Mobiili.fi 85 miljoonaa Android-laitetta saastuttaneen haittaohjelman tekijät tienaavat hyvin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2184
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Alkukeväällä tunnistettu Android-laitteiden haittaohjelma HummingBad on noussut nopeasti haittaohjelmien kärkikymmenikköön. Haittaohjelma on onnistunut saastuttamaan maailmanlaajuisesti jo yli 85 miljoonaa mobiililaitetta, kertoo sitä tutkinut Check Point Software Technologies.

  HummingBadin takana on 25-henkinen kyberrikollisryhmä Yingmob. Check Pointin mukaan HummingBad on erittäin sitkeä ja toimintatavaltaan monipolvinen haittaohjelma, jonka tavoitteena on tuottaa kyberrikollisille mainostuloja vilpillisin keinoin.

  Mainostulojen kehittämisen lisäksi haittaohjelma tekee sovellusasennuksia jopa 50 000 kappaleen vuorokausivauhdilla. Yingmob toimii yhdessä kiinalaisen mainosanalytiikkayrityksen kanssa, ja toiminta on varsin tuottavaa, sillä Check Pointin tutkimuksen perusteella ryhmä tienaa jopa 270 000 euroa kuukaudessa haittaohjelman avulla. Tämä on osoitus siitä, että haittaohjelmat voivat tarjota tasaisen rahavirran järjestäytyneille kyberrikollisille. Check Pointin mukaan ryhmän toiminta on erittäin järjestäytynyttä ja ammattimaista.

  Vaikka HummingBad-haittaohjelman tämänhetkisenä tavoitteena on tuottaa kyberrikollisille mainostuloja, se asentaa puhelimelle työkalupakin, jonka avulla se voi tehdä jatkossa paljon muutakin kuin levittää mainoksia. Sen avulla voidaan esimerkiksi luoda laajoja bottiverkkoja verkkohyökkäysten toteuttamiseen tai hyökkääjät voivat myydä pääsyn saastuneisiin laitteisiin eniten tarjoavalle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju