Android sovellusten vaatimat oikeudet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Toni79, 31/1/12.

 1. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Androidin tietoturva on heikko ja Marketista löytyy vähän väliä haittaohjelmia. Monesti käyttäjiä kehotetaan huomioimaan asennettavien sovellusten vaatimat käyttöoikeudet ja niillä perusteilla miettimään kannattaako sovellus asentaa vai ei. Tämä on tosin aika haasteellista useammille loppukäyttäjälle. Usein myös sanotaan, että valintahan on ihan helppo; jos esim. perus yksinpeli vaatii soitto-, GPS- tekstari- yms. muita epäilyttävän kuuloisia oikeuksia, niin älä asenna, koska se voi olla haittaohjelma. Mutta sekään ei ole niin yksinkertaista. Otetaan nyt esim. suosittu ja turvallinen ohjelma Tapatalk. Asennusvaiheessa Tapatalk ilmoittaa, että se tarvitsee oikeudet mm. lukea tunnistetietoja ja sen, että onko puheluita tulossa. Useammat muutkin turvalliset sovellukset vaativat samoja oikeuksia. Peruskäyttäjä tosin ei tätä tiedä ja voi säikähtää ja olla asentamatta ohjelmaa. Kysymykseni onkin;
  -Että voisiko joku ystävällinen devaaja ja tai muuten Androidista vahvasti innostunut valottaa hieman Androidin käyttöoikeuksien maailmaa? Esim. linkata jonnekin
  -Mitkä ovat niitä käyttöoikeuksia minkä suhteen pitäisi olla tarkkana jos ohjelma niitä pyytää?
  -Mitkä ovat varmasti turvallisia oikeuksia?
  -Miten voi päätellä, että jos esim. monipuolinen fikslta kuulostava softa tarvitsee puhelu-, netti- tekstiviesti- yms. oikeuksia, että se oikeasti tarvitsee niitä toimiakseen eikä olekaan mikään huijaava haittaohjelma?
  -Ohjelman arvostelut Marketissa ja Googlaaminen voivat selventää asiaa, mutta onko mahdotonta päätellä itse ohjelman asennusvaiheessa?
   
  1 henkilö tykkää tästä
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Pieniä asioita joita on hyvä muistaa..

  Missä asemassa itse on ja mikä on riski loppukäyttäjänä
  Miksi olisi syytä saada selville jotain ja mitä se on
  Mitä sinulla itselläsi on niin tärkeää, että selville saadessasi siitä olisi jotain iloakin

  Eli kannattaa muistaa ettei kaikilla ohjelmilla ole välttämättä haitallisia ominaisuuksia suoranaisesti. Kerätyillä tiedoilla kuten bonuskortit tms. voidaan alkaa kohdentamaan markkinointia tarpeita korkeintaan tiedustelemalla. Mitään uutta markkinoinnissa ei ole tiedon keräämisen osalta. Enemmän rahaa tienaa markkinoiden kehittämisellä kuin vaikka yhdenkään tehtaan työntekijän pojan salakuuntelulla, joka mielestään on keksinyt ongelman, jota ei välttämättä ole.. muutaman soittoäänen tietäminen, parin nakukuvan omistaminen ja frotside ollie musavideo ei ole mikään tietoturvariski edes.

  Eniten mua huolestuttaa ihmiset, jotka nykyisin tietämättään huolestuisi turhaan. Markkinointi voisi olla avoimempaa ja tarjoukset rehellisempiä. Jos joku mainos vaikka tarjoaisi minulle 50% säästöä joka kerta kun ajattelen ostavani jotain, olisin kait hölmö jos en ottaisi tämmöstä palvelua suosiolla.

  On totta, että on oikeastikin vain ilkeitäkin ihmisiä olemassa, mutta mikä on riski, jos tiedetään riski olevan? Miksi ei voi asennoitua valmiiksi erilaisin suunnitelmin jos joku menee vain vikaan. Ghostaus oli aikanaan tosi kätevä XP:ssä, 40 sekuntia ja ongelma poistunut.
   
 3. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
 4. Force75

  Force75

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/10
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  21
  Puhelinmalli:
  Lumia 830
  Kaveri ihmetteli omassa HTC kapulassaan, kun Facebook sovellus yms. muut sovellukset vaativat aivan omituisia oikeuksia puhelimeen. Oli oikeutta lukea tekstiviestit, oikeus sim korttiin, oikeus puhelujen hallintaan ja monia muita. Miksi ohjelmat tuollasia vaativat? Tai esim. facebook? Tulee mieleen, että ohjelma voisi halutessaan julkaista facebookissa kaikki käyttäjän tekstarit jne.

  On ollut paljon puhetta siitä, että noin oikeudet jollekkin ohjelmalle annettaessa voi ohjelma halutessaan soitella puhelimella minne sattuu tai lähtellä viestejä maksullisiin numeroihin? Miksi tuollaisia oikeuksia ylipäätään pitää jollekkin ohjelmalle antaa?
   

Jaa tämä viestiketju