9500/9300 vs. tavallinen fax turvallisuus?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Anonymous, 21/3/05.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Olen sellaisessa kuvitelmassa, että tällä hetkellä faxit tavallisella perinteisellä pöytämallilla ovat 100% luotettavia siinä suhteessa, että niitä ei voi siepata. Eli esim yrityksen salaisiakin asiakirjoja voi lähettää,että kukaan muu kuin vastaanottaja pääsisi käsiksi. Pitääkö paikkaansa, että kommujen 9500/9300 faxit eivät olisi samoin yhtä turvallisia, vai onko huhut pötyä. Toivottavasti asiasta jotain tietävä katkaisee huhuilta siivet.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Faxsi on siinä kuin puhekkin kuunneltavissa. eli ei voi puhua mistään korkeasta turvallisuudesta.
  Faxsin huonopuoli on siinä että lähettäjä ei voi olla myöskään varman kuka tai mikä siellä toisessa päässä on vastaanottamassa, puheessa yleensä arvailla jos aivan väärä vastaajaa.
  Sama kuin puheessa, johonkin pöytä faksiin verrattuna turvallisempaa on että Commut ovat yleensä henkilökohtaisia ja usein turvallisuutta ajattelevilla lukitukset ja laitteen sisällön salaus käytössä, huonoa on tietnekin se että lähettäjä ei välttämättä tiedä missä toinen on, eli hän saattaa olla sellaisessa verkossa (maassa) jossa seuraaminen on helpompaa tai jopa tapa.
  Ja toki kun tiedätään että liikenne menee ainakin viimeiset metrit radiotietä pitkin on se aina oma riskinsä.

  Kuitenkin jos siis luottamuksellista aineistoa pitää lähettää, oli se sitten toimistoon tai taskuun, niin hyvin salattuna, yksinkertaisinta ja laajasti tuetua on käyttää PGPtä tarpeeksi pitkillä avaimia ja varmitus tietenkin julkisten avainten luettavuudesta.
   
 3. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1

  OK. Jos ajatellaan,että vastapuoli on 100% itse vastaanottamassa faxia,niin miten tuo faxin lukeminen ulkopuoliselta välistävetäjältä oikein onnistuu?(Miten väliintulo käytännössä tapahtuu). Tingataan tällä hetkellä niin perusteellisesti mun duunissa,että ei mitenkään ja vastaavasti voi lukea välillä:=)
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Faxsiliikenne on kovasti yksinkertaista, joten jos sen saa napauttua niin saa sen paperille/ruutuun. Amatöörille, jolla pääsy lähelle jompaa kumpaa osapuolta on homma helppoa (riippuen toki toimitiloista ja muista järjestelyistä)
  GSM:n päässä olevan henkilökohtaisen salatuilla tiedoistoilla olavaan Communicattoriin tuleisiin fakseihin on erittäin vaikea päästä vastaanoton jälkeen ilman vastaanottajan apua, GSM ilmarajapinnasta faxsiliikenteen nappaaminen vaatii jo vähän kovempaa ammattilaista ja siinä ainoaksi helpoksi jää se ettei tarvitse tunkeutua toimitiloihin.


  Kaiken mailman vakoilussa on muitakin konsteja, vaikka esim itse laitteen aiheuttamien häriöiden "kuunteleminen"

  Faksi on puheeseen verrattuna siinä mielessä turvallisempi että vahingossa puhelun korvalla kuulleelle ei siitä paljoa iloa. mutta tarkoituksella vakoilevalla on aivan sama onko puhetta vai faksia.

  Faksissa on harhafaksausten lisäksi suurin riski on käyttäjät, lähettäessä usein faxsi scannataan muistiin ja vasta sitten lehetetään.
  Vastaanottaessa faxsi nykyään usein luetaan muistiin ja sitten tulostetaan, laitteista riippuen varsinkin ongelma tilanteissa voi jäädä jotain luottamuksessllista musitiin ja pahimissa tapauksessa tulostua seuraavan nokan etteen ilman senkummempia toimia.


  Jos faxsi sijaitsee sellaisessa paikkaa johon pääsy muillakin, niin sen turvallisuuden varaan ei voi laskea mitään.

  Jos faksin puhelinlinjan kulkureitistä ja sen turvallisuudeesta ei olla erityisen varmoja omissa tiloissa/kiinteistön tiloissa ei siihen voi luottaa alkuunkaan, eli commu ihan yhtä turvallinen, ellei turvallisempi.

  Eli jos faksiliikenettä ei olla salattu ja GSM puhelimessa puhutaan työasiosita niin ei se GSM ole ongelma.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kiitos sovelias kattavista vastauksista. Eli kommun käyttäminen faxin lähetykseen on siis turvallista(poislukien ammattilaisia) ja lähes turvallista. Eli vaihtoehdoista 9500/9300 vs. tavallinen pöytämalli, jatkan edelleen hyvin mielin faxien lähettämistä kommulla.
   
 6. HemppaP Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  453
  Tykkäykset:
  10
  mutta siltikään minä en mitään salaiseksi luokiteltua ikinä siirtäisi sähköisesti minnekään. Esimerkiksi maililla tai muulla.

  Riskit kannattaa kartoittaa ja et onko järkevä se riski ottaa jos pelkää?!!
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Maili on varsin turvallinen, jos salauksesta on huolehdittu, aina, vaikka ei mitään valtiosalaisuuksia olisikaan, kanattaisi sähköpostiviestit salata, vaikka ihan vain sen takia että asiaan tottuisi ja siitä tulisi rutiinia. ja silloin ei tarvitse olla huolissaan mitä reittejä pitkin viestit kulkee.

  Useimpiin alustoihin löytyy yksityiskäyttöön softat edullisesti tai jopa vapaasti.

  Samoin PCn ja varsinkin kaikkien liikuteltavien laitteiden tallennus media kanattaa salata ainakin siinä määrin että tärkeimmät tiedot ovat salattuja. Muistitikut/muistikortit kanattaa myös kryptata, no MP3:sia nyt ei ehkä välttämättä :)

  Aivan, ja miettiä missä paikkaa suurimmat vaarat pilee, hyvin turvalliset yhteydet eivät paljon auta jos paperit lojuu missä sattuu ja commun/läppärin tiedosto ovat salaamatta.

  Ja kanattaa myös kartoittaa mitä tehdään jos tietovuoto on ollut mahdollista tai jos sellainen tapahtuu, ja jos on sallattu liikenettä/tiedostoja niin kuinka haitallista on jos joku sellaisen tänään saa haltuunsa mutta ei saa salausta purettu saattaa se olla muutamanvuoden päästä helppoa. tai jos salausavaimet vuotavat mitä sitten tehdään.

  Ja jos salataan niin ymmärettään kuinkahyvin salataan, ettei esim Wordin omaa salasana suojaa käytä salaukseen...

  Ei ole harvinaista että PCn jokin mato on lähetellyt documentteja PCltä sinne tänne, tai PClle on asentunut jokin troijalainen joka vakoilee liikenettä.
  Eikä myöskään harvinasta että käyttäjä on vahingossa lähettänyt salaisen documentin väärälle henkilölle, faxseista puhumattakaan. Samoin word jättää tiedostoon muokkaustietoja ja jopa poistettuja osia documentistä.
   

Jaa tämä viestiketju