Mobiili.fi Androidin Cortana-apuri sai avoimen julkaisun – mutta vain tietyillä markkinoilla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Cortana Androidilla


  Microsoft on työstänyt Cortana-virtuaaliapuristaan Androidilla toimivaa versiota jo hyvän tovin. Sovelluksesta julkaistiin kesän aikana betatestiversio, mutta sen pariin pääsivät vain rajattuun testiohjelmaan kuuluvat. Nyt projekti on kuitenkin edennyt avoimeen betaan.

  Microsoft on julkaissut avoimen betaversion Androidilla toimivasta Cortanasta. Yhtiön mukaan Android-sovellus kykenee useimpiin asioihin, joihin myös Windows 10 -tietokoneilla ja Windows Phone -puhelimilla käytettävä Cortana kykenee. Apurin avulla voi siis esimerkiksi asettaa muistutuksia, suorittaa nopeita hakuja ja hallita erilaista tärkeää tietoa.

  Suljetun betavaiheen aikana Android-Cortanaan on tehty monia parannuksia. Huomattavin näistä lienee se, että sovelluksen voi asettaa kotinäppäinoikoreitin taakse laitteen oletusapuriksi.

  Samalla natiivien Windows-laitteiden ja Android-laitteiden Cortana-palveluissa on joitakin eroja. Microsoftin mukaan esimerkiksi Cortanan ääniaktivointi ja kyky avata sovelluksia puuttuvat toistaiseksi apurin Android-versiosta.

  Testivaiheen vuoksi Cortanan lataaminen vaatii edelleen betatestaajaksi ilmoittautumista, mutta tämän prosessin voi nyt tehdä kuka vain. Ikävä kyllä Android-Cortana on saatavilla vain Yhdysvalloissa. Microsoft suunnittelee kuitenkin muiden markkinoiden lisäämistä joukkoon. Lisäksi yhtiön suunnitelmissa on Cortanan tuominen iOS-laitteille.

  [​IMG]
  Cortana Androidilla

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju