Mobiili.fi Analyytikko Nokian tuloksesta: ”Pettymys”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  Nokia julkaisi tänään huhti-kesäkuun tuloksensa ja nosti Alcatel-Lucentin kanssa yhdistymisen jälkeisen säästöohjelmansa tavoitteen 900 miljoonasta 1,2 miljardiin euroon kuluissa vuonna 2018 koko vuodelta vuoteen 2015 verrattuna.

  Nokian liikevoitto (ei-IFRS) laski 49 prosenttia vuotta aiemmasta, kuten jo aiemmin kerroimme. Tulospudotusta odotettiin, mutta suuruus oli yllätys.

  ”Erityisesti langattomissa verkoissa pudotus on aika rajua”, kommentoi Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen, joka arvelee, että mobiiliverkkojen markkinan vaikeus on tullut kaikille jopa pienoisena yllätyksenä. Myynti pieneni kaikilla raportoiduilla maantieteellisillä alueilla. Myös Nokian kilpailija Ericsson julkaisi aiemmin laskeneen ja odotuksista jääneen tuloksen.

  Vekkoyksikön pettymyksen lisäksi myös Nokian toinen yksikkö, Technologies, kirjasi viime vuotta heikomman tuloksen, johon pääsyy oli kuitenkin vuosi sitten saadut kertaluonteiset tuotot. Silti myös Technologiesin tulos jäi odotuksista ja näin koko tulosraportista muodostui pettymys.

  ”Vaikka Nokia sanoo, että tulos tästä paranee loppuvuonna, on se vain normaalia kausiluonteista paranemista”, toteaa Rautanen. Hänen mukaansa analyytikoilla on painetta laskea Nokian loppuvuoden tulosennusteita Nokian ohjeistettua verkkoyksikön liikevoiton asettuvan koko vuodelta 7-9 prosenttiin analyytikkoennusteiden oltua ennen osavuosikatsausta 8,6 prosentissa.

  Katso alta koko Inderesin Mikael Rautasen kolmiminuuttinen haastattelu.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju