Android kalenterin ajat tunnin pielessä talviaikaan siirtymisen jälkeen?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja johniemi, 30/10/11.

 1. johniemi

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/02
  Viestit:
  237
  Tykkäykset:
  0
  No olipas kiva ylläri, viime yönä siirsin kelloa tunnin eteenpäin talviaikaan siirtymisen takia ja tänään huomasin että kaikki kalenterimerkinnät ovat siirtyneet tunnin eteenpäin.

  Eli jos minulla oli tapaaminen MA klo 16 niin nyt kalenteri väittää että se on klo 17. Miten saisin nuo kaikki oikeaan aikaan taas ilman että manuaalisesti käyn läpi joka hiton muistutuksen.

  Puhelin siis SonyEricsson mini jossa uusin Android.
   
 2. SamsungMarrtti

  SamsungMarrtti

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/11
  Viestit:
  410
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  LuntaTupaan 800
  Talviaika on yksi(1) tunti taaksepäin.. ei eteenpäin. Oma Android ainakin osasi tehdä vaihdon ihan oikein automaattisesti.
   
 3. johniemi

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/02
  Viestit:
  237
  Tykkäykset:
  0
  Hups, niin tietenkin. Tarkennetaan siis mitä tapahtui. Mulla oli puhelimessa pois päältä automaattinen ajan haku verkosta koska haluan että mun kello on pari minuuttia etuajassa enkä muutenkaan luota mihinkään automaattisiin verkkopäivityksiin :) Sitten talviaikaan siirtymisen jälkeen kello tottakai oli väärässä koska se oli siis manuaaliasetuksella, laitoin sen tunnilla taaksepäin niinkuin seinäkellot yms ja arvelin että eipä tässä sitten mitään... paitsi että samalla sitten huomasin että kalenteriajat ovat siirtyneet tunnilla eteenpäin.

  Noh, kokeilin sitten laittaa tuon automaattisen ajan haun päälle ja pidin sitä puoli vuorokautta, ei muutosta.

  Nyt tein semmoisen kikan että laitoin aikavyöhykkeeksi GMT +1 eli Ruotsin ajan, nyt meni sitten tietenkin kello taas väärään aikaan (jonka manuaalisesti laitoin oikein) ja kalenteriajat menivät oikeaan aikaan eli suomen kesäaikaan.

  Eli: laitoin kalenterista GMT +1 ja nyt kaikki on ok. Mutta tottakai olisi kiva saada tuo ihan oikein eli kalenterimerkinnät olisivat oikeassa ajassa ja aikavyöhyke olisi GMT +2. Ideoita?
   
 4. iknu

  iknu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/09
  Viestit:
  169
  Tykkäykset:
  42
  Kokeile kalenterin asetuksista: Lukitse aikavyöhyke.
  Tosin ensin täytyy jotenkin saada ne ajat oikeaan aikavyöhykkeeseen.
   
 5. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  En tiedä pitääko käyttää puhelimesta virrat pois,kuten Nokialaisista jotta aika päivittyy.Galaxy Tab päivitti kyllä tuosta vain ja kyllä kaikki kalenteriajatkin pysyi kohdilla.
   
 6. Niko688

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  13/3/08
  Viestit:
  71
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Itsellä puhelin hakee verkosta ajan, töissä katsonut välillä leimatessani sisään tai ulos töistä paljonko kännykässä kello heittää eikä montaa sekuntia heittoa ole leimauslaitteen kanssa. Toimii.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sulla ilmeisesti kalenterimerkinnät ihan väärässäajassa.

  Laite luuri aikaa, siis oikea-aikavyöhyke ja siinä normaaliaika, korjaa virheelliset kalenterimerkinnät oikeiksi. kun aikanaa siirrytään kesäaikaan, muuta aika kesäaikaan.

  Kesä aika on digitaali kalentereille erittäin ongelmallinen ja siinä kannattaa käyttää automatiikka jos se laitteessa yksinään valittavissa ja sattuu vielä toimiin. kriittiisin merkintöihin kannattaa vielä käsin kirjoittaa aika.

  Tuo vielä menee, jos ala käyttää kovasti enemmän pielessä olevaa aikka laitteessa alkaa se häiritsemaan jo erilaisia yhteyksiä (suojauksia). Oma lukunsa sitte jos vääräaikavyöhyke niin kalenteri merkinnät siirtyy sähköisesti miten sattuu (miten virhe on)
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Verkko ajanpäivittymisessä on ollut kovasti eroja eri operaattoreilla (Eri aikoina), esim aikanaan eräs verkko päivitti GPRS yhteyden avautuessa, jossain kun yhteyttä verkkoon.

  Joissain alustoissa on ollut natiivia tukea internet ajalle, joka on siis vaati internet yhteyden, mutta on siis käytettävissä tilanteissa joissa on verkkoa tai verkko ei tue ajanpäivitystä, mutta nettiyhteys löytyy.
   

Jaa tämä viestiketju