9300i etukannen näppäimet ei toimi

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Uitto, 24/8/08.

 1. Uitto Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/06
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Xperia Z5 Compact
  On ruvennut tuo kommari tekeen semmosta, että etukannen näppäimet ei aina toimi. Tämä siis vain jaksottaista, boottauksen jälkeen ne voikin taas toimia! Useimmiten toimii vain virtanappi. Sama homma myös etukannen sisällä olevista "menu"-napeista, nekin on joskus rikki, mutta toimivat kumminkin huomattavasti useammin kuin ulkopuolen napit. Ei johdu näppäimistöstä, koska olen ottanut kannen irti ja painellut nappeja suoraan sormin.

  Eilen se teki useiden boottauksien jälkeen niin että kun näppäimet ei toimineet niin en tietenkään saanut näppäinlukkoon sitä, mutta hetken päästä näyttöön olikin ilmestynyt numero 4! Eli laite on itse painellut nappeja. Hetken päästä näytössä olikin jo "44". Tämä pysyikin sitten useita tunteja kunnes boottasin ko. vehkeen ja vaihdoin sim-kortin qtekkiin. Koko ajan näytön valo paloi, eli joku nappi oli pohjassa.

  Yhden puhelun aikana eilen tein havainnon, että laitteen alaspäin-nuoli on pohjassa. Puhelun aikana ruudussa oli voimakkuusmittari, joka siis näytti pienintä palkkia ja lisäksi laite piippasi jatkuvasta sen merkiksi, että on saavutettu alaraja. Ärsyttävää kun vastapuoli kuuluu hiljaa ja sitä sotkee vielä piippauskin.

  Onko kukaan kokenut vastaavaa ja mikä tähän auttaisi? Pika-avuksi kuulin boottauksen, mutta se ei tunnu toimivan. En pikaisella hakemisella löytänyt vastaavaa, olen pahoillani jos tästä on puhuttu.

  Vikahan ei sinänsä ole paha, ei noita etunäppäimiä tarvi kun puheluun vastaamiseen, sekin onnistuu "menu"-näppäimillä (jos ne vaan saisi toimiin). Eiliseen asti sinnittelinkin puoliksi toimivalla puhelimella, kunnes se teki tuon piippauksen puhelun aikana ja rupesin boottaileen. Sit se ei enää mennytkään näppäinlukkoon, mikä olisi kivaa ettei se näytön valo jää palaan. Syö aika hyvin akkua meinaan.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No suoraan sormin niitä et piirilevylle asti voikaan painella. Ei ota kontaktia, silloin jäisi sormista rasvaa ja se ei varmasti toimi sen jälkeen paremmin. Otat sen valkosen osan pois näppiksen päältä ja putsailet alta ja piirilevyltä suoraan... Naksuva ääni lähtee siitä, kun mekaanisesti painuu kupera metallilevy piirilevyä vasten ja palautuu ennalleen, samalla hetkellä se kytkee oikoseen näppäimet ja silloin saat näytölle tekstiä. Eräänlainen yksinkertainen "oikosulkukytkin". Nykyisin Nokia on alkanu "liimaamaan" entistä tiukemmin nekin piirilevyihinsä kiinni, joten ota varoen se irti. Tekniikka on ollu samaa jo 12 vuotta ainakin. Myös tämmösiä vikoja, olen korjannut sadoista kännyköistä. Välissä ei tartte olla kuin pölyhiukkanen, yksi karva jne... se ei pelaa enään. Siellä voi olla myös hapettumiakin laajemmin, jotka saa pois. Eli ei mitään ihmeellisempää pitäsi olla, tai sitten puhelimesi on erikoistapaus jossa on muuta laajempaakin vikaa. Softavika ei tuommosta ole tehny ihan äkkiä.. Koska paineluun reagoi epämääräsesti on kyse fyysisestä viasta. Softavikanen on lähes poikkeuksetta joko 1 tai 0, eli joko toimii kokonaan tai ei sitte ollenkaan. Ja jos bukaa, se "menee halpaan" aina tietyn kaavan tekemällä, eli vika on suoraan toistettavissa. Muuten ei ole vikaa.

  Aloittajan tekstissä on paljon poissuljettavia näkökohtia lopullisen ratkaisun tekemiseksi. Jos purkaminen ja itse korjaaminen on mahdollista, asia kannattaa tarkistaa ennemmin kuin huollattaa laitteen. Mikäli takuuta on laitteessa jäljellä, ei kannata miettiä edes ellei tilanne ole väistämätön. Muussa tapauksessa kuin hätätapauksessa takuuhuoltoon. Ei ole asiakkaan tehtävä miettiä ja ei ole järkevää miettiä muutenkaan missä on vikaa.

  Työvälineet: korvapuikkoja pari, joko contactoria tai sitten isopropanolia.
   

Jaa tämä viestiketju