Mobiili.fi Android Marshmallow tuo sormenjälkitunnistuksen Google Playhin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Yksi hiljattain julkaistun Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmän uudistuksista on natiivituki sormenjälkitunnistimille. Joissain Android-puhelimissa on sormenjälkitunnistimia toki jo käytetty, mutta sormenjälkeä on voinut käyttää lähinnä laitteen lukituksen avaamiseen ja tunnistautumiseen laitevalmistajien omissa sovelluksissa. Natiivituki tarkoittaa, että sormenjälkeä voi jatkossa käyttää laajemmin eri Android-sovelluksissa, ja nyt Google on ottanut sormenjälkitunnistuksen käyttöön myös Play Kaupassa.

  [​IMG]

  Sormenjälkitunnistus Play Kaupassa vaatii Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän sekä tietysti sormenjälkitunnistimella varustetun laitteen. Niinpä toistaiseksi ainoat laitteet, jotka uudesta ominaisuudesta pääsevät hyötymään, ovat Nexus 5X ja 6P, mutta jatkossa mahdollisuudet toki laajenevat, kun Marshmallow saapuu useampiin laitteisiin.

  Android Police kertoo, että sormenjälkitunnistus ei oletuksena ole käytössä Play Kaupassa, mutta yhteensopivalla laitteella sen voi ottaa käyttöön sovelluskaupan asetuksista, otsikon ”Käyttäjäasetukset” alta. Käyttöönoton yhteydessä sovellus kysyy Googlen salasanaa, mutta jatkossa kaupassa voi siis tunnistautua sormenjäljellä, ilman salasanan näpyttelyä.

  Kiitos vinkistä Ziggy!

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju