Mobiili.fi Alkaako Androidin asema horjua? Samsungilta tulossa kovan luokan Tizen-puhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Samsung on maailman suurin Android-puhelimien valmistaja, mutta yhtiössä ei ole jämähdetty vain yhden käyttöjärjestelmän pariin. Nokian vanhan MeeGo-projektin pohjalta kehitetty Tizen-käyttöjärjestelmä löytyy jo muun muassa lähes kaikista Samsungin älykelloista ja esimerkiksi monista televisioista. Lisäksi yhtiö on tähän mennessä julkaissut jo kaksi Tizen-älypuhelinta, ja lisää on luvassa.

  Huomenna tiistaina Samsungin odotetaan esittelevän Intiassa uuden Z2-puhelimen, joka on aiempien Z1- ja Z3-mallien tavoin edullinen, etupäässä kehittyville markkinoille suunnattu puhelinmalli. Sitäkin mielenkiintoisempi on kuitenkin huhuttu Z9, joka saattaa olla ensimmäinen huippuluokan Tizen-puhelin. Tizen Expertsin raportoimat havainnot Z9:stä vahvistavat viime vuotista huhua, jonka mukaan Samsung olisi aikeissa laajentaa Tizen-ekosysteemiä uusiin hintaluokkiin.

  [​IMG]

  Mallinumerolla SM-930F liikkuvia puhelimia on toimitettu testikäyttöön Intiaan. Z-kirjain mallinumerossa paljastaa, että laitteet ovat Tizen-pohjaisia, ja Intian vienti- ja tuontiliikennettä kirjaavassa Zauba-tietokannassa on laitteen arvoksi ilmoitettu yli 30 000 rupiaa, eli noin 400 euroa. Arvo on noin viisinkertainen esimerkiksi edellä mainittuun Z2-puhelimeen verrattuna, ja antaa olettaa, että laitteen tekniikka olisi vähintäänkin ylempään keskiluokkaan sijoittuvaa.

  Tarkempia tietoja Z9:n teknisistä ominaisuuksista ei vielä ole, mutta laitteiden toimittaminen testikäyttöön vihjaa, että virallinen julkaisu ei välttämättä ole enää kovinkaan kaukana. Lisätietoja mahdollisesta Z9:stä voi siis kuulua jo lähiaikoina.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju