Mobiili.fi Android-leirin viimeisimmät trendit: Marshmallow joka kymmenennellä käyttäjällä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Googlen kesäkuun jakaumaraportti paljastaa, kuinka laajalle Androidin eri versiot ovat levinneet. Alati kasvussa ollut Marshmallow on nyt rikkonut ensimmäisen täyden kymppinsä prosenttiosuuksissa.

  Toukokuussa Android 6.0 Marshmallow kattoi 7,5 prosenttia aktiivisista Android-laitteista. Kesäkuun 6. päivänä päättyneet uudet mittaukset kertovat, että vaahtokarkki-teemainen käyttöjärjestelmäversio on rikkonut kymmenen prosentin rajapyykin. Tarkemmin Marshmallow löytyy nyt 10,1 prosentilta käyttäjistä.

  [​IMG]
  Android-ohjelmistoversioiden suhteelliset laiteosuudet 6. kesäkuuta 2016.


  Laajimmalle levinneen Android Lollipopin osuus on laihtunut 35,6 prosentista 35,4 prosenttiin, pysyen siis lähes samana. Mukaan lasketaan sekä 5.0- että 5.1-versiot. Android 4.4 KitKat taas kattaa 31,6 prosenttia laitteista. Kyseisen version osuus on siis laskenut lähes prosenttiyksikön viimeisen kuukauden aikana.

  Listan hänniltä löytyy edelleen Android 2.2 Froyo kattaen 0,1 prosenttia aktiivisista Android-laitteista. Jo vuonna 2010 julkaistu Android-versio on sinnitellyt katoamisen partaalla pitkään. Siitä, milloin Froyo putoaa alle 0,1 prosentin alle ja katoaa näin tilastosta, saisikin tässä vaiheessa hyvän pitkävetokohteen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju