9300_ sovellusten sammuttaminen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja marres, 23/8/05.

 1. marres

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/05
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Esimerkki:

  1. Viestintäsovelluksessa ollessa ja siitä poistuminen painamalla toisen sovelluksen pikapainiketta "Desk, Telephone yms." nähdään Menu näppäimen alla (esim. ollessa työpöydällä) käynnissä oleva/t sovellukset josta se voidaan valita tai lopettaa tehtävä ... eli kaikki hyvin!
  2. Viestintäsovelluksessa ollessa ja siitä poistuminen Sulje -näppäimen kautta EI sovellusta näy käynnissä Menu näppäimen alla vaikkakin sovellus ON edelleenkin käynnissä (näkyy kolmannen osapuolen muistinhallintaohjelman avulla) ... ei hyvä!

  Eli jos olen käynyt viestintäsovelluksessa, osoitekirjassa, web:issä, kalenterisovelluksessa, ohjevalikossa ja kaikista poistunut Sulje -näppäimen kautta niin kaikki nämä sovellukset ovat edelleenkin käynnissä vaikkakaan Menu näppäimen alta niitä ei näykkään ...?? Mistä näkyy käynnissä olevat sovellukset puhelimen omalla ohjelmistolla? Ei muuten mutta joskus puhelin herjaa muistin loppumisesta ja pyytää sulkemaan sovelluksia, niin onko ainoa vaihtoehto mennä jokaiseen sovellukseen erikseen ja valita sovelluksessa olessa Menu näppäimen alta juuri käynnissä oleva sovellus ja lopettaa tehtävä sitä kautta? (tietenkin on olemassa kolmansien osapuolien ohjelmia jotka näyttävät käynnissä olevat sovellukset).

  Mikä Sulje näppäimen tarkoitus oikein on? Luulen että tarkoittaa sovelluksen "pienentämistä" taustalle, mutta puhelimissa on ohjelmavirhe ja sen takia Sulje näppäintä käytettäessä avoinna oleva sovellus ei näy Menu valikon alta.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä ja ei, ideana on nopeuttaa niiden uudelleen käynnistämistä.
  "päällä" olevat ohjelmat näkyvät siellä tasklistassa, "suljetut" mutta ei kokonaan muistista poistuneet eivät vakiosoftilla näy.

  Periaatteessa noin ei pitäisi tarvita tehdä ja sinänsä ei ole edes suositeltavaa. näppäin "oikopolulla" voi myös aktiivisena olevan sovelluksen tapaa, mutta sekään ei ole suositeltavaa.

  Menee nyt vähän mutuiluksi, mutta tarkoitus ei ole jättää ohjelmaa taustalle normaalisti käymään, vaan "sammuttaa" se. Jossain Symbian laitteissa ei ole edes tuota mahdollisuutta vaan homma on ainoastaan käyttöjärjestelmän hoidossa.
  Sovellusta ei poista kokonaan itseään.
   

Jaa tämä viestiketju