ACN topic 2

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Jussi, 27/1/04.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Jatketaan liian pitkäksi paisunutta ACN - no thanks! -ketjua tässä. Ketju suljettiin sen kasvettua liian pitkäksi, tuossa pituudessa mm. asiattomien viestien jakaminen pois on jo likipitäen mahdotonta.

  Tässä jatkuu, painottaen että ellei mitään sanottavaa asiasta ole, niin ei tarvitse kirjoittaa mitään. Myös itse verkostoinnista on oma ketjunsa asian vierestä-alueella joten kinastelut toiminnan mielekkyydestä ja itse verkoston toimintaa koskevat puheenvuorot.

  Mitä viime aikoina lisääntyneeseen mainontaan tulee, foorumin säännöt ovat yksiselitteiset; mainonta ei ole sallittua foorumilla. Muutenkin ylenmääräinen, vakituisia kävijöitä häiritsevä spämmääminen erilaisilla palstoilla on tuomittavaa, joten mainosviestit tullaan joko poistamaan tai sensuroimaan jos niissä sattuu olemaan jotain muutakin sisältöä kuin itse mainos.

  Jatketaan.
   
 2. liekki

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/03
  Viestit:
  517
  Tykkäykset:
  0
 3. PeNTTi

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/03
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Voisitko tarkistaa edellisessä ACN ketjun loppupäässä olleiden "ACN Suomiteam", "ACN Edustajat", "Markreta" henkilöiden IP-osoitteet, että ovatko samat? Jos on niin bannia vaan kyseiselle osoitteelle, niin päästään noista spammereista eroon?

  Jotain asiaakin, jottei menisi kokonaan aiheen vierestä puhumiseksi:

  Joutuuko Sonera julkistamaan omassa "vuosikatsauksessa" tjms. ACN liittymien määrän? ACN toimii kuitenkin Soneran verkossa.
   
 4. Kojootti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä näin.

  Pientä yhteenvetoa ja spekulointia:
  Osittain siitä syystä, että ACN:n maksuttomissa puheluissa ei ole mitään rajoituksia voimme todeta että liittymää tullaan kauppaamaan tässäkin maassa suhteellisen runsaasti, toki se tulee jäämään aika marginaaliseksi mutta kuitenkin. ACN:n johtaja sanoi jossakin aikaisemmassa haastattelussaan että heidän tavoitteenaan ei ole "vallata markkinoita" vaan jäädä marginaaliseksi operaattoriksi. Tämähän nyt kuulostaa tietenkin sikäli loogiselta että tuolloin on toivoa myös niistä maksullisiiin numeroihin soittamisesta (tosin kyse voi olla myöskin puhtaasti markkinoinnin kannalta asetellusta lauseesta, mene koe ja näe).

  Viestintävirasto on myös todennut että heillä ei ole ACN:n toiminnasta huomautettavaa, eikä heidän toiminnassaan tai palkkionmaksujärjestelmässään ilmeisesti ole todettu mitään lain puitteissa rikolliseksi luokiteltavaa. Toki näitä epäselvyyksiä on ollut sopimuksen sanamuodoissa tai joissakin pykälissä, mutta ne liene korjattu / korjaantumassa.

  Edellämainittu kuvaa sitä, että edellytykset sille että ACN on tullut jäädäkseen on olemassa (jäädäkseen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä että se ei kaadu alkumetreillä laittomuuksiin, sopimusrikkomuksiin tai muihin epäselvyyksiin tai vastaavasti kyse ei ole puhtaasti rahat pois meiningistä).

  Itselleni herää tästä eräs kysymys (johon joku asiasta tietävä osannee vastatakin), eli nyt kun näitä edutajia lähtee tähän hommaan mukaan ja jos joku jättää leikin kesken esim. vuoden kuluttua, hommattuaan allensa pari edustajaa ja myynyt parisenkymmentä liittymää, niin mihin näistä saatavat provikat suuntautuvat sitten kun edustaja lyö rukkaset tiskiin?

  Nythän on niin että näitä edustajia ACN:llä jo liene melko liuta ja totuushan on se, että vain muutamia heistä lopulta jää "henkiin".

  Noh, olisi mukava kuulla asiasta asiallista kommenttia.

  -Kojo

  Ps. niin ja en edelleenkään omista yhtään ACN:n liittymää ;)
   
 5. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  En, kyseiset tiedot eivät ole julkisia. Ylläpito luonnollisesti kuitenkin valvoo asioita ja puuttuu monella tunnuksella kirjoitteluun sikäli kun sitä selvästi ilmenee ja tilanne vaatii jonkinlaisia toimenpiteitä. Painotan kuitenkin että erilainen arvailu asiasta kannattaa suorittaa suoraan ylläpidolle, eikä repostella asialla näissä ketjuissa.
  Sonera Mobile Networks kertoo varmaan käyttäjämäärän vuosikatsauksessaan, kuinka paljon on käyttäjiä verkossa. Sonera (palveluoperaattori) kertoo myös varmaan omassa katsauksessaan omia liittymä-määriään. Jäljelle jäävässä osassa ovat sitten muiden palveluoperaattoreiden liittymät, Saunalahti lienee 145.000 paikkeilla, loppu kuuluu sitten näille pienemmille puuhastelijoille. Soneran ja Saunalahden ilmoituksiahan voidaan pitää hyvinkin luotettavina yhtiöiden pörssi-vastuun vuoksi, joten näitä numeroita pyörittelemällä saadaan varmasti melko luotettavaa tietoa loppujen osallisten liittymämääristä.
   
 6. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Liittymien lopullinen määrä jäi kieltämättä vähän arvailujen varaan, tietolähteet eivät taida olla sen kummenpia kuin meilläkään. Muuten ihan asiallinen, kattava ja hyvä juttu.
   
 7. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Heh, aika nopea johtopäätös. Viestintäviraston päätökset ja lausunnothan ovat julkisia joten missähän tämmöinen "lausunto" olisi saatavilla? Tiedossahan on, että mm. kuluttajavirasto ja ilmeisesti myös viestintävirasto on saanut erilaisia tutkinta- ja toimenpidepyyntöjä koskien ACN:ää, mutta en ole vielä itse kuullut mistään "päätöksistä" muuta kuin kuluttajavirastoj ohjeistus muuttaa toimitusehtoja ja markkinointia, jotka ilmeisesti eivät ole muutoksen jälkeenkään vielä riittävällä tasolla?
   
 8. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Toi liittymien määrä tosiaan hiukan ihmetyttää, en ole ainakaan törmännyt kehenkään jolla tuo olisi.
   
 9. Kojootti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  Se lausunto oli osana jotain artikkelia jonka luin netistä ("virallisilta" uutissivuilta siis, en mistään foorumeista). Nämä tutkinta ja toimenpidepyynnöt ovat olleet mielestäni sen kaltaisia että kuluttajat ovat suoraan soitelleet kuluttajavirastoon ja he ovat päättäneet tästä syystä puuttua asiaan vai mitä tarkoittanet "erilaisilla tutkinta- ja toimenpidepyynnöillä" (josko sitä linkkiä olisi)? Mielestäni tärkein kohta josta on käyty eniten spekulaatiota on tuo sopimuksessa mainittu väärinkyttö ja sen epäselvyys, mutta ACN on luvannut että se kohta sopimuksesta poistuu.

  -Kojo
   
 10. Kojootti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  En sano että tuo pitäisi paikkaansa, mutta tarkistin juuri kännykässäni olevien numeroiden operaattorit ja 5kpl ACN:ää löytyi
   
 11. Kojootti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  Tai no, ehkä tuo oli sikäli hätäinen kommentti että viestintävirasto on taho joka on myöntänyt ACN:lle operaattoritunnuksen, mutta on myös vaatinut ACN:ää täsmentämään sopimusehtoja ja siltä kantilta viestintävirastolla ON ollut huomautettavaa ACN:n toiminnasta.

  -Kojo
   
 12. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Sain eilen tietää 2 jolla on. Ongelmia tietty molemmilla, juuri auenneet liittymät = eli uuden operaattorin ongelmia.
   
 13. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Niin, juuri näistä erilaisista valituksista ja kyselyistä poikii sitten toiminta- tai tutkintapäätöksiä. Mm. kuningaskuluttajassahan tuo todettiin samoin kun Etelä-Suomen Sanomien jutussa että ACN on poikinut todella paljon erilaisia yhteydenottoja (tuskin kuluttajavirastolle hyvästä palvelusta kiitellään?) ja viestintävirastollekin muutamia. ESS:n juttu löytyy kokonaisuudessaan tuolta AV-alueen verkosto-topikista.

  Sitä, mitä nuo yhteydenotot ovat pitäneet sisällään, on minun (ja sinun) mahdotonta tietää varmaksi, mutta voi tietysti arvailla että suurin osa koskenee noita maksuttomia puheluita, kuten myös "ilmainen" -sanan käyttöä. Epäilen että paljon on puhuttu myös turhan optimistisista ansaintamahdollisuuksista, puutteellisesta tiedonsaannista, jakelijaksi ryhtymisen mielekkyydestä, verkostomarkkinoinnista yleisesti ja noista toimitusehdoista. Nuohan niitä asioita ovat jotka ovat täälläkin askarruttaneet.
   
 14. Kojootti

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  112
  Tykkäykset:
  0
  Mihin ongelmat liittyvät? Juuri näistä mahdollisista ongelmista kun kaikki ovat koko ajan kyselleet....
   
 15. Henna78

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Siskollani meni numeronsiirto vähän puihin viime perjantaina. Numero oli toimimattomana 6-7 tuntia, apua oli kuulemma kuitenkin saanut ACN:n asiakaspalvelusta jossa asiakaspalvelija oli ollut virolainen. Kuulemma muutamia muitakin tällaisia tapauksia sattui ACN:llä kyseisenä päivänä asiakaspalvelun mukaan.
   
 16. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Jaa-a. Yhdessä oli että ei Soneran liittymiin pystynyt soittamaan & lähettämään sms:iä, toisella liittymällä oli taas yrittänyt lähettää kaikille kavereille sms:n että numero muuttunut - välitystiedot tullut, mutta ei viestiä kaikille.

  Eli epäilen että Sonera on kytkenyt ne liittymät jotenkin väärin, soitto ASPAan varmaan auttaa.

  ps. pitäisikö tähän laittaa että
  1. olen VM-ei-myönteinen ja
  2. acn-liittymiä on olemassa & niillä pystyy soittamaan
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kunigaskuluttaja ohjelmassa voidaan sanoa mitä tahansa ilman ohjelmantekijöiden vastuuta.
  (kommentti yleisellä tasolla eikä liity tähän muuten)
   
 18. augusti

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/1/04
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  TÖRMÄYS

  Ketjun kirjoittajat ihmettelevät kun ei ole törmännyt ACN:n liittymiin. Minä taas ihmettelisin jos he olisivat ehtineet törmätä kenenkään muunkaan liittymiin viimeisen kahden kuukauden aikana.

  On merkillistä, että yhä edelleen aprikoidaan ACN:n 2 kuukaudessa saavuttamaa valtavaa liittymämäärää yli 130000. Niin kova lukuhan tuo on, enkä minäkään sitä helpolla todeksi uskoisi jos minulla olisi joku side ja rakkaus edelliseen puhelinoperaattoriini, mutta onneksi ei ole ja voi katsella vapaammin maailman menoa ja hyväksyä myös ACN:n voittokulku Suomen ahtailla markkinoilla.

  Niitä faktoja ja totuuksia on täällä vaadittu kaikkien "antihörhöjen" suulla, mutta kun niitä saadaan, niin eiväthän ne tietenkää ole oikeista lähteistä. Eipä tietenkään, kun nekin ovat samansuuntaiset kuin aiemmin esitetyt. Jos joku tietää mistä ne oikeat faktat sitten löytyy, niin sanokaa ihmeessä, että voidaan tuoda oikeana esille.

  Niin tiedän, tiedän onhan tämä ketju "NO TANKS", mutta voishan täällä vaihteeksi sitäkin asiaa pohtia miksi 130.000 Suomalaista on vaihtanut ACN:ään. Koska ei se voi olla myyntimiestenkään ansiota koska he ovat kuulemma ammattitaidottomia, idiootteja, mänttejä, kusettajia ym. arvonimiä saaneita. Jotakin tässä kuitenkintäytyy olla mitä kiihkomieliset historiaan takertuneet vastustajat eivät huomaa.
   
 19. onnenpekka

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  0
  ACN:n numeroavaruushan oli 10 000 numeroa? Jos nyt on jo 130 000 liittymää ja 90% numeroista siirrettyjä, niin alkaa olemaan uudet numerot jo pakkasen puolella?
  Vai avautuvatko loput numerot vasta myöhemmin, kun on lisää numeroitakin käytettävissä?
   
 20. Erics son

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/03
  Viestit:
  195
  Tykkäykset:
  0
  Tai sitten voisi pohtia kuinka todellinen 130000 on... Itse odottelen kunnes numpac kertoo virallisen liittymien määrän.


  Jahans, olet jo verkostohörhöilyn kolmannella portaalla (erimieltä olevien dissaaminen). Seuraavaksi ilmoittanet miten turhaa tällä foorumilla on "vääräuskoisille" mitään kirjoitella (yli-ihmiseksi julistautuminen).
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju