Akun ilmoitettu kapasiteetti + valmiusaika / puheaika

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja arihyv, 14/7/02.

 1. arihyv

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Niin mitenkäs tuo meneekään. Eli jos uudella akulla ilmoitettu valmiusaika on 7 vrk ja puheaika 3h. Tarkoittaako tuo että joko tai ? Ja tuo 7 vrk tietty hyvässä kentässä.

  Eli paljonko tuo 6310 mainostettu 18 vrk valmiusaika jää vajaaksi jos puhelimella puhuu edes 10 min pävässä.

  Kokemuksia ? Myös muista malleista / merkeistä.
   
 2. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Juuri tätä se tarkoittaa, molempiin kohtiin.
   
 3. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Luurin käytön täytyisi olla melkeinpä olematonta, mikäli se pystyisi niihin valmiusaikoihin, mitä valmistaja lupaa.
   
 4. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Minusta nuo pelkät max. puhe- tai valmiusaikojen ilmoitukset ovat vähän turhia. Eihän kukaan(kai?) pidä puhelintaan pelkästään päällä ilman, että sillä tehtäisiin mitään. Samaten aika harva puhuu koko puheajan verran putkeen. Voisi kai sen ilmoittaa myös esim. yhden tai kahden tunnin puheen jälkeen jäävän valmiusajan.  Ketään varmaan ei paljoo kiinnosta T20:n toiminta-ajat, mutta näihin minä pääsen. Puhetta n. 2h ja luuri pysyy päällä n. 4vrk, luuri vaihtelevissa 900-verkoissa, jokunen viesti tulee ja lähtee, ei paljoo muuta räpellystä.
   
 5. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Kaikki valmistajat ilmoittavat nuo toimintajat jopa arvoina. Näin valmistajien välinen vertailu on edes jotenkin mahdollista. Tietysti tosi elämässä tilanne on toinen puhuisinkin itse mielummin käyttöajasta, missä on mukana puheluita ja valmiusaikaa. Käytännössä on kuitenkin mahdotonta vertailla pitävästi aikoja, koska puhelimissa on yksilöerojakin niin paljon.
  Lisäksi on tietenkin lukematon määrä asioita, jotka vaikuttavat toiminta-aikoihin. Tässä muutama

  Hyvä kenttä: Puhelin voi käyttää pienempää lähetystehoa

  Herkempi vastaanotin: Puhelin vaihtaa aikaisemmin pienimmälle lähetysteholle

  Akun lataus: Akku latautuu täydemmäksi kuin kaverilla

  Akun alkuperäinen kunto: Akuissakin on yksilöeroja yllättävän paljon

  Puhelimen liikkuminen: Liikuttaessa tukiaseman alueelta toiselle tämä tietenkin kuluttaa virtaa

  Puhuminen: Hiljaisessa paikassa kun vain kuuntelet vastapuolen höpinöitä, niin puhelin ei lähetä jatkuvasti

  Puhelimen asetukset: Taustavalot/näppäinäänet pois

  jne jne....


  Korjattu lukihäirän aiheuttamat kirotusvirheet...
   
 6. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Yllätävän paljon vaikuttaa myös se onko puhelin 900Mhz vai 1800Mhz(näin euroopan oloissa) kentässä. Tuntuu että 900Mhz vie voiton, eli akun kesto parempi vaikka periaatteen tasolla homma toimii toisinpäin.
   
 7. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Hieman ohi aiheen ehkä, mutta.. Joskus aikoinaan tulin Panasonic G500:lla siihen tulokseen, että 3-4 minuutin puhuminen nappasi aina yhden tunnin valmiusajasta. Kun kyseisen mallin akun varaustilan näyttö oli tunnetusti mitä oli, niin tuo laskeminen oli toisinaan iha hyvä osata. :)
   
 8. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Nokiahan lupaa 6310:lle valmiusaikaa jopa 18 päivää. Miten tämä sitten täytyy tulkita? Päivä ja vuorokausihan ei ole sama asia. Onko päivä esim. 16 tuntia? Jos näin on, silloin valmiusaika olisi 288 tuntia. Velipojallani on pari viikkoa vanha 6310, jota ei sammuteta yöksi ja siinä hänen tarvitsee ladata akkua kohtuullisilla puhelumäärillä n. 7-8 vuorokauden välein. Eli akku kestää 180-190 tuntia. Voi olla, että valmiusaika paranee vielä jonkin verran muutaman latauskerran jälkeen, mutta se on tosi hyvä jo nyt.

  Itselleni riittää puhelimessa sellainen valmiusaika, ettei sitä tarvitse ladata joka yö, vaikka se onkin koko ajan päällä. En kuitenkaan muista torstai-iltana, latasinko puhelimen tiistaina vai maanantaina... Nykyinen työpuhelimeni Ericsson T65 toimii minunkin puhelumäärillä 3-4 vuorokautta yhdellä latauksella. Samsungeja sai ladata joka yö, jos ne olivat yön päällä. Muuten ei selvinnyt seuraavaa päivää työssä ilman latausta.

  Käytännössä varmaankaan kukaan muu, kuin TM:n testaajat ei saa niin pitkiä valmiusaikoja Nokian puhelimille, kun Nokia lupaa ja testeissä mitataan.
   
 9. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Yleisessä kielenkäytössä päivän luulisi kuitenkin tarkoittavan tällaisissa yhteyksissä samaa asiaa kuin 24 tunnin vuorokausi. Aika veijareita ovat kyllä Nokialla, jos heidän päivänsä onkin lyhyempi kuin 24 tuntia,
   
 10. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  6xxx nokialaiseen saa muuten sitten nokian oman tehoakun (ainakin joskus on saanut). Sillä sitten mainosmiehet repivät mainoksiin ja ihmisten mieliin vaikutelman että valmiusaikaa on JOPA 18 päivää(450h/24h=18.75 vuorokautta)
   
 11. Devilution

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  0
  Tähän akkujutusteluun liittyen, pitääpä antaa kehuja Siemensin suuntaan, sillä selailin tässä ystäväni uuden C45sen manuskaa ja siellä aikas selkeesti kerrottiin esimerkein miten paljon keskimäärin mikäkin toimenpide lyhentää valmiusaikaa. Tästä on paljon enemmän hyötyä kuin monen muun valmistajan ohjekirjassa löytyvistä teoreettisista maksimiajoista tai "valmiusajat vaihtelevat käytöstä riippuen" maininnoista...
   
 12. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  27
  Jos mainostetaan valmiusaikaa, mika ei ole saavutettavissa myyntipakkauksessa olevalla vakioakulla, siitä täytyy erikseen mainita mainoksessa.

  Lehdessä oli kerran mainos Siemens S6-puhelimesta ja mainoksessa ollut valmiusaika oli lisävarusteena saatavalla lithiumakulla varustetun puhelimen valmiusaika. Puhelin maksoi 590 mk ja kyseisen lithiumakun ovh oli 590 mk. Eräs asiakas osti puhelimen ja seuraavana päivänä tuli vaatimaan lithiumakkua samaan hintaan mukaan. Emme antaneet. Seuraavalla viikolla soitti kuluttaja-asiamies ja antoi muistutuksen asiasta. Kuluttaja-asiamies lähetti asiakkaan lähettämästä kirjeestä kopion meillekin. Emme joutuneet antamaan miehelle akkua, mutta tarjosimme kaupan purkua, johon hän ei kuitenkaan ollut halukas. Kuluttaja-asiamiehelle lähettämänsä kirjeen mies oli päättänyt seuraavasti, " Haluan, että ostamani puhelin on varustettu lithiumioniakulla. Hoitakaa asia niin, että myyjäliike joutuu antamaan sen minulle kaupan päälle, enkä joudu ostamaan sitä kalliilla hinnalla." :)
   
 13. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Jos oikein viilataan pilkkua, niin päivä on 12 tuntia ja vuorokausi 24 tuntia. Niin yksinkertaista se on.

  Puhekielen ilmaisuissa päivällä saatetaan kuitenkin tarkoittaa vuorokautta, siis 24 tuntia, jottei ihan liian helpoksi menisi...
   
 14. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Mistä helkkarista tollanen 12 tuntia? Ai niin kuin AM- ja PM-kellonajat vai? Tietosanakirjasta muuten katsoin, siellä sanottiin päivän olevan "vuorokauden valoisa osa".
   
 15. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Ammattilaiselle.....

  Kaupan purkuhan on järein ja viimeinen keino, millä kauppias voi asiakasta hyvittää. Asiakshan saa rahansa takaisin ja ei ole silloin kokenut taloudellisia tappioita.
  Mikäli asiakas on voinut käyttää tuotetta ja saamaan siitä hyötyä on silloin myös mahdollista määritellä niinsanottu käyttöhyöty. Tämä termi on hyvä ottaa esille mikäli asiakas vaatii vielä jotain muuta korvausta mielipahasta, matkoista yms.
  Tapaukset on aina menneet normaalina kaupanpurkuna (=rahat takaisin). Olempa vahassa työpaikassa ollessani asikkaan mylviessä ottavansa yhteyttä kuluttajasuojaan voinut kertoa hänelle että juttu on jo viety sinne (tunsin ko henkilön tavan toimia kaupankäynnissä). Tapaus meni että asiakas "joutui" tyytymään alkuperäiseen kauppaan.

  Okei meni taas pikkasen sivuun alkuperäisestä aiheesta, mutta palataan asiaan
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Minä ainakin lähden siitä oletuksesta, että päivä ja yö ovat periaatteessa yhtä pitkiä. Tällaisen oletuksen muistan jostain lukeneeni, ellei rakas muistini tee tepposia. (Päivän, siis valoisan ajan pituus, tietysti vaihtelee maantieteellisen sijainnin ja vuodenaikojen mukaan hyvinkin paljon.)

  Mutta standardihan täytyy olla olemassa. Usein standardit ovat hieman keinotekoisia, mutta kaikki varmaan ymmärtävät ettei jokainen voi alkaa määritellä päivää omien mittapuiden mukaan tai siitä seuraa kaaos globaalin toiminnan yhteydessä.
   
 17. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Ei ole mitään standartia valmiusaikojen ilmoittamisessa. Valmistajat käyttävät tätä hyväkseen ja ilmoittelevat surutta näitä JOPA aikoja...
   

Jaa tämä viestiketju