6260 ääni säröytyy Talksissa, SID Play ei toimi

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja veli-pekka.tatila, 28/12/04.

 1. veli-pekka.tatila

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Hei,
  Sain jouluna NOkia 6260 puhelimen firmware versiolla 3.0436.0 rm-25 (c) nmp
  (Fexplorerin mukaan). Vaikka äänet näyttävät toimivan hyvin varusohjelmissa, joissain kolmannen osapuolen ohjelmissa on ollut ongelmia. Esimerkiksi Mika Raennon Sid Player

  http://www.cs.helsinki.fi/u/mraento/symbian/sid.html

  ilmoittaa vain tylysti, että Yleinen: on jo käytössä vaikkei muita äänirautaa käyttäviä ohjelmia ole auki. Varsinaisen ongelman kannalta keskeisempää on kuitenkin Scansoftin SPeecpack Talks, jonka rekisteröityä versiota 1.41 ajan .puhelimessa.

  http://www.scansoft.com/speechpak/talks/

  Softasta saa myös 10 min toimivan ilmaisen demon ylläolevasta osoitteesta.

  Ongelmana on, että Talksin puheen voimakkuus on ohjelman pienimmälläkin asetuksella 1 aivan liian kova, joten ääni selvästi säröytyy ja siihen tulee ikävä diskanttiboosti. Äänitin pätkän Talksin puhetta, joka demonstroi ongelmaa:

  http://tols17.oulu.fi/~vtatila/downloads/sample.wav

  Tämän neljännesmegaisen wavin soundi on vielä pahempi kuin varsinaisen kännykän huonon mikin johdosta mutta tuo särön luonne on suurinpiirtein sama siitä huolimatta.

  Sama ongelma esiintyy lisäksi handsfree-laitteella eli säröä tulee roimasti silläkin. PC:ssä oleva Belkinin Bluetooth USBI-adapteri tarjoaa bluetooth-kuulokepalvelua mutta en saa puhelinta käyttämään sitä oikein millään. Onko NOkialaisissa mahdollista käyttää bluetooth-kuulokkeita? Jos saisin äänen digitaalisena puhelimesta, voisin kaapata sen tietokoneellaja tarkastaa vaikka oskilloskoopilla onko kyse tosiaan signaalin leikkautumisesta.

  Olisi mukava, jos joku viitsisi kokeilla Talksia tai Sid Playta 6260:Sellä ja raportoida löydöksensä tänne. Kyseessä saattaa olla pahimmillaan vaikka rautavika. Mistä saisi tietää käyttöjärjestelmän versiohistorian eli sen onko tarvetta flashaukseen vai ei?

  Ongelmaa voisi yrittää myös kiertää siirtämälllä Talksin äänet tulemaan puhelimen kuulokkeen kautta kyljessä olevan kaiuttimen sijaan tai säätämällä digitoitujen äänien voimakkuutta pienemmälle jollain mikseri-ohjelmalla. ONko Series 60 alustalle olemassa em. reitittäjää tai kunnollista mikseriä?

  Kiitoksia vastauksistanne jo etukäteen.
   
 2. ScorpioN^

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/03
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Jees, elikkä ongelma on vissiin juurikin sama kuin esim. mp3go ohjelmalla joka väkisin tunkee tuon speakerboostin tuohon tms.

  Eli siis ohjelma laittaa gainia ääneen vakiona aivan liikaa jolloin ääniongelma muodostuu kuunnellessa hirveänä särönä. 6260:n kaiutin on muutenkin aika hiton huono.

  Ajattelinkin, että vien huoltoon oman kapulani koska äänestä ei saa mitään selvää kuuntelipa sitten radiota tai puhelua kaiuttimesta. Ja ääni on aivan liian diskanttipainoitteinen joka valitettavasti on sitä luokkaa, että hiukankin suuremmalla volyymillä satuttaa korvaa.

  Eli käytännössä et voi asialle mitään ennenkuin ohjelman koodaaja ottaa boostin pois käytöstä.
   
 3. veli-pekka.tatila

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  hei,
  Osuit naulan kantaan! Nuo säröilyoireet tuntuu hyvinkin tutuilta. Kun puhut tuosta volume boostista onko se joku virallinen termi tai käyttiksen funktio vai dokumentoimaton häkki? Yritin Googlettaa netistä eikä volume boostista löytynyt oikein mitään tietoa ainakaan äkkiseltään.

  Näistä ääniongelmista puheenollen, onkos kukaan havainnut seuraavaa:

  Jos käyttää puhelinta kuulokkeilla ja säätää näppäinäänet neloselle, joka on kovin vaihtoehto, näppäinbeeppien taustalla kuuluu ikävän kovalla suhinaa tai kohinaa. Vanha kunnon 3310 ei tehnyt mitään tällaista ja sen näppisäänet olivat muutenkin kovemmat.

  Huomasin myös, ettei kajarista (puhelimen kuulokeosasta) tosiaan ihmeitä kuulu puhelun aikana. Tässäkin suhteessa 3310 tuntuisi paremmalta. Jos säädän puhelunaikaista volyymiä ns. tarpeeksi kovalle niin ääneen tulee ikävää kohinaa, joka kuulostaa siltä niin kuin se olisi ajettu jonkun highpass filsan läpi tms. Mietin jälleen, että missähän mahtaisi olla vika. Kannattaisi varmaan minunkin lukea 6260 käyttökokemuksia threadi.

  SItten tähän loppuun vielä newba kysymys. Uutisryhmissä aiheen vaihtuessa pannaan yleensä uusiaihe (WAS: vanhaaihe) mutta voiko foorumilla topikin muuttaa lennosta? 6260 ääniongelmia olisi kuvaavampi nimi tälle.


  PS: Jos kautta kun saat NOkiasi huollatettua, niin kerro ihmeessä täällä paraniko soundi ja mitä puhelimelle tehtiin. Pitänee itsekin harkita huoltoa ja liittyä Nokia klubiin.


  PPS: Oletko ehtinyt testaamaan tuota Talksia, josko puhelimessasi esiintyy samaa ongelmaa kuin minulla?
   
 4. ScorpioN^

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/03
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Jees, elikkä tuo kyseinen volannosto tunnetaan nimellä "gain boost" tai jotain. Löytyy tietääkseni ogg playeristä ainakin kyseisellä nimellä.

  Joissain ohjelmissa se on vakiona koodattu päälle, ja 6260:n huono kaiutin ei muutakuin kärsii siitä.

  Mitä tulee sun vertailuihin 3310:iin niin täytyy muistaa, että kyseessä on täysin erilainen puhelin jossa esim. on isompi tila kaiuttimelle/kuulokkeelle jolloin saadaan mahdutettua parempi kaiutin luuriin. Lisäksi tekniikka on aikalailla erilaista.

  Itse en ole talksia kokeillut, mutta laittelin ohjelman tekijälle kyllä emailia, että ottaisivat seuraavassa versiossa kyseisen ominaisuuden valinnaiseksi.

  Täytyy kysyä huollosta mitä asialle voitaisiin tehdä, vai onko kyseessä vain feature taas kerran.

  T: Scorp
   

Jaa tämä viestiketju