1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

7650 & EPoX BT-DG02 & W2k - netti ei toimi kannettav

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Pastori, 24/12/02.

  1. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Pukki kantoi itselleni joululahjaksi tuollaisen EPoX BT-DG02 Usb-palikan jonka avulla oli tarkoitus valjastaa kiinteä dna -gprs-internet-yhteys uskolliseen kannettavaani...

    Tässä vaiheessa haluan jo etukäteen korostaa mahdollisille valittajille että olen kyllä etsinyt ja lukenut kaikki mahdolliset aiheeseen littyvät topicit, mutta niistä ei ole itselleni ollut apua - ilmeisesti olen vaan liian tyhmä. Jos minä nyt sitten tässä listaan mitä olen tehnyt, niin joku ehkä voisi osata auttaa ja kertoa missä kohtaa menin vikaan... Joten:

    Asensin uskolliseen kannettavaani softat EPoXin mukana tulleelta cd:ltä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen paritin kannettavani sekä 7650:n ja ne löysivätkin helposti toisensa. Sitten menen työpöydältä My Bluetooth Places -> Entire Bluetooth Neighborhood -> 7650 -> ja naksuttelen auki kohdan "Dial-up Networking". Käyttäjänimi pois, samoin salasana ja numeroksi *99#. Ominaisuudet-painikkeen takaa valitsen modeemiksi Bluetooth Modemin joka asentui EpOXin softien mukana. En tee muita muutoksia sinne. Klikkaan [soita] ja alkaa seuraavanlainen tapahtumaketju: "Valitaan *99#..." (hmm...) -> "Rekisteröidään työasema verkkoon..." (Jee! :) -> "Rekisteröidään työasema verkkoon... Virhe 734: PPP-linkkiohjausprotokolla lopetettiin. (#¤&(/=&##!!!!!)... Noh, kun tutkitaan lisätietoja kyseisestä virheestä niin kone tietää kertoa tälläistä: "734 - PPP-linkkiohjausprotokollakeskustelu aloitettiin, mutta se keskeytettiin etätietokoneen pyynnöstä. Palvelimella tapahtui luultavasti virhe. Ota yhteys järjestelmänvalvojaan. Voit myös pyytää järjestelmänvalvojaa ottamaan PPP-kirjauksen käyttöön Netsh.exe-ohjelmalla. Tämä voi auttaa PPP-neuvotteluongelman tunnistamisessa." Ei siis nettiyhteyttä. :(

    Eli eli, missä kohtaa teen virheen, vai jätänkö tekemättä jotain olennaista? Jos joku ystävällinen sielu osaisi auttaa, niin pelastaisi minun jouluni. Kiitos jo etukäteen! :)

    Summa summarum:
    Puhelin on siis Nokia 7650, bt-sovitin EPoXin BT-DG02, käyttöjärjestelmä Windows 2000 ja rakas puhelinoperaattorini on Dna.
     
  2. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Pistän nyt vielä erilliseen viestiin niin ei mene edellinen ihan sekasotkuksi: Kun monessa paikkaa on käsketty selvittämään Dial-up Network -profiilin käyttämä COM-portti, joka sitten pitäisi ilmoittaa modeemille jotenkin, niin mistä tuon kyseisen portin saa sitten oikein selville? Menemällä EPoXin softassa asetuksiin client applications, niin ei siellä ilmoiteta muiden com-portteja kuin bluetooth serial portin. :(
     
  3. Jollemi

    Jollemi Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    13/8/02
    Viestit:
    10518
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaisia kapuloita
    Device managerista (suomeksi joku laitteiden hallinta?) löytyy com&lpt portit. Sieltä ne näkee myös...
     
  4. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Sieltä löytyy juu, mutta kun sieltä löytyy 11 kertaa Bluetooth Communications Port (COMX) (( X = 3-13 )), niin ota nyt sitten selvää mikä noista on se Dial-up Networkingille varattu portti. :)
     
  5. Jollemi

    Jollemi Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    13/8/02
    Viestit:
    10518
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaisia kapuloita
    Hehe. Taitaa vähän konees sekoilla. Siellä kun ei pitäisi olla bluetoothina muita kun:

    Bluetooth COM port - DUN
    -----------||---------- - FAX
    -----------||---------- - LAN
    -----------||---------- - SERIAL

    Mulla ei tosin oo Epoxin donglea etten tiedä miten se tekee ne...
     
  6. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    No ei pitäisi sekoilla. :) Lähes puhdas asennus alla... Ehkä ongelmat johtuukin juuri siitä, katsotaan toisiko SP3:n ja muiden bugikorjausten asentaminen apua ongelmaani...

    <edit>
    Vai auttaisikohan jos kokeilisi asentaa eri version noista Widcommin ajureista, kuin nuo EPoXin mukana tulleet versionumeroa 1.2.2.9 olevat... :/
    </edit>
     
  7. Jollemi

    Jollemi Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    13/8/02
    Viestit:
    10518
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaisia kapuloita
    Kyllä siellä jotain sekoilua varmaankin alla on jos sellainen lista on samoja portteja... Kokeile asennella noita service packeja. Eihän niistä haittaakaan pitäisi olla...

    En tiedä noista, kun mulla on Mitsumin BT dongle ja Mitsumin omat ajurit käytös. Toimii tosi hyvin BT modeemi tarkoitukses...
     
  8. mv

    Liittynyt:
    20/11/02
    Viestit:
    94
    Tykkäykset:
    0
    No vika ei varmaan ole bluetooth yhteydessä kun kerran tulee jotain PPP herjaa.

    Käy katsomassa Start/Settings/Network Connections/BluetoothConnection asetukset. Widcomm ohjelmahan luo tuon 'BluetoothConnection' automaattisesti kun yrität käyttää DUN yhteyttä.

    Ei, kyllä siinä pitää nimenomaan olla ne 11 porttia varattuna bluetoothille jos käytössä on widcomm.
     
  9. Jollemi

    Jollemi Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    13/8/02
    Viestit:
    10518
    Tykkäykset:
    0
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaisia kapuloita
    Kuten sanoin niin mulla ei oo Epoxin donglea vaan Mitsumi ja sen ajurit. Vaikea sanoa miten toiset yritykset tekee ne...
     
  10. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Onhan noita tullut tarkastettua muutamaankin otteeseen, enpä tiedä mikä asetus sieltä voisi vaikuttaa tuohon ongelmaan. :(

    Mainittakoon vielä että jos valitsee yhteysvaihtoehdoksi PPP:n sijaan SLIP-yhteyden, niin silloin muodostuu kyllä yhteys, mutta yksikään sivu ei tietenkään lataudu koska käsittääkseni ko. yhteyttä käytettäessä pitää olla kiinteä ip-osoite koneella...
     
  11. mv

    Liittynyt:
    20/11/02
    Viestit:
    94
    Tykkäykset:
    0
    oletko laittanut dna:n dns palvelinten osoitteet. Vaikka en kyllä millään jaksa uskoa etteikö yhteys toimisi vaikka noita ei laittaisikaan...

    Entä onko puhelimen asetukset kunnossa, onko varmasti internet-gprs eikä wap?? Ehkä turhia kysymyksiä, mutta ihan varmuuden vuoksi...

    Voithan sinä kokeilla myös vaikka näitä ajureita.

    Ainiin, piti vielä mainita että ei minullakaan ole Epoxin, vaan Racewoodin dongle, joten jos ongelma on siinä epoxissa, nin en voi hirveästi auttaa.
     
  12. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Olen kokeillut laittaa Dna:n DNS-palvelinten ip:t asetuksiin - ei auttanut. Liittymässä on nimenomaan kytkettynä gprs-gprs, eikä wap-gprs ja myös asetukset puhelimen puolella ovat kunnossa. :)

    Nyt sitten alkaa ajurirumba ja testailen eri versiolla saisinko tätä toimimaan, hohhoijaa, no meneehän tämä jouluaatto näinkin. :(
     
  13. mv

    Liittynyt:
    20/11/02
    Viestit:
    94
    Tykkäykset:
    0
    Oletko aivan varmasti laittanut puhelimesi asetukset oikein?

    Eli puhelimessa Työkalut/Asetukset/Yhteys/GPRS

    kohdassa 'Yhteysosoite' pitäisi olla internet.

    Kun omasta puhelimesta poistin sen, niin se tuotti saman herjan kuin sinulla...
     
  14. Pastori

    Liittynyt:
    10/12/02
    Viestit:
    13
    Tykkäykset:
    0
    Vai että tuohonkin kohtaan piti internet kirjoittaa :D

    Voi elämä, kiitoksia miljoonasti, nyt toimii yhteys! :)

    Jotenkin on aina niin lohdullista huomata että taas oli miehessä vika eikä laitteissa, vaikka helposti uskoisi että se on toisinpäin. :)

    No mutta joulunvietto kutsuu nyt, kiitoksia avusta ja hyvää joulua! :)
     

Jaa tämä viestiketju