Android puhelimien navigointiominaisuudet vs. Nokia?

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja Polarbeer3D, 27/10/13.

 1. Polarbeer3D

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/09
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Hei,

  Uusi puhelin täytynee jossain vaiheessa investoida hyvin palvelleen Nokia 5800 XpressMusicin tilalle. Tulee melko usein käytettyä tämän Nokialaiseni ilmaista navigointia, johon olen ollut pääsääntöisesti tyytyväinen. Joskus Nokian navigointisovellus on yrittänyt ohjata olemattomille metsäteille ym. outoa itäisessä Suomessa ajellessa, mutta kaupunkialueilla toiminut tarpeisiini riittävän hyvin.

  Kuinka hyvät navigointiominaisuudet Android-puhelimisissa on tällä hetkellä ns. vakiona? Olen jostain lukenut, että ilmeisestikin Android-puhelimista löytyvä (ilmainen) google maps -osaa opastaa ääniohjatusti perille, mutta vaatii jatkuvan datayhteyden päällä olon, koska eri maiden karttoja ei voi ladata puhelimen muistiin valmiiksi kuten esim. tässä Nokia 5800:ssa ja ilmeisesti myös uusimmissa Lumioissa? Aiheuttaako tämä ongelmia, jos navigointia tarvitsee vain Suomen rajojen sisäpuolella? Mobiilinettien kattavuushan vaihtelee vielä Suomessakin kai paikallisesti hyvinkin paljon?

  Entä onko eri Android-puhelimien GPS-ominaisuuksisa paljon eroja eli kuinka nopeasti löytävät sijainnin ym? Nokia 5800:ssa täytyy ainakin olla A-GPS (assisted gps) päällä, jotta sijainnin hakeminen ei vie minuuttikaupalla aikaa. Tuokin ominaisuus taitaa käyttää datayhteyttä puhelimen paikan karkeassa määrittämisessä, joten onko Nokian puhelimien navigointi siis myös käytännössä riippuvainen datayhteyden löytymisestä? Toisaalta A-GPS taitaa siirtää dataa niin vähän, että jo todella hidaskin datayhteys riittää sen tarpeisiin toisin kuin varsinaisen kartta-aineiston jatkuva siirto navigoinnin aikana?

  Kertokaas nyt uusimipien puhelimien ja niiden navigointiominaisuuksien kanssa pelanneet todellisia käytännön kokemuksia aiheesta. Navigointi on yksi puhelimeni valinnan kannalta keskeisimpiä ominaisuuksia.

  Uusimpien Lumialaisten heikkous kannaltani on ainakin toistaiseksi se, että niihin ei saa Opera Mini -selainta, johon olen tottunut nykyisessä Symbiania käyttävässä 5800:ssa sekä kodin tietokoneella (ei tietysti Mini-versio tietokoneella). Olisin siis periaatteessa valmis vaihtamaan Android-puhelimeenkin, jos tiedän navigoinnin hoituvan niissä jo yhtä hyvin kuin Nokian puhelimissa.
   
 2. arjal Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  671
  Tykkäykset:
  37
  Kyllä ainakin 620 ja 625 Lumioiden satelliittien löytäminen on todella nopeata.Auton navi on paljon jäljessä ja tuskin nopeampaa androidiakaan löytyy. En myöskään kaipaa muuta selainta vakio selaimen tilalle
   
 3. jviirret Vieras

  0   0   0

  Erot on suuret. Jos joku kehuu täällä android puhelinta X ja ohjelmaa Y, niin sillä perusteella ei kannata ostaa puhelinta Ä ohjelmalla Ö. Autonavigointi ei onneksi ole tarkkuuden suhteen niin tarkka kuin esim. geokätköily, mutta navigoinnin käynnistämisestä tietenkin toivoisi että löytää paikan nopeasti. Itse käytän navigointia niin harvoin että en suosittele mitään ohjelmaa/puhelinta, enempi kokemusta geokätkö, maasto- ja venenavigointi käytöstä.
   
 4. anzianzi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/12
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x, Lumia 720
  Kokemusta Google mapsistä androidilla pari vuotta, lumiasta noin 6kk. Molemmissa hyvät puolensa. Lumiassa tosiaankin ne ladattavat kartat on ulkomaita ajatellen hyvät, Suomessa ei ole verkon hitaus navigointia androidilla haitannut. Tosin en missään syrjäseuduilla ole sitä käyttänyt. Google mapsiin saa ladattua pienehkön alueen off line käyttöön. Nokian kartat ovat selvästi enemmän autolla ajoa suunnitellut. Autotiet löytyy, mutta kävelynavigaatio ohjastaa ainoastaan isoja autoteiden varrella olevia kävelyteitä pitkin. Googlen kartoista taas tuntuu löytyvän kaikenmaailman pikku kävelypolutkin sekä melkein toimiva turn by turn polkupyöränavigaatio.
   
 5. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Google maps hoitaa hommansa ihan hyvin. Vaatii sen datayhteyden. Mutta siinä ei ole autonaveista tuttua dashboardia eli nopeusnäytöt sun muut hienoudet on hoidettava toisella ohjelmalla (esim ulysse maksuversio osaa heittää nopeusnäytön mapsin päälle). Ja mikä itseäni huvittaa eniten on se, että androidin rajoituksista johtuen softa ei voi olla eri kielellä kuin käyttis (käyttiksen kielenä käytän aina englantia) eikä mapsista taida saada kadun nimen sanomisia pois päältä :p Ameriikaksi kun holvennetaan joku supisuomalainen kadunnimi niin siitä saa joskus ihan lystikkään hekottelutuokion aikaiseksi. Plus että joskus se tuntuu sotkevan jalkamittoja ohjeistuksen sekaan :)
   
 6. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26253
  Tykkäykset:
  9573
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Kyllä tuon kielen valinta on mahdollista, eli Android ei sitä rajoita, vaan softakehittäjät jotka eivät laita softaan ominaisuutta valita softan kieltä.
   
 7. PekkaM Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  16/10/03
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  28
  Mulla ei Googlen navigointi puhu kyllä paikan- tai katujen nimiä. Ihan perus navigointiohjeita käännöksineen ja kaistanvalintoineen. Kun kieli on suomi, ottaa myös hyvin puhuen annetut määränpäät jne.
   
 8. Patrikselin

  Patrikselin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/10
  Viestit:
  1652
  Tykkäykset:
  148
  Puhelinmalli:
  Moto G4 Plus
  Ymmärtääkseni 4.2 myötä ei ole enää mahdollista vaihtaa sovelluksen kieltä. Näin ainakin Locus-sovellus ilmoittaa.
   
 9. Kolzig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/05
  Viestit:
  394
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Xperia XZs
  Googlen Maps toimii Nexus 4:ssa ainakin erittäin hyvin. Käyttiksen versio tämän hetken uusin eli 4.3. Jelly Bean Android.

  Jos puhelimen käyttis on englanninkielisenä kuin minulla niin puhuu enemmän, jopa kadunnimetkin mutta "microsoft sam" ääni yrittää toistaa kadunnimetkin ja se on aika häiritsevää kun se vetää ne suomeksi ja ruotsiksi americalaisittain.

  Kun nopsasti vaihtaa käyttiksen kielen suomeen, niin navigaatiokin toimii suomeksi ja todella hyvin toimiikin. Tuli molempia testattua pari viikkoa sitten pitkillä matkoilla. Erittäi selkeä naisääni puhuu ja ei ole mikään "microsoft sam" ääni ainakaan.

  Pelkkää mapsin kieltä ei voi vaihtaa, ei ole koskaan voinut ainakaan muistaakseni kun tuota on tullut testattua aina Gingerbread ajoista tähän päivään asti.

  Tietysti ehkä huono se, että tarvitsee datayhteyden ja se syö akkua aikalailla kun on dataa hakemassa kokoajan ja gps päällä, mutta Suomessa toimii silti ihan ok.

  Muistan vanhoista Nokia 5800 tms ajoista kun vaimolla sellainen aikoinaan oli, että Nokian kartoissa oli tämänhetkinen auton nopeus, alueen nopeusrajoitus ja lisäksi peltipoliisien lokaatiokin.

  Kunpa jonkun noista tai kaikki nuo kolme saataisiin myös Googlen Navigaatioon.
   
 10. Polarbeer3D

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/09
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos Kolzig hyvästä vastauksesta! Oman Nokia 5800 -kokemuksen pohjalta muistelisin, että navigointi syö akkua kyllä 5800:ssakin paljon. Käytännössä pistän puhelimen aina navigointia autossa käyttäessäni laturiin kiinni, jotta akku ei mene tyhjäksi.

  Nyt viimeisimmissä Nokia kartoissa ei enää ole lainkaan kameratolppien sijainteja. Luulin omien karttatietokantojeni jotenkin "korruptoituneen", kun peltipoliisivaroitukset katosivat, mutta sitten luin täältä matkapuhelinfoorumilta, että viimeisimmässä päivityksessä Nokia on poistanut peltipoliisit tietoisesti. Tiedä sitten, onko tämä ominaisuus kielletty joissakin Euroopan maissa ja siksi Nokia on päätynyt tähän ratkaisuun vai onko kyse puhtaasti taloudellinen.
   

Jaa tämä viestiketju