Mobiili.fi Alkuperäinen Siri-tiimi jatkaa Applelta pakenemista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen riveistä ei löydy enää montaa alkuperäisen Siri-kehitystiimin jäsentä. Tuntuva osa tiimistä vaihtoi maisemaa jo vuosia sitten, mutta useampi eroaminen on mahtunut myös kuluvalle vuodelle.

  Viimeisimpänä Applen on jättänyt 41-vuotias Darren Haas. The Informationin mukaan parikin tilanteen tuntevaa henkilöä ovat varmistaneet, että Haas on eronnut Applelta ja siirtynyt General Electricin leiviin.

  [​IMG]
  Siri puhuu nykyisin myös suomea.


  Alkuperäiseen Siri-tiimiin kuulunut Haas seuraa toisen Siri-kehittäjän Steve D’Auroran jalanjäljissä. D’Aurora vaihtoi Applelta GE:lle muutamia viikkoja aikaisemmin.

  Apple osti alunperin itsenäiseksi sovellukseksi kehitetyn Sirin vuonna 2010. Yhtiön visio Sirille erosi kuitenkin AI-apurin luoneiden henkilöiden haaveista niin paljon, että Siriä perustamassa ollut Dag Kittlaus ja noin kolmannes alkuperäisestä kehitystiimistä jättivät Applen hyvin pian yrityskaupan jälkeen. Sittemmin tiimi on kehittänyt Siriä älykkäämmäksi kehuttua Viv-avustajaa, jonka ensiesittely tapahtui tällä viikolla.

  [​IMG]
  Dag Kittlaus esittelemässä Viviä TechCrunch Disruptissa. Kuva: TechCrunch.


  General Electricille siirtyneet Haas ja D’Aurora tekevät nyt työtä uuden pilvipalvelualustan parissa. The Informationin mukaan Applella kehitetään parhaillaan vastaavaa alustaa iTunesin ja iCloudin yhdistämiseksi. Projekti on kuitenkin kärsinyt kehittäjien välisistä erimielisyyksistä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju