Android lehdistötilaisuus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kratos, 2/2/11.

 1. kratos Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/10
  Viestit:
  538
  Tykkäykset:
  13
 2. Hannu83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  31/5/08
  Viestit:
  1543
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  OP5
  Uusi market on ainakin hyvä juttu. Ei vaan vielä pysty kirjautumaan sisään että koskakohan aukeaa...
  Olikos siel alussa mitään erikoista?
   
 3. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Kylläpä se ihana Google osaa tehdä hienoja käyttöjärjestelmiä!

  Tuossa Honeycombissa on erittäin kekseliäästi korvattu kännykkä-Androidien fyysiset painikkeet lyömällä näytön alareunaan luiska, josta nämä painikkeet löytyvät. Symbian, anyone? ; )

  Mutta kyllä tuo Motorolalle ja Samsungille kelvannee, kun ei heiltä löydy parempaakaan.
   
 4. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
 5. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  343
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  En nyt tiedä mitä ihmeen ristiretkeä oot yht'äkkiä alkanut käymään Androidia vastaan ja minkä takia, mutta mitään yhteistä tuossa ei kyllä Symbianin kanssa ole, ja siitä kiitän Jumalaa jokainen päivä. Näyttähän tuo iOS:kin kelpaavan Applelle, kun ei heillä parempaakaan ole. Androidia parempi iOS ei todellakaan ole jo pelkästään sen takia kun ei saa mitään widgettejä, ei saa vaikka yhtä kuvaketta/sivu jos niin haluaa yms.. Ainoastaan pelit on iOS:lle parempia, mutta ne nyt on melkolailla sivuseikka muutenkin. Symbianista nyt ei viitti noiden kahden kanssa sen koommin samana päivänä edes puhua.
   
 6. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  En nyt puhuisi mistään ristiretkestä, pitää olla kriittinen. Täydellistä ei ole eikä tosiaan tulekaan ilman kritiikkiä. Mutta tuo puhelin-Androidien nappien korvaaminen tuollaisella liuskalla näytön alareunassa ei tosiaankaan edusta hyvää UI-suunnittelua. Silloinkun Symbian siirtyi kosketusaikakauteen tehtiin sama asia samoin, metsään meni ja nyt vanhoja virheitä ollaan korjaamassa.

  Ja muutenkin tuo Android-puhelinten ohjelmistoideologia on huono. Jokainen valmistaja vääntää oman käyttöliittymän vain ollakseen erilainen ( useimmiten menee ojasta allikkoon, HTC:n Sense sentään poikkeus ). Päivitykset tulee jos tulee, useimmiten kuukausien viiveellä. Valitettavan usein ei ollenkaan. Itse en edes harkitse Android-puhelinta enään pidempiaikaiseen käyttöön ennenkuin tulee joku valmistaja, joka lupaa puhelimelleen uusimman Android-version viimeistään kuukauden jälkeen siitä kun on tullut jakeluun vähintään kahden vuoden ajan. Ei ole kiva ostaa kaupasta puhelinta, jonka OS on jo vanhentunut ilman tietoa päivityksistä.

  Vai onko jo Honeycombissa saatu touhuun yhtään rotia? Saavatko valmistajat tehdä vielä omat käyttöliittymänsä siihen? Jos tosta jotain hyvää pitää sanoa niin nyt on tiedoilla ainakin jonkinlainen kryptaus, jos nyt alkaisi Googleakin kiinnostamaan tietoturva-asiat.

  Ja kyllähän iOS maistuu Applelle, laitevalmistaja saa itse päättä myös ohjelmistostaan, AppStoren myynnistä tulee hyvät osuudet, Applella on kaikki narut omissa käsissään ja se kyllä näkyy enemmän positiivisesti kuin negatiivisesti. Toimiva yhtenäinen paketti.

  Puhelin-Androidin aivopieruista ja mokista en nyt tähän ala kirjoittamaan, topic koskee tabletteja, mutta yksi asia Google olisi pitänyt pitää mielessään; taloon ei kannata alkaa tekemään kattoa ennenkuin seinät ovat tukevasti pystyssä.

  Android on laitevalmistajille se viimeinen oljenkorsi, kun ei omat enään menesty niin Androidilla voidaan housuja lämmittää. ; )

  Ja kyllä minä ainakin saan raahattua vaikka yhden kuvakkeen per sivu tällä iLaitteellani?
   
 7. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2202
  Tykkäykset:
  620
  Nexus One lanseerattiin uudella 2.1 androidilla, sai 2.2 heti julkaisun jälkeen, ja epävirallisen 2.3 pari viikkoa julkaisun jälkeen.

  Nexus S julkaistiin uudella 2.3:lla ja tulee saamaan seuraavan version heti kun se ulos tulee, tämänhetkinen kehittäjäpuhelin kun on.

  Ässään en itse aio ulkoisen laadun takia koskea, enkä myöskään esim. Senseä puhelimeeni ihan helpolla huolisi.

  Nexuksessa kolmas käyttisversio menossa, vaihtunee tämän vuoden aikana johonkin tuplaydinkoneeseen. Tuon valinnassa todennäköisesti ratkaisevin tekijä on hra Cyanogenin päätökset ;). Voin sanoa etten olisi puhelinhistoriani huomioiden kuvitellut yhtä laitetta yli vuotta pitäväni, vaan toisin kävi.
   
 8. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Eli yksi päivitys tuli ajallaan Nexus Onelle? Nythän on 2.3 ollut julkaistuna lähes 2 kuukautta.
  Ei ole hyvä tämä tämmöinen hylkääminen. Ja ainakin itse haluan vain ja ainoastaan virallisen ja valmistaja testaaman version.

  Kun katsoo tätä Androidin erilaisten rommien kanssa säätämistä, niin tulee väistämättä mieleen, että miksi on edes n+1 erilaista rommia? Mikseivät nämä ropellihatut voisi tehdä koodauksiaan vain asennettavissa paketeissa? Siten kuten homma toimi N900:ssa. Ei ole kuin yksi ja ainut rom, vakio, ja siihen kaikki vaan päälle. Parempi se näin päin olisi.
   
 9. HateBreeder Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  21/1/09
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  Syynä voi olla se, että eri ihmiset haluavat eri juttuja puhelimiinsa vaikkei eri ROMeissa suuria eroja olekkaan. Ja toinen syy voi olla, että romien tekijät haluavat hoitaa itse sen alusta loppuun niin saa kaiken kunnian siitä ja pysyy hyvin kärryillä että missä mennään;). Toki se voisi olla ok jos olisi vain yksi epävirallinen jota kaikki säätäisivät yhdessä, mutta nykyinen käytäntö kelpaa loistavasti ainakin itselle.
   
 10. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Voihan se näinkin olla, mutta yhteen luuriin ei saa kaikki koodareiden helmiä samanaikaisesti : /
   
 11. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Optimitilannehan olisi, että joka puhelimelle ei tarvitsisi tehdä omaa versiota käyttöjärjestelmästä, vaan - pc-tyyliin - olisi yksi käyttöjärjestelmävalmistajan tekemä versio, jonka sitten voisi asentaa laitevaatimukset täyttävään puhelimeen. Tämähän ei välttämättä tarvitsisi tarkoittaa käyttöjärjestelmäriippumattomia puhelimia, vaan puhelin voitaisiin silti "lukita" Androidiin, mutta niin, että uudet buildit rakennettaisiin toimimaan yleisten standardien mukaan.
   
 12. Picea

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/10
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  5
  Eipä ole tuo yhtenäinen käyttöjärjestelmä toteutunut edes Windows -tietokoneissa, vaan jokainen merkkivalmistaja ymppää niihin omia virityksiään (Think..jotain ja HP.. jotain jne). Nämä ovat ylläpidolle riesa, kun kuitenkin samat toiminnot löytyvät itse käyttiksestäkin. Esim. verkkoyhteyksien hallinta saattaa olla melkoinen kaaos, jos koneessa raudantekijän omat viritykset ja käyttis tekevät päälletysten omia yhteyksiään.
  Tämä vain näin sivukommenttina.
   

Jaa tämä viestiketju