Mobiili.fi Android-puhelimissa jälleen haavoittuvuus – turvafirma suosittelee vain Nexus- ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nexus-puhelimia suositellaan tietoturvamielessä niille nopeasti tarjolle tulevien päivitysten ansiosta. Kuvassa Nexus 5X.


  Android-laitteista jälleen kerran paljastunut yksi tietoturvahaavoittuvuus.

  Tietoturvatutkija Gal Beniamini on esitellyt hyökkäystapaa, jonka avulla voidaan ohittaa puhelimeen tallennettujen tiedostojen salaus Qualcommin järjestelmäpiirillisissä puhelimissa. Haavoittuvuuden myötä hyökkääjä voi päästä käsiksi salausavaimiin.

  Haavoittuvuus on jo paikattu Androidin toukokuun tietoturvapäivityksessä, mutta ongelma Android-laitteissa on päivitysten hidas julkaisu valmistajien toimesta.

  Kaksivaiheisen tunnistamisen ratkaisuja tarjoava Duo Labs on blogimerkinnässään omia tilastojaan tutkittuana todennut, että 57 prosenttia Android-puhelimista olisi vielä haavoittuvaisia uusimmalle hyökkäykselle. Niihin ei ole vielä asennettu toukokuun päivitystä.

  Duo Labs kiittelee, että yksittäisistä puhelimista Samsungin Galaxy S6 -puhelimista ja Nexus-puhelimista jo 75 prosenttia oli päivitetty toukokuun päivityksellä ja näin suojassa haavoittuvuuksilta. Nexus-puhelinten ohella Samsung on alkanut valmistajista julkaista kiitettävästi päivityksiä.

  ”Kuten aina, Android-laitteista voimme suositella ilman merkittäviä varauksia vain Nexuksia ja Samsung-laitteita, jos ne vain jatkavat nopeita päivityksiä”, todetaan Duo Labsin blogimerkinnässä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju