Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Streamer76, 21/10/11.

 1. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  En löytänyt tästä erillistä keskustelua mutta sen se mielestäni ansaitsee, vaikka täällä kuitenkin tunnutaan ennemmin keskityttävän laitteisiin (ehkä alustoille vois olla omat palstansa?)

  Jokatapauksessa 4.0 näyttää vievän ison harppauksen eteenpäin Androidia ja uudet ominaisuudet ja ui näyttää tosi hyvältä. Toivotaan, että ennakkotiedot siitä, että monet valmistajat ovat tuomassa nykyisiinkin luureihin 4.0:n pitää.

  Kannattaa katsoa Googlen ja Samsungin tiedotustilaisuudesta 4.0 esittelyä:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ts5WBm0tXzI#t=1172s

  Lisätietoja:
  http://developer.android.com/sdk/android-4.0-highlights.html
   
 2. jorma2

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  8/1/11
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  1
  Moniajo näyttää hyvältä :D mitään muuta mullistavaa tuossa ei ole. Nexus one:lle löytyy jo SDK android 4.0 porttaus, myös nexus s:lle löytyy myös mutta siinä ei toimi edes kosketusnäyttö vielä. Sitten kun google julkaisee ne lähdekoodit niin alkaa tulemaan vakaita rommeja. Mielestäni google voisi ottaa mallia applelta, kun apple julkaisi IOS5:sen niin se oli samantien ladattavissa iphone 4, 3GS ja 3G:lle mutta sitten kun google julkaisee ICS:sän niin omalle puhelinmallille joutuu odottamaan päivitystä yli puoli vuotta eikä ole edes varmaa että tuleeko sitä.
   
 3. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Tuossa aika iso ero on siinä, että Applella on vain yksi malli kunkin ikäluokan laitteista, kun taas Androideista on tsiljardeja eri malleja eri tasoisilla sisuskaluilla ja softan päällä vielä valmistajien omat viritelmät. Kyllähän Googlelta varmasti Nexus-sarjan puhelimiin tuo ICS aika nopeasti tulee, mikäli vanhempien mallien rauta jaksaa softaa pyörittää(ainakin Nexus S:n pitäisi jaksaa). Se, tuleeko ICS koskaan tai koska se tulee laitteisiin, joissa on touchwizsensemotoblur yms. yms. kyhäelmät päällä, on täysin kyseisen laitteen valmistajasta kiinni, eikä liity mitenkään Googlen tekemisiin.
   
 4. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Rautapuoli alkaa olla sen verta tasokasta ja tasasta laitteissa, että se on pakko yrittää erottua myös softalla, mikä on ihan hyvä asia. Se tietysti tuo haasteensa näille päivityksille varsinkin kun on kyse isommasta päivityksestä. Mutta toisaalta tulevia laitteita varten valmistajat joutuu kuitenkin hinkkaan noi omat kilkkeensä 4.0:lle yhteensopiviksi, joten luulisi että kyllä ne varmasti jossainvaiheessa sieltä tulee mutta voi joutua odotteleen.

  Googlehan on sanonut, että teoriassa ICS ois mahollista tuoda kaikille 2.3:a pyörittäville puhelimille, mutta tuo on vain tietysti teoriassa, todellisuus lienee eri.
  "At the official unveiling of ICS this week, Google said that in theory the update will be coming to all phones running Android 2.3, bringing cheer to Android Fans everywhere. "

  HTC:llä lienee kovin työ Sensensä kanssa http://www.engadget.com/2011/10/19/htc-were-reviewing-ice-cream-sandwich-and-determining-our-plan/

  Tässä tällainen ennuste siitä mitkä puhelimet ehkä sais ICS:n:
  http://www.androidcentral.com/will-my-phone-get-ice-cream-sandwich
   
 5. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Kylhän tuo uusi Android vaikuttaa tosi kovalta. Widgettejä parannettu, moniajo entistä sulavampaa, alustalle viimeinkin yhtenäisyys ja pinnan alla muitakin isoja muutoksia, kuten hardware kiihdytetty UI. Selainta toki taas parannettu ja muita pienempiä fiksauksia. Oikein hyvältä näyttää ja mielestäni kilpailijoita selvästi edellä ollaan.

  Mutta kaksi asiaa ei vakuuta: Toivottavasti tuo napiton käyttöliittymä jää vain Googlen ja marginaalin ratkaisuksi, en keksi mitään syytä korvata "oikeita" nappeja tuollaisella näytöllisellä pelleilyllä. Toinen ihmetyksen aihe on menu-näppäin: Onko se oikeasti poistettu kokonaan! Sehän oli aivan loistava, iPhonen aplikaatioissa aina ärsyttää kun ei tiedä mistä lisäasetuksia löytäisi. Ja olettaako Google muutenkin että kaikki Androidin sovellukset päivittyisivät nopeasti UI:nsa osalta tuohon menu-napittomaan ratkaisuun?
   
 6. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
 7. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2865
  Tykkäykset:
  410
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Napittomasta kuoresta on hyötyä silloin, kun halutaan maksimoida näytön koko puhelimen ulkomittoja kasvattamtta. Kaikissa sovelluksissa siitä ei ole apua alapalkin viemän tilan takia, mutta koko ruudulla pyörivät softat saavat enemmän tilaa. Napiton malli on myös hieman halvempi valmistaa. Ero ei ehkä ole kuin muutamia senttejä per puhelin, mutta valmistusmäärien huidellessa miljoonissa niilläkin sentellä on iso vaikutus.

  Menunapit toimivat ilmeisesti siten, että puhelimissa joissa ei ole fyysisiä nappeja alapalkki on aina näkyvissä ja jos sovelluksessa on valikkonappi käytössä, niin silloin alapalkkiin ilmestyy myös valikkonappi. Jos sovelluksessa ei ole valikkoa, niin nappiakaan ei näytetä. Jos puhelmiessa taas on fyysiset napit, niin alapalkkia ei tule lainkaan ja fyysiset napit toimivat kuten ennenkin.

  http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18566405&postcount=10
   
 8. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96

Jaa tämä viestiketju