Mobiili.fi Android muuttuu esteettömämmäksi – laajamittaiset äänikomennot testissä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2164
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Teknologia on suuri apu monissa tilanteissa. Graafiset käyttöliittymät ja kosketusnäytöt eivät kuitenkaan palvele kaikkia yhtä hyvin. Näistä syistä Google satsaa entistä enemmän esteettömään suunnitteluun.

  Googlen mukaan lähes 20 prosenttia yhdysvaltalaisista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä vammasta, joka rajoittaa huomattavasti modernin teknologian hyödyntämistä. Tästä syystä yhtiö on julkistanut Android-alustalleen useita uudistuksia, joiden pyrkimyksenä on parantaa teknologian käytettävyyttä esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai kuulo- ja näkövammaisille.

  Androidilla testataan parhaillaan uutta Voice Access -ominaisuutta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa aiempaa laajempi laitehallinta pelkän äänen avulla. Käyttäjät voivat sovelluksen avulla käyttää laitettaan esimerkiksi komennoilla ”mene Chromeen” tai ”vieritä alas”. Oletettavasti komennot toimivat kuitenkin toistaiseksi vain englanniksi.

  [​IMG]
  Voice Access -äänikomentoja animaationa.


  Samalla visuaaliset apuasetukset tuodaan näkyvämmälle paikalle tulevasta Android N -versiosta alkaen. Jatkossa kohteiden ja tekstin kokoa tai TalkBack-ruutulukijaa voi säätää mieleisiinsä asetuksiin heti Android-laitteen käyttöönoton yhteydessä.

  [​IMG]
  Ensiasetuksia Android N:llä.


  Kolmannen osapuolen sovelluskehittäjien avuksi Google on julkaissut Accessibility Scanner -työkalun. Sen avulla kehittäjät voivat tarkistaa sovelluksensa ja saada ehdotuksia siitä, miten tuotteen esteettömyyttä voitaisiin parantaa. Ehdotuksia voisivat olla vaikkapa tiettyjen kohteiden suurentaminen tai tekstin ja taustan kontrastin kasvattaminen.

  [​IMG]
  Accessibility Scanner.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju