Mobiili.fi Android Marshmallow julkaistu – Lollipop ei ehtinyt edes neljännekseen laitteista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android Lollipop


  Android 6.0 Marshmallow on nyt virallisesti julkaistu ja Nexus-laitteiden päivitys alkanut. Samalla Google julkaisi uusimmat tiedot eri Android-versioiden suhteellisista laiteosuuksista. Marshmallow ei luonnollisesti löydy jakaumasta vielä, mutta Lollipopin ja muiden aiempien versioiden kehitystä siitä voidaan tarkastella.

  Android 5.0, eli ensimmäinen Lollipop-versio, kattoi 5. lokakuuta päättyneellä mittausjaksolla 15,6 prosenttia kaikista Android-laitteista. Uudempi 5.1-versio taas kattoi 7,9 prosenttia. Kaiken kaikkiaan Lollipop-käyttöjärjestelmä löytyy siis 23,5 prosentilta laitteista.

  Android 4.4 Kitkat on edelleen laajimmalle levinnyt Android-versio, kattaen 38,9 prosenttia laitteista. Toisiksi käytetyimpänä versiona jatkaa yhteensä 30,2 prosentin osuuden nappaava Jelly Bean.

  Ice Cream Sandwich ja Gingerbread liikkuvan kolmen ja neljän prosentin välillä. Jonon hännillä sinnittelee edelleen Android 2.2 Froyo, jonka osuus on vain 0,2 prosenttia. Alle 0,1 prosentin osuuksia ei tässä jakaumassa näytetä, eli Froyokin tulee auttamatta katoamaan näkyvistä jossain vaiheessa.

  Android Lollipop ei ehtinyt edes neljäsosaan laitteista ennen Marshmallow’n julkaisua. Toki kasvua on tapahtunut kesän aikana. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten uusimman Androidin leviäminen vaikuttaa Lollipopin ja muiden versioiden osuuksiin.

  [​IMG]
  Android-versioiden suhteelliset laiteosuudet 5. lokakuuta 2015

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju