Allnet USB-dongle (WinXP, PC Suite, 7650 jne.)

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja jimhoyle, 30/12/02.

 1. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, tässä monipuoliset ohjeet kiinnostuneille. Ostin Polkumyynnistä tuon Allnet-donglen, ja muutaman päivän säädöllä olen saanut systeemin aika hyvään kuntoon.

  Voi olla, että joudut soveltamaan joitakin kohtia, mutta pääpiirteittäin suunnilleen näin:

  1. Dongle sisään USB:hen, canceloi automaatti-instaukset.

  2. Hae nämä Tecomin ajurit:
  http://www.tecomproduct.com/asp/download.asp?id=164
  (kokeilin myös muita, nämä olivat ainoat, jotka sain kunnolla toimimaan).

  3. Asenna setup.exe:llä ja painele Nextejä ym.

  4. JOS verkkokortti on nyt rikki (huutomerkki Device Managerissa), niin:
  Tähän lienee muutama vaihtoehto. Yksinkertaisinta on ehkä poistaa BT device managerista ja, boottailla ja yrittää poistaa myös huutomerkillinen verkkokortti Device Managerista. Sitten kun saat sen pois, niin voit asentaa verkkokortin uudestaan (sen omilla, entisillä ajureilla). BT:n EI ole välttämätöntä näkyä Device Managerissa Network Adapterissa (silloin se ei vain ole Windowsissa LAN-vaihtoehtona Network Connectionsissa).

  5. Asenna PC Suite vaikka nyt. Kun se on asennettu, niin voit poistaa Startupista kummatkin PCSuite..-linkit. Voit myös poistaa Run/msconfig/Startup/NCLConf:in. En ole keksinyt mitä hyötyä noista on. mRouteria EI tarvitse ajaa käynnistyksessä.

  6. Tee PC <-> puhelin "Pair": Tämän varmaan keksit itse miten tämä tehdään. Mitään encryptauksia ja authenticationeita ei tarvitse/kannata laittaa (ellet nimenomaan halua). Kun "Pair" on tehty, niin ei tarvitse joka kerta hyväksyä yhteyttä erikseen.

  7. EI tarvitse asentaa Add Bluetooth Connectionista mitään (tiedonsiirto ja PC Suite toimivat asentamatta mitään).


  PC Suiten käyttäminen:

  - Lataa PC Suite (sen pitäisi ilmestyä Disconnected-tilassa). mRouter latautuu samalla (mRouter on kaksi harmaata liitintä sisältävä ikoni trayssa).

  - Tuplakilkkaa (=connect) Entire Bluetooth Neighborhood/Oma_puhelimesi/Bluetooth Serial Port (mRouterin Propertiesin porttina pitää olla sama kuin Bluetooth Configuration/Local Services/Bluetooth Serial Portin oikealla laidassa näkyvä COM-port, mutta se on defaulttina oikein).

  - Hetken päästä tulee outo COM0-ilmoitus. Älä välitä siitä vaan katso mRouterin ikonia. Se alkaa elämään ja harmaus muuttuu viher-siniseksi. Paina ok, jonka jälkeen tulee erroria, älä välitä siitäkään.

  - Nyt PC Suite toimii.


  Tiedostojen siirtäminen:

  Puhelimesta PC:lle lähetetyt tavarat siirtyvät Bluetooth Configuration/Information Exchange/My Inbox Directory -hakemistoon.

  PC:ltä puhelimeen lähetetään tavaraa esimerkiksi raahaamalla tiedosto Entire Bluetooth Neighborhood/Oma_puhelimesi/Public Folder -kansioon. Tämä on puhelimen Inbox (tosin vain PC-tiedostot näkyvät eikä esim. SMS-viestit).


  Muuta:
  - Reboottaile vaan välillä vaikka ohjeissa ei sitä mainitakaan.
  - Allnetin kantama on n. 4-10m (käytännössä esim. meillä yläkerrasta alakertaan yhteys ei kovin hyvin toimi).
  - BT on paljon parempi ja nopeampi kuin infrapuna (infrapunan kanssa joutuu aina vääntelemään puhelinta toiseen asentoon ym.).
  - Miksi en näe enää windows explorerissa (tms.) suoraan oikealla napilla tiedoston päällä Send_To/Bluetooth/Oma_puhelimeni-valintaa? Joskus se näkyi siellä ja oli kätevä tapa lähettää tiedostoja, mutta uuden ajuriasennuksen myötä tämä katosi??
  - Korjatkaa jos näissä ohjeissa on virheitä. Kertokaa myös jos ohjeista oli apua.
   
 2. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Oho, unohdin näköjään bluetooth-sanan otsikosta..

  No, vastaan itelleni tuosta SendTo-jutusta. Sinne voi lisätä linkkejä helposti, paikka on

  /Documents and Settings/[User name]/SendTo

  Tosin sain linkin ilmestymään nyt lähettämällä tiedoston Otheriin (olisikohan siihen vaikuttanut tuo, että lisäsin My Bluetooth Placesiin Public Folderista create shortcutilla linkin).
   

Jaa tämä viestiketju