firmaksi, vaikka se ei ole vielä edes esitellyt saati tuonut myyntiin ensimmäistäkään tuotetta. Kokonaisuudessa osana olisi ollut myös SoftBankin japanilaisoperaattorin tarjoama laaja markkinointituki Essentialin puhelimelle.

SoftBankin perustaja ja toimitusjohtaja Masayoshi Son perääntyi jo pitkälle neuvotellusta sijoituksesta viime hetkellä ennen sopimusten allekirjoitusta. Asiasta raportoivan Wall Street Journalin mukaan Son tuli toisiin aatoksiin Applen sijoitettua miljardi dollaria SoftBankin uuteen Vision Fund -sijoitusrahastoon tammikuussa. Helmikuussa Son perääntyi diilistä Essentialin ja Andy Rubinin kanssa, koska ei halunnutkaan liittoutua liian läheisesti Applen kilpailijan kanssa, vaikkei Apple mitenkään erikseen sijoitusta estänytkään.

Suomessa SoftBank tunnetaan Supercellin entisenä omistajana. SoftBank myi Supercellin enemmistön viime vuonna kiinalaisen internet-yhtiö Tencentin johtamalle sijoittajaryhmälle muutaman vuoden omistuksen jälkeen.

SoftBankin sijoitus Essentialiin olisi ilmeisesti tullut juuri Vision Fund -rahastosta, jonne SoftBank on keräämässä yhteensä 100 miljardia dollaria, josta 45 miljardia pitäisi tulla Saudi-Arabialta ja 25 miljardia dollaria SoftBankilta itseltään. Applen miljardisijoituksen lisäksi rahastoon ovat sitoutuneet esimerkiksi Qualcomm ja Foxconn. Uusi 100 miljardin rahasto teknologia-alan sijoituksiin on jättimäinen, sillä se on esimerkiksi selvästi suurempi kuin yhteenlaskettuna vuosittaiset kaikki riskisijoitukset (venture capital) startupeihin Yhdysvalloissa.


Androidin perustaja Andy Rubin


Essentialin uutta huippuälypuhelinta on odotettu markkinoille jo kevään aikana. WSJ ei kerro, onko Essential onnistunut hankkimaan SoftBankin tilalle uuden rahoituksen ja miten viime hetkellä peruuntunut SoftBankin rahoitus on mahdollisesti vaikuttanut sen suunnitelmiin.

Bloomberg ja The Information ovat aiemmin paljastaneet tietoja Rubinin ja Essentialin suunnitelmista.

Essentialin kehittämä Android-käyttöjärjestelmään perustuva puhelin on tulossa haastamaan Applen iPhonen ja muut Android-huippupuhelimet ja sijoittuisi niiden kanssa samaan hintaluokkaan. Se varustettu raportoidusti reunalta reunalle ulottuvalla, käytännössä etupuolen kokonaan täyttävällä näytöllä, ja ainakin aiemmin testattuna metallisilla reunoilla ja keraamisella taustalla.

Vähintään yhdessä Essentialin prototyypissä näytön koko on ollut iPhone 7 Plussan 5,5 tuumaa suurempi, mutta koska näyttö ulottuu reunoille asti, on Essentialin puhelin kokonaisuudessaan kuitenkin iPhonea pienempi.

Puhelimen suurin erikoisuus olisi Essentialin kehittämä oma magneettinen liitäntä, joka lataamisen ohella mahdollistaisi myös lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen. Esimerkkinä mainitaan Essentialin kehityksessä oleva, 360 asteen kameran tuova pallomainen lisäosa.

Tammikuussa Essentialilla kerrottiin olevan 40 työntekijää, mutta määrä on todennäköisesti sittemmin kasvanut. Rubin on rekrytoinut entisiä Googlen ja Applen työntekijöitä yritykseensä.

Andy Rubin myi Androidin Googlelle vuonna 2005 ja jatkoi johtajana Googlella aina vuoteen 2013 asti.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom