Mobiili.fi Aikoi ”laittaa luodin Googlen päähän” – mitä nyt? Suuria muutoksia Android-vaihtoehdon...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Googlen versiolle vaihtoehtoista Android-asennusta suurin elkein kehittänyt Cyanogen-yritys uudistaa rajusti toimintaansa.

  Cyanogenin tavoitteena oli luoda liiketoimintaa CyanogenModin ympärille – pääasiassa tekemällä sopimuksia sen tuomisesta esiasennettuna eri valmistajien tai operaattorien myymiin puhelimiin. Tämä ei kuitenkaan onnistunut riittävällä tavalla, sillä Googlen kanssa kilpailevalla vaihtoehtoisella Androidilla varustetut Cyanogen-puhelimet ovat jääneet markkinoilla erittäin vähälukuisiksi – vaikka niitä Cyanogenin mukaan myytiinkin miljoonia.

  Nyt Cyanogen uudistaa strategiaansa niin, että se tarjoaa laitevalmistajille mahdollisuutta ottaa käyttöön vain osia sen kehittämistä järjestelmistä. Tätä kutsutaan Cyanogenin modulaarisen käyttöjärjestelmän ohjelmaksi – ja myös Cyanogen Now -nimellä. Yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa – esimerkiksi se, mitä nämä erikseen käyttöön otettavat osat voisivat olla.

  Cyanogenin tavoite on kuitenkin selvä: kun tähänastinen strategia koko käyttöjärjestelmän tarjoamisesta ei toiminut, on jatkossa tavoite olla mukana useammassa eri Android-puhelimessa mutta suppeammalla tavalla – vain joidenkin toiminnallisuuksien osalta.

  Myös Cyanogenin johtokunta uudistuu. Tähän asti operatiivisena johtajana toiminut Lior Tal nousee toimitusjohtajaksi edeltäjän Kirt McMasterin siirtyessä päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi. CyanogenModin isänä pidetty Steve Kondik jatkaa myös joukoissa, Chief Science Officer -tittelillä kehitystehtävissä.

  Laajan CyanogenModin kehityksen tulevaisuuteen ei toistaiseksi ole saatu selvyyttä – kuten ei myöskään Cyanogen-puhelinten tulevien päivitysten kohtaloon. CyanogenModia kehitetään avoimena koodina, mutta Cyanogen-yrityksen työntekijöillä on aiemmin ollut keskeinen rooli sen kehitystyössä. Jo aiemmin kesällä huhuttiin irtisanomisista käyttöjärjestelmän kehitystyöstä.

  Cyanogenia kohtaan asetettiin suuria odotuksia, sillä se on nostanut rahoitusta toistasataa miljoonaa dollaria, viimeksi julkisten tietojen mukaan maaliskuussa 2015 yhteensä 85 miljoonaa dollaria.

  Lisäksi suuria odotuksia vauhditettiin myös Cyanogenin itsensä toimesta. Kevään 2015 rahoituskierroksen jälkimainingeissa yhtiön silloinen toimitusjohtaja Kirt McMaster totesi erittäin itsevarmasti Forbesin haastattelussa, että Cyanogen ”aikoo laittaa luodin Googlen päähän”.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju