Mobiili.fi Adobe päivitti Lightroom mobilen iOS:lle ja Androidille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Adobelta on tullut kaksi päivitystä Lightroom mobilen iOS 2.4- ja Android 2.1 -versioihin. iPhone-käyttäjät voivat esimerkiksi ladata valokuvia raw-muodossa ja muokata niitä suoraan iPhonella tai iPadilla. Android-käyttäjät puolestaan saavat käyttöönsä uuden kamera-widgetin ja pääsyn täyden resoluution tiedostoihin. Sovellus on maksuton sekä iOS:lle että Androidille ja se on jo ladattavissa sovelluskaupoista.

  Lightroom iOS 2.4 -version uudella Raw technology preview -toiminnolla voi nyt ladata kuvia raw-muodossa suoraan iPhoneen tai iPadiin sekä muokata ja jakaa ne, kunhan laitteella on verkkoyhteys.

  ”Tavoitteenamme on tehdä Lightroomista valokuvaajille välttämätön sovellus, joka tarjoaa heille tutut, tehokkaat työkalut ja mahdollistaa työskentelyn heti inspiraation iskiessä. Uudella Raw technology preview -toiminnolla haluamme tuoda uusia ulottuvuuksia valokuvaajien työskentelyyn mobiililaitteilla”, sanoo Adobe Nordicin viestintäpäällikkö Jes Schyum.

  Uudessa toiminnossa valokuvaajat saavat kaikki raw-formaatin edut, kuten mahdollisuuden muuttaa valkotasapainoa ja muokata yksityiskohtia sekä pääsyn tarkkoihin väritietoihin. Lightroom iOS:ään ladattu raw-tiedosto synkronisoituu myös Lightroomin työpöytä- ja verkkoversioiden kanssa. Lightroom mobile tukee samoja raw-tiedostomuotoja kuin Lightroomin työpöytäversio ja Adobe Camera Raw.

  [​IMG]

  Adoben mukaan Apple-käyttäjille sovelluksen odotetuimpiin uutuuksiin kuuluu mahdollisuus muokata raw-kuvia viivojen ja säteiden avulla. Uuden Linear and Radial Selection -työkalun avulla kuvissa voi muuttaa jo tehtyjä muokkauksia ja kohdistaa huomion kuvassa haluttuun kohtaan.

  Nyt iOS-versiossa on myös mahdollista käyttää iPadin lisänäppäimistön pikanäppäimiä, lisätä omat copyright-merkinnät kaikkiin tuotuihin kuviin ja ottaa käyttöön linssiprofiileja, mikäli kameran ja linssin yhdistelmä on tuettu.

  Myös Androidin käyttäjät saavat parannuksia Lightroom Android 2.1 -versiossa. Sisäänrakennettu kamera on saanut uuden Pro-asetuksen, jossa voi säätää muun muassa sulkimen nopeutta, ISO-arvoa ja valkotasapainoa. Uuden kamera-widgetin ansiosta Lightroom-kameran voi avata suoraan Lightroom Camera -sovelluskuvaketta napauttamalla, joten kuvia pystyy ottamaan nopeammin. Lisäksi täyden resoluution kuvien siirtämistä on helpotettu.

  Lightroom mobile 2.4. on nyt saatavilla ilmaiseksi iPhonelle ja iPadille iOS App Storen kautta. Uudistukset ovat saatavilla Creative Cloud -jäsenille tai hankkimalla ilmaisen Creative Cloud -koejäsenyyden.

  Lightroom 2.1 Androidille on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju