Analyytikko ampuu alas huhut iPhonen USB-C-liitännästä – Lightningista ei olla luopumassa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
iphone_7_1-700x382.jpg

iPhone 7:ää varten kehitettiin Lightning-kuulokkeet, jotka tuskin jäävät vain yhden vuosimallin erikoisuuksiksi.


Wall Street Journal raportoi muutama päivä sitten huhusta, jonka mukaan Applen ensi syksynä esiteltävässä iPhonessa ei enää olisi Lightning-liitäntää, vaan USB Type-C -liitäntä. Wall Street Journal on yleensä kohtuullisen luotettava uutisoija tällaisten huhujen kohdalla, mutta monien Apple-asiantuntijoiden mielestä huhu kuulostaa vähintäänkin kyseenalaiselta. Nyt tunnettu Apple-analyytikko, KGI Securitiesin Ming-Chi Kuo on ampunut alas WSJ:n raportoiman huhun.

Kuon mukaan kaikki kolme ensi syksyn uutta iPhonea, nykyisiä malleja seuraavat LCD-versiot sekä täysin uusi OLED-näytöllä varustettu malli, käyttävät edelleen tuttua, vuonna 2012 esiteltyä Lightning-liitäntää. Uutuutena sen sijaan voidaan odottaa pikalatausta iPhonen sisäisiä komponentteja uusimalla. Huhutusta langattomasta latauksesta Kuo ei tässä yhteydessä maininnut mitään.

Kuon mukaan merkittäviä syitä Lightning-liitännän säilyttämiselle on kaksi. Apple tekee rahaa, kun se edellyttää kolmannen osapuolen tarvikevalmistajia lisensoimaan oman liitäntänsä, ja USB-C vaatii puhelimeen isomman naarasliitännän, mikä vie tilaa muilta komponenteilta. Applen pyrkimyksenä on litistää iPhone mahdollisimman kompaktiksi, jolloin isompi liitäntä ei käy järkeen.

Aiemmin jo muun muassa hyvillä sisäpiirin kytköksillä varustettu Apple-blogaaja John Gruber ehti kyseenalaistaa WSJ:n huhun uudesta liitännästä. Gruberin mukaan olisi outoa, jos Apple tänä vuonna siirtyisi Lightningista USB-C:hen, kun se viime syksynä alkoi iPhone 7:n ohessa valmistaa Lightning-liitännällä varustettuja kuulokkeita. Samoin myös iPhone 7:n yhteydessä esiteltyjen AirPod-kuulokkeiden akkukotelo latautuu Lightning-liitännän kautta.

Gruberin mukaan ainoa paikka, jossa siirtyminen USB-C:hen kävisi järkeen, olisi iPhonen laturissa, eli Lightning-johdon toisesta päästä löytyisikin USB Type-A:n sijaan Type-C. Näin latausjohto toimisi myös uusien MacBook- ja MacBook Pro -tietokoneiden kanssa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom