7650 viirukset ja muut huonot ohjelmat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Crossfade, 7/12/02.

 1. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  1
  Oottekos törmänny mihinkään viirukseen tai johonkin muuhun haitalliseen Nokia 7650 peliin/ohjelmaan??
  Eli kertokaas mitä ei kannata asentaa tohon.
   
 2. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Huonon muistin vuoksi siihen ei nyt kovin ihmeellistä pysty asentamaankaan,ettei tule muisti täyteen.En ole kuullut mitään negatiivisia asioita ystävieni asentamista asioista(esim peleistä)
   
 3. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  1

  Ihan hyvä ettei oo viel näköjään noita viiruksia yms. kerenny tulla paljoa..
   
 4. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Lyhyt vastaus:

  Ei ole vielä tullut vastaan haitallisia ohjelmia tai pelejä. Muutamissa ohjelmissa on ollut bugeja, joiden takia tekijä on vetänyt ne levityksestä ja julkaissut myöhemmin korjatun version.

  Pitkä vastaus:

  Ei tarvitse olla virus, jotta voi tehdä vahinkoa. Tämän takia en asentelisi ainakaan Symbian-paketteja (SIS-tiedostot), jos ei ole varma ohjelman luotettavuudesta ja toimivuudesta. Java-sovellukset (JAD-/JAR-tiedostot) ovat turvallisempia, koska niillä on rajatumpi pääsy puhelimen rautaan ja käyttöjärjestelmään.

  Seuraan itse uusia ohjelmia lähinnä My-Symbian.com:n ja AllAboutSymbian.com:n sivujen kautta. He ovat testanneet monet noista toimiviksi ja kirjoittaneet myös esittelyn.

  Nokia on käsittääkseni ajatellut tämän siten, että luotettavilla ohjelmilla olisi varmenne/tunniste kunnossa. Käytännössä tämä ei vielä toimi, koska en muista ainoallakaan 7650:aan asentamallani ohjelmalla sitä olleen kunnossa.

  Tässä voi käydä niin, että jos käyttäjälle varoitetaan aina, varoitus ohitetaan jatkossa olankohautuksella silloinkin, kun se olisi syytä huomioida.

  * * *

  Ensimmäiiset "virukset" kännyköille voivat olla esmes tekstiviestinä tulevat WAP-asetusviestit, jotka soittaisivat GSM-datalla ties minne Afrikkaan maksulliseen palvelunumeroon. Puhelu voi maksaa vaikka 100 €/minuutti eli vähän sama huijaustapa, jota on tehty modeemikäyttäjille PC:iden kanssa. Asetukset voisivat olla sellaiset, että niiden kautta pääsee Internetiin myös, jolloin käyttäjä ei välttämättä huomaisi vääriä asetuksia.

  Tässä tietysti luotettaisin vastaanottajien varomattomuuteen siinä, että tallentaisivat tuon asetusviestin ja ottaisivat sen käyttöön. Sen nimi voisi olla vaikka SAVE THIS TO GET FREE PORN tai jotain yhtä nerokasta, jolla moni vähäisillä älylahjoilla varustettu menisi lankaan.

  Kenties vielä löytyy jostain puhelimesta sellainen tietoturva-aukko, että asetusviesti saadaan tallennettua ja otettua käyttöön oletusasetukseksi käyttäjältä kysymättä. Ei ole kivaa sillä valmistajalla, jonka luurille tämä tapahtuu.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju