Mobiili.fi Android Wear 2.0 lupailee älykellon käyttöä ilman puhelinta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Älykellojen vaatima yhteys älypuhelimeen on ollut ongelmallista erityisesti Android-puolella. Tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessaan Google on lupaillut tilanteeseen muutosta ja kertonut Android Wear -kellojen toimivan jatkossa huomattavasti aiempaa itsenäisemmin. Samalla yhtiö julkisti päivitetyn Android Wear 2.0 -järjestelmäversion.

  Yhtenä suurimpana yksittäisinä muutoksina Android Wear 2.0 käyttää jatkossa nettiyhteyttä tehokkaammin myös ilman puhelinta. Älykello voi olla yhteydessä internetiin Wi-Fi-yhteyden, mobiilidatan tai Bluetoothin kautta, ja osaa automaattisesti etsiä läheltä löytyviä internetyhteyspisteitä. Sanomattakin lienee selvää, että uudistus toimii paremmin suurkaupungissa kuin luonnon keskellä maaseudulla.

  Android N:n kanssa yhteensopivana, Android Wear 2.0 saa myös tukun Android N:stä tuttuja ominaisuuksia. Jatkossa kello tukee muun muassa uusia emoji kuvia, päivitettyä ”material design” -ilmettä sekä ominaisuuksia kuten Data Saveria ja Java 8:aa. Isona uudistuksena Android Wear 2.0 -sovellusten pitäisi jatkossa olla toimintakykyisiä myös silloin kuin Android- tai iOS-puhelinta ei ole mukana.

  Yksi esimerkki kellon itsenäisestä toiminnasta ovat urheilusovellukset, jotka ymmärtävät automaattisesti milloin käyttäjä on aloittanut urheiluharjoituksen ja voivat toistaa esimerkiksi musiikkia Bluetooth-kuulokkeisiin. Jatkossa älykellot voivatkin paremmin korvata aktiivisuusrannekkeet urheilutarkoituksissa ja kerätä tehokkaammin dataa käyttäjien suorituksista.

  [​IMG]
  Jatkossa Android Wear -älykellojen pitäisi toimia huomattavasti aiempaa itsenäisemmin, eikä kellon käyttäminen vaadi puhelimen pitämistä mukana.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju