Android FAQ

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja psxgamer, 1/6/10.

 1. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  En kehtaisi mennä HTC Desire ketjua spämmäämään tyhmillä kysymyksillä Android puhelimista, joten ajattelin perustaa kokonaan uuden ketjun, jossa Androidiin tutustumattomat ihmiset voivat kysellä näitä juttuja.

  Tänään pääsin räpläämään ensimmäistä kertaa HTC Desirea ja Android 2.1:stä. Aijemmin olin kokeillut vain HTC:n vanhempaa Heroa, jossa taitaa olla vanhempi 1.6 versio. Vaikka käyttö onkin aika intuitiivista ja helppoa ainakin pari juttua jäi ihmetyttämään.

  - Androidissa siis nähdään avatut sovellukset pitämällä koti-nappia pohjassa, vähän symbbarin tapaan. Mutta miten noita sovelluksia suljetaan, en keksinyt mitään tapaa.

  - Ilmeisesti koti-napin vieressä oleva mikälie, options-nappi sitten tuo eri sovelluksissa erilaisia lisäasetuksia valittavaksi? Voiko esimerkiksi internet-selaimessa muuta kautta nähdä eri asetuksia?

  - Android päivitetään ilmeisesti FOTA:na, mitään Ovi Suiten tai Nokia Sofware Updaterin kaltaisia PC-softia ei ole. Mutta tuleeko puhelimiin pienempiä bugipäivityksiäkin Nokioiden tapaan, vai ovatko kaikki päivitykset suoraan Android päivityksiä, esimerkiksi 2.1 -> 2.2?

  - Selain oli kokeilun perusteella huikean hyvä. Valovuosia Nokian vastaavaa edellä ja päihittää iPhonenkin vastaavan, jota olen itse jonkinlaisena virstapylväänä pitänyt. Mutta PC:llä selatessani nettiä on minulla luonnollisesti adblock käytössä ja mobiiliselaimessa tämä on nyt vielä PC:kin tärkeämpi ominaisuus. Google ei varmaan innokkaasti ole mitään adblockkia Android selaimeen laittamassa, ottaen huomioon mistä iso-G rahansa saa, mutta onko tällaista vaihtoehtoa olemassa, josta vielä löytyisi pinch-zoom?

  - Androidin moniajoa olen kuullut monesti haukuttavan. Usein kuulee väitteen, että Android ei osaa aitoa moniajoa, vaan tällöin on vieläkin valittava Symbian tai Meemo/Meego. Onko tälle väitteelle jotain helppoa perustettakin?
   
 2. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Ei niitä tarvitse sulkea. Mutta marketista löytyy kolmannen osapuolen softia, jolla se onnistuu.

  Kokeilemalla se selviää. Monessa paikassa se antaa lisävalintoja. Eli siis Menu napista nyt kyse kaiketi?
  Ja myös esim. sormea painamalla pitkään joissain paikoissa saa valintoja myös esiin. Kannattaa vaan kokeilla aina eri paikoissa.

  Riippuu kaiketi pitkälti valmistajasta. Luulisi kaikilla valmistajilla onnistuvan myös kaapeilla ja pc:llä päivittäminen. Mitä tulee noihin bugipäivityksiin, niin valmistajat saattavat julkaista jotain omia päivityksiä omiin softiinsa, mutta Androidit kai sitten päivittyvät, JOS päivittyvät suoraan uuteen versioon, puhelimesta riippuen.
   
 3. Rapis

  Rapis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/07
  Viestit:
  2520
  Tykkäykset:
  98
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3 Gold
  Nämä ovat kaiketi viimeksi käytettyjä sovelluksia, mutta toden näkösesti myös pyörivät vielä taustalla. Ohan toki seassa niintä jotka sammuu kokonaan.
   
 4. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Joo, tiesin jo etukäteen, että esim. valmisutilassa pitkällä painalluksella saadaan myös valinnat käyttöön. Menu-painikehan taisi olla kyseessä, löytyy esim. Desiresta vasemmasta laidasta.

  Ahaah. Eli jos vaikka HTC julkaisee pienempää bugifixiä, toimitetaan sekin FOTA:na?

  Eli Android sovellukset voivat joko pyöriä realiajassa taustalla, tai sitten vain olla täysin passiivisia? Kuulostaa hiukan hassulta, kun symbbarissa olen tottunut siihen, että kaikki sovellukset näkyvät ja niitä myös tapetaan taustalta patteria syömästä. Tämä ei kai sitten ole Androidissa ongelma, eli taustalta löytyvä internet-selain on täysin passiivinen kunnes se aktivoidaan? Mutta jos sovellukset on rajoitettu johonkin tiettyyn määrään, voi olla hiukan hassua, että niitä alkaa itsestään katoamaan kun uusia ilmaantuu niiden tilalle.
   
 5. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Riippuu puhelimesta. Esim. Herossa ei ole FOTA mahdollisuutta. Päivittämiseen löytyy htc:n sivuilta oma "pc-suite" päivittämiseen. Vai oliko niin, että ei edes tarvitse htc sync ohjelmaa, vaan sen voi päivittää pelkästään asennuspakettia klikkaamalla, kunhan kaikki tarvittavat ajurit löytyy koneelta. Noita päivityspaketteja siis tulee htc:n omille sivuille ja se vain ladataan koneelle ja sitä klikataan ja asennuksen pitäisi alkaa. Tosin viimeksi olen käyttänyt Heroa, että onko sitten asiat paljon muuttuneet sen jälkeen....
   
 6. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Laitetaanpas tähän ohjeet Scandinavian keyboardin käyttöön. On tuohonkin saanut vastata varmaan jo kymmenen kertaa...

  Eli kun Androidin originaalissa näppiksessä ei ääkkösiä ole suoraan omina näppäiminään, tilanteen saa korjattua Android marketista ladattavalla Scandinavian Keyboardillakin (muitakin näppiksiä on, samoja ohjeita soveltaen homma toimii, periaatteessa korvaa vain "Scandinavian Keyboard" lataamasi näppiksen nimellä).

  1. Lataa Scandinavian keyboard marketista, samoin kuin suomenkielen sanakirja
  2. Mene asetuksiin, sieltä kohtaan "Language & keyboards"
  3. Paina kohdasta "Scandinavian keyboard" ja laita asetukset kohdilleen
  4. Keyboard Layout -kohdasta valitse finnish, takaisin listaan ja sieltä täppä kohtaan Choose dictionary ja seuraavasta kohdasta (Dictionary language) valitset finnish
  5. Loput asetukset ovat aikalailla valinnaisia
  6. Mene esim. tekstiviestiin, paina viestikenttää pitkään, jolloin tulee pop-up menu, josta valitse input methodiksi Scandinavian keyboard.

  Siinäpä... :)
   
 7. baritoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/10
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  5
  Blaah...

  Mitens tämmöinen...

  Olen päivällä viimeksi käyttänyt My Tracksia ja se on siitä asti ollut "sammutettuna". Nyt katson tuosta vakio akunkäyttö-ohjelmasta lukemia niin My Tracksille antaa 18%. Nyt tarkistin että se ei trackaa enää, gps ei ole päällä jne... yritin tappaa kaikki taustaohjelmat Advanced Task Killerillä mutta joitakin siitä ei edes löydy (kuten Goggles jota testasin joskus aamupäivästä ja joka näyttää tuolla nyt 2%). Itse Android-järjestelmän kohdalla lukee 19% eli aika lailla saman verran kuin tuo My Tracks joka ei edes ole ollut käytössä. Joitakin muita tuolla listalla on vaikka kaikki mahdolliset ATK:lla yritin sammutta, mitä sillä oli tarjota.

  Eihän tää näin voi olla vai ymmärränkö jotain ihan väärin? :( Jos tuo pitää paikkansa niin syö vaan akkua vaikka mitään käyttöä ei ole ollut... Vai mitähä. Ja niin oon yllättäen ihan newbie näissä android yms jutuissa.
   
 8. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  TaskPanel X kannatanee kokeilla myös. Toimii kivasti ainakin Herossa.
   
 9. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830

  Eikös ATK:lla voi asetuksista muuttaa tappotasoa(Settings-> Security Level), jolloin voi lopettaa lähes mitä tahansa ohjelmia?
   
 10. baritoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/10
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  5
  Jep. Ei vaan löydy My Tracksia, vaikka se akunkäytöstä löytyykin. Luulen että tässä on nyt joku juttu mitä en tajua...

  Käyttääkö nuo tuolla akunkäyttöohjelmassa listatut ohjelmat oikeasti koko ajan akkua? Päivän mittaan sinne kertyy aina liuta joutavia ohjelmia... :(
   
 11. Cupero

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Jos sinulla on ollut puhelin päällä yhtä mittaa, niin ne aiemmatkin akun kuluttajat näkyvät siellä listoilla. Juuri integroidut GPS-sirut tuntuvat olevan hirmuisia virtasyöppöjä eli ne voivat olla korkealla kulutuslistalla vaikka GPS olisi ollut lyhyenkin aikaa päällä saman session aikana.
   
 12. baritoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/10
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  5
  Ahaa!

  ...Eli siis se lista näyttää vaan mitkä on kuluttanut akkua, mutta ei sitä mitkä juuri nyt kuluttaa sitä akkua? kö?

  Olisko jotain softaa millä vois todentaa mitkä oikeasti juuri nyt kuluttaa akkua vai onko sellaiselle mitään tarvetta?

  Akkukin on tänään kestänyt jostain syystä nyt äärettömän hyvin, itse asiassa :D
   
 13. ilaril

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  2
  Se lista näyttää mikä prosessi kuluttanut minkäkin verran akkua sitten edellisen latauskerran. Jos akusta on kadonnut 30% ja My Tracks olisi 20% kohdalla, niin silloin se meinaisi että ohjelma olisi käyttänyt akusta 6% siihen mennessä. Mitä kauemmin puhelin on päällä (ja softa pois päältä) niin sitä pienemmäksi sen prosentti putoaa.

  Itsellä tapana tappaa atk:lla kaikki turhat prosessit aina kun puhelimen käytön lopetan, kun jostain syystä tahtoo pitää muistin vapaana kuin jonkun turhan käytössä.
   
 14. baritoni

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/5/10
  Viestit:
  139
  Tykkäykset:
  5
  Ok, nyt tää alkaa pikkuhiljaa aueta näin yksinkertaisemmallekin... :D

  Lueskelin jostain että noista task killereistä olisi itse asiassa enemmän haittaa kuin hyötyä... mutta enpä tiedä.
   
 15. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Saattaa niistä olla. Jotkin ovat törmänneet epävakauteen, sensen kaatumiseen jne., kun käyttänyt jotain task killeriä.
   
 16. ilaril

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  2
  Kyllähän sillä voi epävakautta saada aikaan jos tappaa prosesseja sumeilematta. Noin nyrkkisääntönä kannattaa lisätä ignore-listalle kaikki käytössä olevat widgetit ja muuten tarpeellisiksi katsomansa softat. HTC:n ja muiden oman käyttöliittymän rakentaneiden kohdalla voi joutua vielä kiinnittämään enemmän huomiota, ettei tapa mitään tähdellistä. Itsellä on Milestone ja siinä kun ei ole mitään ylimääräisiä hienouksia ja tehnyt tuon edellä mainitun, voi prosessit tappaa huoletta eikä ole ongelmia tullut. Eli "älä tapa jollet tiedä mitä olet tappamassa".
   
 17. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Funtsin tossa lisää tota Androidin moniajoa ja tuli mieleen tämmöinen juttu: Kun avoimet sovellukset -listassa on vain viimeisimmät sovellukset ja tämän jälkeen vanhemmat alkavat hävitä itsekseen, niin kuinka usein käy esim. niin, että taustalle jätetty ohjelma nettiselain tai ajastin esimerkiksi häviääkin pois kun se on ollut käyttämättömänä?
   
 18. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Siis se lista ei vaikuta itse moniajoon mitenkään, vaan resurssit yms. Jos resursseja riittää ohjelmia saattaa olla enemmänkin käynnissä kuin mitä viimeisimpien sovellusten listalla on, jos taas resurrseja ei riitä, voi olla vähemmänkin oikeasti käynnissä kuin listassa.

  Ja mitä sitten tapahtuu, kun ohjelma sulkeutuu... se riippuu varmaan aika paljon ohjelmasta. Selaimessa ainakin jää ne välilehdet talteen joilla olet ollut. 3. osapuolen softissa tapahtuu ohjelmakohtaisesti.
   
 19. tumbeliina Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  377
  Tykkäykset:
  0
  Mites androidin vanhempi versio 1.5 Cupcake ? Kannattaako edes harkita? Löysin tämmösen olis kohtuu hintainen, mutta vähän arveluttaa tuo että on noinkin varhaisella versiolla.
   
 20. Ohramies

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni smart keyboard on parempi. Käytin puolisen vuotta scandinavian keyboardia ja vaihdoin siitä. Parempi layout (vähemmän virhepainalluksia), pitkällä painamisella saa suoraan erikoismerkin, nuolinäppäintuki.

  Makuasia tietysti.
   

Jaa tämä viestiketju