Mobiili.fi Androidiin tulossa 3D Touch – HTC:n Nexus-puhelin etunenässä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  3D Touch on Applen elejärjestelmä, jossa voimakas painallus tuo esiin lisävalintoja.


  Paineentunnistavien näyttöjen povataan lisääntyvän nopeasti Android-puhelimissa. Kiinasta kantautuu huhu, jonka mukaan paineentunnistavia näyttöjä olisi tulossa useiden valmistajien puhelimiin, ja saattaapa tämä 3D Touchiksi kutsuttu ominaisuus tulla myös Androidin vakio-ominaisuudeksi.

  Tähän asti voimakkaita painalluksia tunnistavia näyttöjä on ollut lähinnä Applen älykellossa ja uusimmissa iPhone 6s- ja 6s Plus -puhelimissa. Android-leirissä Huawei ehti esitellä paineentunnistavalla näytöllä varustetun erikoisversion Mate S -puhelimesta hieman ennen Applen iPhone 6s -julkistusta, mutta kyseessä on varsin marginaaliseksi jäänyt erikoisuus.

  [​IMG]
  Huawei Mate S:n paineentunnistava näyttö toimii vaikka hedelmävaakana.


  VR-Zone -sivusto kertoo kiinalaishuhuista, joiden mukaan taiwanilainen HTC olisi tänä vuonna valmistamassa kaksi erilaista Nexus-puhelinta, ja toinen näistä puhelimista olisi varustettu paineentunnistavalla näytöllä. Kun kyse on puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista Nexus-puhelimista, tarkoittaisi tämä, että 3D Touch olisi tulossa Androidin seuraavan ison päivityksen mukana natiiviominaisuudeksi.

  HTC:n lisäksi myös kiinalaisten Xiaomin, Meizun, Oppon ja Vivon kerrotaan testaavan 3D Touch -näyttöjä. Tämä ei varsinaisesti tule yllätyksenä, sillä tämänkaltaiset uutuudet leviävät yleensä hyvin nopeasti älypuhelinvalmistajilta toisille. Myös Samsungin huhuttiin käyttävän paineentunnistavia näyttöjä Galaxy S7 -malleissa, mutta näin ei lopulta kuitenkaan käynyt. Ensi vuonna tilanne voi olla jo toinen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju