6kk ulkomailla, miten puhelinten kanssa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja zSx, 6/12/07.

 1. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3317
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Morjens!

  Lähtö työharjoitteluun Ranskaan koittaisi tammikuussa, ja nyt kun on suurimman paperinpyörittelyn saanut hoidettua, täytyy alkaa miettiä käytännön asioita. Tulen hankkimaan liittymän Ranskasta joka tapauksessa, samaten Elisan liittymäni aion pitää, en halua luopua numerosta. Uskoisin, että puheluita Suomesta riittäisi ihan hyvin ja samalla tarvetta alkaisi tulla myös puhelimen peruskäytölle (puhelut+SMS:t) viestittelyyn Ranskassa.

  1) Onko olemassa kohtuuhintaista (eli ihan max. jotain 100€) puhelinta, jossa olisi kielivalintoina samaan aikaan suomi ja ranska? (englanti riittäisi muuten, mutta haluan käyttää T9-sanakirjaa suomeksi ja ranskaksi). Päivittämällä noita kielipaketteja saa uusia, tiedän, mutta en halua menettää suomen sanakirjaa.
  2) Kuinka kannattavaksi tulisi hankkia paikan päältä kytkypuhelin, ottaa siihen minimiajan sopimus (12/24kk?) ja sitten maksaa se loppuun kun lähtee maasta veks? Vai mites sen ihmeen SIM-lukituksen kanssa kävis? Ei oo paljoo kokemusta osam... köh, kytkyluureista. :/
  3) 1. kysymykseen liittyen, jos jollain on tiedossa joku kivannäköinen ja ihan hyvän tasoinen simpukka (hintaluokka saa olla sitten jonnekin 200 euron tienoille asti) esim. Motorolalta tai Samsungilta, niin otan vinkkejä vastaan.

  Hyvää itsenäisyyspäivän illan jatkoa...
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos Suomi SIMin aijoit viedä, niin tutus kuitenkin Saunalahden UMA palveluun, jos Elisan numeroa et vo siirtää, niin uusi numero toki yksi vaihtoehto. Jos tuosta hyötyä tarpeeseen, niin se toki määrää laitteen.

  Jos paikallisella ja suomalaiselle liittymällä oma luuri, niin onko kielipaketti eirtyisen kriittinen?
   
 3. oh1jty

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  512
  Tykkäykset:
  0
  Tuskin antavat sulle kytkyä kun et ole kyseisen valtion asukas.
  Tee niinkuin minä tein, hanki halppis luuri ja hanki sielät prepay kortti jolla soittelet, niihin ei kysytä turhia papereita.
   
 4. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3317
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  En tiedä hinnoittelusta ja siitä miten mitäkin luuria käyttäisin, kunhan kysyin vain tietääkö joku tuollaisesta kielipaketista... Niin anteeks mikä SaunaUMA? :eek: Mää en tarvi kuin luurin jolla voi ottaa kuvia, kirjoittaa muistiinpanoja, lähettää tekstareita ja puhua. Eikä mulla ole mitään syytä vaihtaa operaattoriakaan, vaikka ottaakin pannuun niitten mokailut. Laskua ei oo tullu puoleen vuoteen. :D Ja jos jollain operaattorilla oiskin marginaalisesti alempi hinta, niin sit kärsii kuuluvuus/lisäominaisuudet/asiakaspalvelu/jne. jne.

  Prepaid on se luultavin vaihtoehto. Mitä tarkoitat asukkaalla? Kansalaistako? Pakkohan mun on saada asukkaana Ranskassa avattua esim. sähköt, puhelin, netti, vakuutukset ym., ei siihen kansalaisuutta vaadita. Vai vaaditaanko kytkyihin sen maan kansalaisuus, tuskin!??

  Mielessä on nyt pyörinyt, jos hommais tommosen Motorolan V3-mallin, kaverilla on siitä D&G-malli ja se on tosi hieno. Millainen kielipaketti niissä on jos Suomesta ostaa kivijalkamyymälästä? En oo harmikseni mistään löytänyt enää myynnissä V3i-mallia, CDON.com tarjoaa "kaasarimallia"...
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmeiseti jotain löysit.
  Sunalahti

  Jos rahalla ei väliä, niin ota se Suomi simmi ja käytä sitä. jos väliä, niin ota se paikallinen SIM, kuten ajattelit, ja suomi SIM, mutta harva jaksaa noita kortteja vaihdella. vaan kummallekkin oma luuri.

  UMAa ehdotin, kun ymmärsin että käytät kahta SIMiä, sikäläistä ja suomalaista, jos käytössä wlan, niin UMA puhelimella ja SLn simmillä pystyt käyttämään sen WLAN verkon alueella liittymää kuin suomessa, eli säästät roaming hinnoissa. Ei siin pakko ole siirtää voi ottaa uuden numeron, SL kuitenkin samaa konsernia Elisan kanssa, jos se madaltaa kynnystä...

  Eli jos sitä Suomi SIMiäkäytät yhteyksiin Suomeen, niin tuo voi maksaa nopeastikkin itsensä takaisin, (oletan että WLAN alueelle voi painottaa puhelut)
   
 6. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3317
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Unohdetaas nyt toi UMA ihan alkuunsa, en todellakaan halua mitään tollasta sotkua. Nettipuheluihin mulla on Skype, ja se toimii ihan hyvin, kiitos. Siis kiitos ei... tuohonhan sitäpaitsi saa valitakin tasan yhden puhelimen vaihtoehtona, eihän toi nyt käy lainkaan päinsä sen kanssa mitä mä ajattelin! :) Saa aika paljon puhua että toi maksaa itsensä takaisin, ja ei tulis kuuloonkaan että pitäis aina miettiä onko wlan-verkon kuuluvuusalueella vai ei. :D

  Todellakin olen hommaamassa eri puhelimet näille SIMmeille, ei siis tarvi seuraavaks ehdottaa mitään enempiä ihmeellisyyksiä. Rahalla ON väliä, mutta ei siinä mielessä että pitäs operaattorinvaihtoa harkita.
   
 7. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  post paid-liittymiin tarvitaan todennäköisesti Ranskassakin heidän kansalaisuus. luottokauppa kun on kyseessä
   
 8. finnteme

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/04
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 4 White, Nokia N8
  Höpö höpö =)

  Tuskin siinä nyt Ranskan kansalainen tarvii olla.. Itse asunut neljässä eri maassa, tällä hetkellä Irlannissa, ja mitään takuita ei edes tarvinnut liittymän avaamiseen, riitti että toimitti työnantajan todistuksen ja suoraveloitusvaltakirjan. Ja mukaan lähti 12kk:n kytkypaketti..

  Vaihtelee varmaan maittain, mutta eiköhän tuo post paid liittymä onnistu joka maassa ainakin muutaman kuukauden asumisen jälkeen.

  Kannattanee varmaan tiedustella vaikka sähköpostilla operaattorien asiakaspalvelusta, tai sitten paikan päällä edustajilta.

  Bon voyage!
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  niin ihan uteliaisuutta kysyisin, missä maassa ihan oikeasti tarvitaan ko. maan kansalaisuus että voi saada laskuliittymän?
   
 10. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  huonosti ilmaisin itseni, tarkoitin henkilönumeroa/henkilötunnusta. koska ainakin suomessa, ulkomaalaisen ilman hetua on suht vaikea saada post paidia. toki on mahdollista mutta vaikea ilman esim ennakkomaksua tai vastaavaa
   
 11. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3317
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Valistin hieman itseäni, ja kyllä se taitaa olla Mobicarten ostamisen paikka kun Ranskaan pääsee. Kyseessä siis paikallinen, hyvin suosittu ja suositeltu prepaid. Siihen saa erilaisia pläänejä, mm. flat rate, illat+viikonloput ja surf, jotka lienee yksiselitteisiä. Kovin kallistahan tuo on verrattuna Suomen hintoihin, puhelut yhtä kalliita kuin joskus vielä v. 2001 oli Soneran liittymästä Radiolinjaan soitettaessa.

  Netin käyttö ko. maassa oleskelun aikana on vielä vähän auki, vaihtoehtojakin kun on niin monta. Läppäri mukaan tai sitten se jää Suomeen, löytyykö "naapurin" wlania, miten surffata kännykän kautta, tai jos sitä vaan käyttäis työpaikan nettiyhteyttä ainoastaan. :) Mutta tuo Orangen sivuilta löytynyt Mobicarten surf-plan antoi vähän toivoa, että jonkinlainen mobiililaajakaista voisi olla mahdollinen.
   
 12. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3317
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  No niin, hyvin on Virginin liittymä pelittänyt, eipä ongelmia. Netissäkin surffataan naapurin wifillä, kämpässä kuuluu 20-30 langatonta verkkoa, joista peräti kaksi on surffailukelpoisia meikäläiselle. Erikoiset pläänit vaan täällä kännykkäliittymissä, kun menevät umpeen hieman nopeasti. :( Jos esim. ottaa 20 euroo, niin voi valita että haluaako 3kk voimassaoloajan, tuhansia tekstarieita vaiko useita tunteja puheaikaa.

  Kertokaas nyt vaan arvon foorumilaiset, että saako Elisan liittymästä pois tuon ärsyttävän "Olet nyt ulkomaisessa verkossa EU-hinnoittelualueella blaahblaah..." viestin automaagisen lähettämisen?? Kaverilla Soneran liittymässä tuon saa pois lähettämällä yhden maksullisen tekstarin. Aina tietyssä kohdassa metrolla kulkiessani tulee tuo viesti, ja sitten ollaan ihan täpinöissä että joku on muistanut mua, mut pettymys onkin suunnaton. Pöh.
   

Jaa tämä viestiketju