6310i:n seuraaja (3G, BT2, Linux -yhteensopiva)

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja eeroaho, 18/7/07.

 1. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  Käyttöpuhelin, loppuvuodesta 2003 ostettu Nokia 6310i on antanut alkaa hälyttäviä merkkejä siitä, että loppu saattaa olla lähestymässä (luuri on sammunut pari kertaa kuukauden sisällä). Jos tuo tuosta laukeaa, niin se tarvii korvaajan, mutta millaisen?

  -Puhelimen pitää olla puhelin - sen pitää toimia luotettavasti puhumiseen ja tekstiviestien vaihtoon keskellä pimeää syyssadetta vielä viikon päästä edellisestä lataamisesta.

  -Luurin pitää kommunikoida jollekin Linux -softalle bluetoothin ylitse niin, että komentoriviltä saa talletettua ja luettua vähintään
  *nimet ja numerot
  *tekstiviestit
  *kalenterimerkinnät

  -Uudessa luurissa saisi jo olla 3G -dataliikenne (videopuhelut jne evvk, mutta datasiirto meinaakin jotain) - ja sitä myöten BT2.0.

  -Olisi ihan kiva, jos uusi luuri ei luovuttaisi ennen neljättä ikävuottaan, kuten nykyinen uhkaa tehdä (edeltäjänsä kesti vajaan 5v aktiivikäytössä).

  -Yhteensopivuus Nokian ns. ison laturin kanssa on suuri plussa, myös Nokian valikkorakenne jne ovat melko tuttuja, joten Noksulla on tietynlainen etulyöntiasema, mutta muutkin merkit toki huomioidaan.

  -Hyvä (ja täysi!) perusnäppis (0-9, *, #) pitää löytyä. E70:n taitto-qwerty olisi toki mukava ominaisuus (E70 ei käy - liian antiikkinen BT).

  -Iso plussa on myös, jos kaikki "tekstihelpottimet" (T9, isojen kirjaimien arvonta jne) saa oikeasti pois päältä (eli niin, että pysyvät, ellei erikseen asetuksista käy aktivoimassa).

  Hyviä ehdotuksia siis vastaanotetaan innolla. Toki myös saa tarjota käytössä testattuja yksilöitä (mm. edullinen ja hyväkuntoinen 6310i on yksi vaihtoehto).
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voisi lähteä siitä että parivuotta on luurieneliikä ja hyvällä kohtelulla voi päästä huomattavastikkin pidempään ja vähän katsomalla rakannetta (arpapeliä)

  Kannattaa tinkiä,sillä BT2 ja iso pää eivät oikein löydy samasta laitteesta ja tuota isoliitintä ei löydy enään kuin vanhoista malleista ja niissäkin lähinnä vanhoista E sarjalaisista.

  Adapterilla toki moni vanha laturi toimii tuoreissa koneissa.
   
 3. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  Valitettavasti. Pointtina kuitenkin, että haetaan kestävämmän pään laitetta, eikä puolen vuoden lelua.

  Kuten todettu, iso liitin on iso plussa, mutta ei tosiaan välttämätön, eikä vaikuta valintaan, ellei ole 'bout viimeisiä eroja kahden mallin välillä.
   

Jaa tämä viestiketju