Mobiili.fi Android 6.0 Marshmallow ohitti viisi vuotta vanhan käyttöjärjestelmäversion – KitKat jyrää...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Androidin käyttöjärjestelmäversioiden osuudet jakautuvat laajalti kolmeen versioon


  Android ei ole tunnettu nopeista päivityksistään, sillä valmistajilla kestää yleensä suhteellisen kauan aina uuden päivityksen tekeminen. Android-päivitykset tulevat hitaasti, jos ollenkaan. Poikkeus on kuitenkin Googlen omat Nexus-laitteet, jotka saavat uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset nopealla aikataululla. Lokakuussa julkaistu Android 6.0 Marshmallow on haalinut erittäin pienen osuuden Androidin laitekannasta, mutta se on kuitenkin ohittanut viisi vuotta vanhan käyttöjärjestelmäversion.

  Uusimmalla Android-käyttöjärjestelmäversiolla on nyt 0,3 prosentin osuus Android-laitteista. Se ohitti Android 2.2 Froyon, jonka osuus on 0,2 prosenttia. Android 4.4 KitKat jyrää edelleen ja tällä hetkellä sen osuus on yli kolmanneksen eli 37,8 prosenttia. Android 5.x Lollipop kuroo eroa kiinni ja sillä on nyt hallussaan 25,6 prosentin osuus. Näiden väliin kuitenkin kiilaa Android 4.1/4.2 Jelly Bean, jolla on 29 prosentin osuus.

  [​IMG]

  Applella tilanne on taas toinen, koska yhtiö päättää itse, milloin päivitykset tulevat jakeluun. Yleensä jakelu alkaa samanaikaisesti useilla eri puhelimilla. Uusimmat päivitykset saavat myös laitteet, jotka on julkistettu useita vuosia sitten. Tällä hetkellä iOS 9 -käyttöjärjestelmä on Mixpanel.comin mukaan asennettu jopa 77 prosenttiin Applen mobiililaitteista.

  [​IMG]
  iOS:n käyttöjärjestelmäversioiden osuudet
  Lähde: Mixpanel

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju