6230 ja nettisurffaus?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja julaak, 26/1/04.

 1. julaak

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/04
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  6230:n tiedoissa sanotaan näin:
  - XHTML-selain (WAP 2.0) HTTP/TCP/IP -tuella

  Tarkoittaako tämä että mitään WAP gatewayta ei tarvita webbisivujen selaamiseen?

  Pystyykö ko. puhelimella käyttämään esim. tätä foorumia?
   
 2. julaak

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/1/04
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, onko niin että WAP gateway tarvitaan surffaamiseen, mutta kun gateway muokkaa ja lähettää WAP 2.0 muodossa dataa 6230:een se on ilmeisesti jonkin verran kehittyneempää sivun näyttöä kuin mihin WAP 1.2.1 pystyy.

  Jos tämä on oikein, niin sitten tietysti pitää kysyä kenellä palveluntarjoajalla on WAP 2.0 yhteensopiva gateway, ja onko käyttö maksullista...`

  Vai onko niin että periaatteessa pystyy browsaamaan nettisivuja ilman gatewayta siltä osin kuin wap 2.0 speksit xhtml:n osalta antaa myöden? Näyttää siltä että WAP 2.0 speksit sisältää HTTP/1.1:n, joten jos nyt on näin, niin sivuja pitäisi pystyä browsaamaan ilman mitään erillistä gatewayta koska HTTP/1.1:ta käytetään siirtoprotokollana tcp/ip:n yllä.
  Eli periaattessa siirtoprotokolla layerit alimmasta ylöspäin:
  GPRS tai EDGE
  TCP/IP
  HTTP/1.1
  -> browseri rendaa xhtml:aa
  Sitten tullaan tietysti kysymykseen, että miten puhelin näyttää sivun joka on osin xhtml mukaista ja osin ei. Olisi mielenkiintoista tosiaan tietää miten esim. tämä foorumi näkyisi ko. puhelimessa.

  Noh, toivottavasti joku osaa sanoa. Itse en tosiaan tiedä miten tämä on..
   
 3. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  EN nyt tuosta laitteesta tiedä kun en ole testannut, mutta joskus testasin 6650:tä ja siniä tuo xhtml tuki oli ainakin sellainen että pystyi selaaamaan joitakin html sivuja ilman ongelmia ja ainoa yhteysasetus oli Radiolinjan GPRS accesspoint, ei mitään WAP asetuksia laiteessa. Aivan kuin laite olisi ollut modeemina, mutta isvuja katseltiin puhelimen näytöltä.

  Eriasia kuinka mukavaa touhua tuon, kun pitää skrollata sekä sivuttais että pystysuunnassa noita sivuja.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep, tuon tyyppisillä laitteilla ei välttämättä tarvitse wap gatewaytä, toinen asia sitten kuinka helposti löytää valideja sivuja joita katsella, eli yhdyskäytävät yleensä parantavat käytettävyyttä (jos eivät ole ruuhakaisia) ja myös ovat edelletys maksullisten palveluiden käyttöön (joista veloitus puhelinlaskuun)
   

Jaa tämä viestiketju