Mobiili.fi Android-omistaja, varo: tekstiviestinä lähetetty linkki saattaa asentaa puhelimeesi...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Applen iPhonesta paljastui hiljattain erikoinen bugi, kun päivämäärän asettaminen vuoden 1970 ensimmäiseen päivään todennäköisesti jumittaa puhelimen lopullisesti. Nyt Android-laitteet pääsevät puolestaan parrasvaloihin hiljattain löytyneen haavoittuvuutensa kanssa. Kuten iPhonen 1970-bugin kohdalla, myös tämän Android-heikkouden kohdalla käyttäjän terveestä järjestä on iso apu.

  BBC News kertoo tanskalaisen turvallisuusyhtiö Heimdalin löytämästä Android-haittaohjelmasta nimeltään Mazar. Haittaohjelman levitys tapahtuu aivan tavallisen tekstiviestin avulla. Viestillä voidaan lähettää viattomalta vaikuttava multimediaviestin linkki, mutta linkin avaaminen asentaakin puhelimeen Tor-ohjelmiston, jonka kautta, jäljet peittäen, puhelimeen asentuu varsinainen haittaohjelma. Haittaohjelman kautta ulkopuolinen pääsee käsiksi puhelimeen ja voi esimerkiksi lähettää maksullisia viestejä tai tyhjentää puhelimen kaikista tiedoista.

  Heimdalin arvion mukaan Mazar-linkki on lähetetty yli 100 000 tanskalaisnumeroon. Tiedossa ei ole, onko linkkiä lähetetty muiden maiden numeroihin. Haittaohjelmalta on kuitenkin helppo suojautua. Terve järki jo kertoo, ettei vieraasta numerosta saapuvia epämääräisiä linkkejä kannata avata. Lisäksi Tor-ohjelmiston ja sitä kautta myös haittaohjelmiston asentuminen edellyttää, että käyttäjä on itse laitteen asetuksista valinnut mahdollisuuden asentaa sovelluksia muista kuin luotetuista lähteistä. Oletuksena kyseinen mahdollisuus on poissa käytöstä.

  Heimdal on testannut haavoittuvuutta Android 4.4 KitKatilla, mutta arvelee, että samainen haavoittuvuus löytyy myös vanhemmista Android-versioista. Uudempia versioita ei ole testattu. Erikoisena yksityiskohtana Mazar ei asennu laitteisiin, joiden käyttökielenä on venäjä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju