7610 Supernova näppäinlukitus

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jazzeri, 8/12/08.

 1. Jazzeri

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua em. kapula kokeiluun ja huomasin heti kiusallisen seikan. En tiedä onko kyseessä bugi vai vika asetuksissa, mutta ratkaisua ei tähän mennessä ole löytynyt.

  Eli.. liukumeknismin ideahan on mielestäni siinä, että se lukitsee automaattisesti näppäimet ja vie puhelimen "perustilaan". Näin on ollut ainakin parissa aiemassa Samsungissani ja sen vuoksi liukumenkanismiin aikanaan tykästyinkin. Nyt kun Nokialtakin saatiin liukukapula, jossa ulkonäköön on kiinnitetty jonkinlaista huomiota, niin pitihän sellainen erehtyä hankkimaan. Mutta asiaan.. huomasin Nokialaisessa, että liukumekanismilla ei ainakaan nykyisillä asetuksilla ole mitään virkaa. Jos jokin toiminto on kesken tai jokin valikko avattuna, niin puhelin ei "lukitu" laittamalla liuku kiinni. Näppäimet jäävät aktiiviseksi ja toiminto päälle. Samoin puhelimen "päällä" olevat näppäimet ovat aina aktiiviset, vaikka liukumekanismi on kiinni. Äääh... Kun tarkoitus nimen omaan olisi, että kun läppäät liu'un kiinni, niin puhelimen voi huoletta lykätä taskuun, eikä tarvitsella tsiigailla, missä tilassa puhelin on tai onko tullut näpyteltyä näppäinlukitus päälle. EIKÄ puhelimeen missään tilanteessa vastaa vahingossa (avaamatta liukua) jos se sattuu olemaan äänettömällä !!

  Toinen huolestuttava ilmiö on liukumekanismin löystyminen. Känny on muutaman viikon vanha ja pientä klonksumista on jo havaittavissa. Puhelin rämähtelee ikävästi kun näppäimiä painelee. Jos ilmiö vielä tuosta pahenee niin lähtee kyllä takuuhuoltoon. Löysä liukumekansmi oli aikanaan syynä siihen, etten hankkinut N81:stä. Ihmeellistä ettei Nokia onnistu tekemään toimivaa mekanismia...
   
 2. Jazzeri

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/07
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Pahalta näyttää

  Ilmeisesti kapulasta puuttuu automaattinen liu'ulla aktivoitava näppäinlukko&toimintojen keskeytys. Ainakaan parin tunnin surffailulla asiaan ei saanut valaistusta. Aaaaaarg... MINKÄ IHMEEN TAKIA SIINÄ YLEENSÄ SITTEN ON LIUKUMEKANISMI ????????
  Toiminnot joutuu edelleen keskeyttämään näppylöimällä ja näppäinlukon aktivoimaan lock-näppäimestä. Yhtenä vaihtoehtona oleva aikaviiveseen perustuva näppäinlukko on pahinta laatua oleva "pain in the ass".

  Joihinkin Nokialaisiin on ilmeisesti saanut kolmannen osapuolen vääntämää maksullista softaa, joilla ko. toiminto on saatu aikaiseksi. En tiedä löytyykö tälle ohjelmistoalustalle kyseistä softaa...Jos jollain on sattunut silmään, tieto olisi tervetullutta. Tuntuu vaan turhauttavalta alkaa asentelemaan kyseenalaisia varikkosoftia saadakseen tuliterään puhelimeen tälläisia perusominaisuuksia.
   

Jaa tämä viestiketju