Mobiili.fi Amazon sai tarpeekseen USB-C-vahingoista – kielsi vaaralliset johdot

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Vasemmalla USB Type-C, oikealla USB Type-A


  Uuden USB Type-C -liitäntästandardin käyttöönotto toi mukanaan roppakaupalla heikosti toimivia ja jopa vaarallisia johtovaihtoehtoja. Onneksi ongelmasta aletaan pikkuhiljaa olla tietoisia, mistä todistaa Amazonin uusin USB-C:hen liittyvä myyntikielto.

  [​IMG]
  Tältä näyttävää johtoa kannattaa Leungin mukaan välttää.


  Google-insinööri Benson Leung on käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa testatakseen ja luokitellakseen markkinoilta löytyviä USB Type-C -kaapeleita. Testien tuloksena on syntynyt kattava tietokanta siitä, mitkä ovat laadukkaita vaihtoehtoja ja mitkä taas eivät. Projekti on kuitenkin käynyt Leungille kalliiksi, sillä eräs heikommista johtovaihtoehdoista tuhosi lähes 1500 dollarin arvoisen tietokoneen.

  Nyt kasvava tieto markkinoilla piilevistä USB-C-vaaroista on kuitenkin kantanut hedelmää. Leung ilmoitti aiemmin tänään, että Amazon-verkkokauppa on laittanut heikosti valmistetut C-johdot pannaan. Kaupan kiellettyjen kauppatavaroiden listalle on ilmaantunut kohta, joka kieltää kaikkien standardin määräyksistä poikkeavien USB Type-C -johtojen myynnin.

  Kyseessä on ehdottomasti hyvä merkki turvallisemman tulevaisuuden ja helpomman kaapelishoppailun kannalta. Toki kuluttajan kannattaa silti edelleen olla huolellinen, niin Amazonissa kuin muissakin liikkeissä, ja varmistua valitsemansa USB Type-C -johdon laadusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju