Mobiili.fi Android- ja iOS-laitteet saivat uuden virtuaaliavustajan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Cortana Windows 10:llä


  Kullakin mobiilialustalla on oma virtuaalinen apurinsa. Windows-laitteilla kyselyihin vastaa Cortana, iOSilla apua tarjoaa Siri ja Androidilla tietoja kaivelee Google Now. Microsoft on nyt päättänyt laajentaa oman apurinsa saatavuutta ja Cortana onkin julkaistu Android- ja iOS-laitteille.

  Sekä Android- että iOS-laitteille tarkoitettua Cortanaa on testattu syksyn aikana. Nyt Microsoft on viimein julkaissut apurin näille alustoille virallisesti.

  [​IMG]

  Cortana kykenee Android- ja iOS-laitteilla lähes kaikkeen, mihin Windows-laitteillakin. Käyttäjät voivat esimerkiksi asettaa sijaintiperusteisia muistutuksia ja saada ilmoituksia käytettävästä laitteesta riippumatta. Microsoft haluaakin Cortanan avulla yhdistää PC:t ja puhelimet yhdeksi sulavaksi kokonaisuudeksi.

  Jotkut ominaisuudet jäävät silti Android- ja iOS-Cortanan ulottumattomiin. Sovellus ei kykene säätämään laitteen asetuksia eikä sitä voida herättää pelkällä äänikomennolla, ainakaan toistaiseksi.

  Ainoan poikkeuksen tähän tekevät Cyanogen-laitteet, joilla integraatio on muita Android-laitteita syvempää. Microsoftin ja Cyanogenin yhteistyön ansiosta Cortanan voi herättää äänikomennolla ja sovellus kykenee säätämään tiettyjä asetuksia käyttäjän puolesta.

  Cortana on nyt saatavilla Google Playssa ja Applen App Storessa. Toistaiseksi nämä versiot toimivat kuitenkin vain Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

  [​IMG]
  Cyanogen-laitteet saavat Cortanalta erityistä rakkautta

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju