Mobiili.fi Analyytikko: Samsung poistuu älypuhelinmarkkinoilta viidessä vuodessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2178
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Analyytikko Ben Bajarin ennustaa, että Samsung poistuu älypuhelinmarkkinoilta viiden vuoden kuluessa. Syynä Bajarinin mukaan olisi niin sanottu innovaattorin dilemma, eli että pienemmät firmat tulevat ja nakertavat markkinajohtajan menestyksen tuomalla myyntiin vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja laitteita edullisemmalla hinnalla.

  Aiheesta uutisoinut DailyMobilen toimittaja Luke Jones pitää Bajarinin ennustusta suoranaisena hevonkukkuna ja arvelee, että pelkästään viimeisimmällä vuosineljänneksellä kuusi miljardia dollaria netonnut Samsung on tullut jäädäkseen. Toki on totta, että pienemmät valmistajat ovat jonkin verran syöneet Samsungin menestystä, mutta Jones ei usko, että Bajarinin tuomiopäivän ennustus kävisi toteen.

  Innovaattorin dilemma tässä yhteydessä tarkoittaa, että kilpailevat, pienemmät valmistajat voivat Samsungin perässä puskea markkinoille riittävän hyvillä ominaisuuksilla varustettuja laitteita huokeampaan 200-400 dollarin hintaluokkaan. Tällöin teknistä edelläkävijyyttä tavoittelevan Samsungin 600 dollarin laitteet jäävät kauppojen hyllyille. Samsungin ohella älypuhelinmarkkinoita johtavaa Applea ongelma ei Bajarinin mukaan koske, sillä Applen etuna on sen oma iOS-käyttöjärjestelmä, eikä markkinoilla ole muita iOS-laitteiden valmistajia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju