AAC-formaatti parantaa akkukestoa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja BBTW, 5/5/08.

 1. BBTW

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Olisi mukava kuulla jotain perusteluja otsikon mukaisen myytin paikkaansa pitävyydelle tai pitämättömyydelle...

  En kuollaksenikaan muista mistä, mutta jostain kuitekin luin, että AAC-muotoisen musiikin soittaminen puhelimella tai muulla kannettavalla musiikkisoittimella veisi vähemmän virtaa kuin MP3-musiikin soitto ja siten akkukesto musiikkia soitettaessa paranisi. Onko kyseessä pelkkä urbaani legenda vai onko tuohon jokin tekninen syy? Jos aiheesta on olemassa jotain tutkimuspohjaista faktaa, olisi mukava nähdä vaikka linkkejä.

  Kiitos...
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Riippuu vähän miten asiaa tarkastellaan.

  Koodauksesta kiinni. Se mikä on vaivattominta prossulle käsitellä, se säästää akkua omalla tavallaan enemmän. Jos kuuntelet musiikkia, en usko sillä olevan järisyttävän suurta merkitystä. Pikemminkin ulkoiset seikat ja ihmisten lataustavat vaikuttaa eniten. Lioniahan ei kärsi tyhjentää koskaan, heti tulee lopullista damagea. Latauksen aikana kovaa kuumenemista tulisi välttää.

  Erilaisissa laskutehtävissä, ei tee niin kauan hyvin koodattu järjestelmä ja kuormitu turhaan. Akun kestoon on monia muitakin vaikuttavia tekijöitä. Lämpötila akulla latauksen aikana ja ulkoiset tekijät ympäristöineen. Pakkasella litiumioni on onneton akku muutenkin tai kuumana. Varauskyky kuumana huononee ja kylmässä jännite tippuu kuin lehmän häntä verrattuna vanhempaan akkutekniikkaan.

  n.-50C esim. Li-ion 900 milliampeerinen "tyhjenee" alle 5min kännykässä puhuessa.

  Jos välttämättä tunnet paremmin kuin minä mp3 ja AAC eron tai tiedät varmasti olevan optimoidumman AAC:n käyttämällesi laitteelle, niin kannattaa se kait käyttää.
   
 3. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Esimerkiksi Sonyn eräs Mp3-soitin toistaa Sonyn omaa Atrac3-formaattia 50tuntia, Atrac3-formaattia 45tuntia ja mp3-formaattia 40 tuntia. Kyseisen ämpärin olen omistanut ja hyvä oli. Testasin kerran tositaa tuota Actrac-formaattia volumella 10/30 ja akkukestoksi sain 66h, virransäästöominaisuudet päällä (Elikä OLED-näyttö pois päältä)
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sonyn tuplakoodaus ei paljon viehätä. MP3 soittimen käyttö on todella idioottimaisen insinööritaidon työnäyte ja erittäin huonolaatuinen musiikki. Meinasin siitä kirjoittaa, mutta ajattelin sen menevän ohi aiheen. Esimerkkinä toki hyvä.
   
 5. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  "erittäin huonolaatuinen musiikki". Meinaatko tällä siis äänenlaatua? Tähän yhdyn sataprosenttisesti. Hieman otti päähän kun kaverilta sain perkeleen hyvää musaa poltetun levyn muodossa, mutta kun lähde oli alhaisesti pakattu mp3 tai wma tiedosto, äänenlaatu oli päätäraastava. V*tuttava suorastaan. Nyttemmin tämä sama tyyppi lähetti mesessä saman levyn. Katsoin hieman tarkemmin, biisit olivat 128kbps wma mutta siltikin melko kehnon kuuloista. Ehkäpä purkkapoppi voi vielä kuulostaa ihan siedettävältä 128kbps, mutta ei pä juuri sitten mikään muu tyylilaji. Tähänkin vaikuttaa kovasti se Millä tuo musiikki on pakattu ja millä asetuksilla. Tästä mulla kyllä ei sen enempää oo tuntemusta.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Yleensä jos tehdään, se on 256 keskimäärin ja Lamella. Alle 196 kuulee heti soljuvaksi... kuin veden solinaa. Normaalisti jos se pakataan jollain "ihan millä tahansa" -softalla. Siitä tulee putkimaista paskaa, tasapaksua puuroa jonka dynamiikka on latistunut täysin. Lame osaa poimia huippukohdat ja tilaa osaa antaa kun sitä tarttee. Se tekee normalia suurempia tiedostoja, mutta sen voi asentaa siten, kuten haluaa. Itse annan ottaa näytteet biisistä vain 256-320 väliltä. Siinä menee vaikeammaksi jo tunnistaa CD:n ja MP3 välinen raja. Täytyisi kuunnella tosi tarkkaan. Mielummin kuitenkin, jos haluan kuunnella jotain kunnon stereokuvalla (mitä pääkaiuttimissa ei edes nykypäivänä kuule ja tajua ihmiset koskaan). Kopioin CD:n Cd:nä... Loistavan stereokuvan saaminen vaatii pääkaiuttimilta paljon, ja siihen ei jotkut "mustanpörssin" vehkeet riitä alkuunkaan. Joko rakennussarjalla tai sitte maksaa hunajaa kaupasta ostetut. Yleensä huonommin ja halvemmin tehty, toki kauniimmin. Riippuu tekijästä...

  Mun mielestä joku "monipiste linnunpöntöillä musiikki" on heikkolaatuisten kaiuttimien probleema, jossa moninkertasesti korostuu vaan ongelmat ja huonevasteet. Toki kuulostaa siltä, että kuuluu mistä vain, mutta ääni on latistunutta paskaa. Todella luokatonta. Joku muovinen linnunpönttö ei pärjää koskaan fysiikan laeille. Stereokuvaa semmosilla ei sa kunnollista koskaan, sen kun kerran kuulee ja näkee edessään, ei unohdä.

  Musiikkia voi kuunnella missä vain eri tavoin toteutettuna... Mutta jos on kuunneltava ihan normaalisti jossain taustalla, tms... ei sillä pakkauksella nyt niin suurta merkitystä ole. Toki koitan välttää ongelmia ja tehdä kunnolla sen minkä teen, niin kerralla.

  Hyvän äänenlaadun omaavan musiikin erottaa siitä yhdistäen kaiuttimiin... Kun sitä kuuntelee, tulee väsynyt, raukea olo ja korvat väsyy niin suureen informaatiotulvaan, ei kovuuden takia vaan ihan rentoutuu kaikesta. Vittuuntuminen on todellakin se mitä musiikilta haluan vähiten. Yleensä semmosen haluaa vaientaa heti. Moni kuuntelee vielä jotain raskasta... heviä ym. mitkä vaatii erottelukykyä paljon. Semmonen yhdistetään johonkin pirkkavahvistimeen ja muovi pönttöihin, ei hyi jukoliste... päästäkää mut pois ja pian! Ei mene kuin todellakin hermot!

  Busseissa nuoriso kuuntelee jotain kännyköillään, niin se on kauheinta mitä olen kuullut. Mä en viitti edes kuunnella. Sitte ne korvakuulokenapit... muistan ennen kuin paasattiin siitä kovaa kuuntelemisesta, nythän nykynuoriso kuuntelee täysillä eikä kukaan ymmärrä mitä se tekee kuulolle. Bussissa kerran juttelin parin nuoren kanssa, kun toinen puhui korvan soimisesta... Pikku luennon pidin asiasta ja ne ei ollu tinnituksesta mitenkään tietoisia ja mitä seuraa korvien rääkkäämisestä. Mennään 10 vuotta eteenpäin, on korvavaivasia paljon ja 20-40 vuotta, kuulo on selvästi heikentyny joillakin. Tää tule nykytrendi ilmiöllä aivan varmasti. Mä en kuuntele ikinä korvanapeilla, eikä kyllä kaveritkaan. Jos kuulokkeet laitan, niin en ikinä kovalle edes.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  AAC-formaatti parantaa akkukestoa?
  Sori, oli niin herkullinen teksti.

  Tosin en tiennytkään että olet klassisen musiikin ystävä.

  Itse ketjun aiheeseen vastaten, riippuu laitteesta, eli siitä miten purku toteutetaan, jos raudalla puretaan jotain formaattia on se yleensä vähemmän virtaista kuin softalla purettu.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Hmm.. no juu.. käy mikä tahansa musiikki. Kunhan se on todella hyvin tehtyä. Klassinen käy myös siinä missä Nightwish, Celine Dion tai Leonard Cohen. Eniten se laulajan ääni kuitenkin yhdistettynä hyvään taustaan, josta saadaan se oma kiva pehmeys. Sellasta tyylikästä... Ihan mitään Napaldeathia en ymmärrä kirveelläkään ja sitä vihataan luonnollisesti mikä ei mahdu aivoihin. Joskaan mikään Idols tai yleispaskabändit ei viehätä myöskään... Tähdenlennot kuulee heti ja siihen ei lähdetä. Kyllä aidon muusikon kuulee heti ja erottaa massasta. Trancea ja raveakaan en kavahda jos sielä on takana ajatusta leikittelevää sävyä... yleensä joku Tieston tyylinen menee lätkiessä kotisivuja ym. Pääasia, että katoaa se ajatus ja tulee tehtyä jotain luovaa. Viimeksi kävin kuuntelemassa savuisessa paikassa ravea paikallisen radiojuontaja DJ:n keikalla. Nuorisoa paljon, mutta hemmetin hyvin veti ja omasi korkeamman tason ajatusta, oli hauska kuunnella. Ja se meininki.

  Mutta kuten sanoit... koitetaan pysyä asiassa! ;)
   
 9. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  No mutta hei. Hienoa että J.J-75 osaa arvostaa äänenlaatua noinkin paljon. Kyllä mä sitten vielä joskus kun rahaa ja aikaa on, hommaan astetta laadukkaammat vehkeet tai edes raahaan ahterini jonnekin missä voin kuunnella miltä musiikin kuuluisi kuulostaa (Mutta tämä ihanuus on vielä edessäpäin ;). Nykyään parhaiten musiikki toistuu PortaPro-kuulokkeistani. Tuo Sonyn muoviläjä yhdistettynä huonoon huoneakustiikkaan on todella luokatonta.
   

Jaa tämä viestiketju