6220 Ongelma "siirry" - valikon kanssa

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja dumo, 20/5/04.

 1. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  6220:n kanssa ilmaantui seuraavanlainen ongelma: Kun koittaa avata puhelimen "siirry" valikon (Go to), käynnistää puhelin itsensä heti uudestaan. Sama restarttaus seuraa jos koittaa asetuksista (/omat linkit) vaihtaa siirry-valintojen asetuksia tai oikean valintanäppäimen toimintaa. Muita vikoja en ole vielä löytänyt.

  Ongelma ilmeisesti alkoi (en siis ole varma) kun asensin luuriin umsg - nimisen softan (http://www.uppli.com/). Poistin softan samantien, mutta eipä auttanut. Palautin kännykän asetuksista oletusasetukset, mutta ongelma on yhä olemassa.

  Tietenkin perinteiset kännykän sammuttaminen ja akun irroittaminen on jo kokeiltu. Löytyisikö keltään neuvoa / vinkkiä vai pitääkö tyytyä hieman vajaasti toimivaan puhelimeen / viedä huoltoon?


  (IM+ hakkaa muuten tuon umsg:n 6-0, ei vain viitsisi maksaa 20$ yhdestä pikku softasta. Tietäisiköhän kukaan ihan BTW hyvää / ilmaista softaa (voiko sellaista edes olla), jolla saisi series 40 luuriin msn messengerin?)
   
 2. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Äh, nyt alkaa kyllä neuvot loppumaan multa. Ei kukaan osaa kertoa saisiko puhelinta muuten nollattua kuin viemällä maksulliseen softan "päivitykseen" (uudempaa kuin nykyinen 4.08 ei taida olla)? Perkele miten yksi pieni javasofta voi sotkea luurin tuolla tavalla...
   
 3. Nemesis-88 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  5650
  Tykkäykset:
  17
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 1020
  Päivittävät softan ilmaseks, jos siinä on/keksit jonkun vian. Tässä tapauksessa softassa on bugi.
   
 4. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta Nemesis-88

  Päivittävätkö tosiaan ilmaiseksi vaikka vian on ilmeisesti aiheuttanut "ei-nokialainen" softa (no sitähän ei tarvitse kertoa), hyvä homma. Vielä kun keksisi mihin veisi päivitettäväksi niin olisi taas täysin toimiva puhelin...
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jos huollossa huomataan(ammattitaitoinen huoltomies huomaa jos on aikaa) että puhelimen vian on aiheuttanut "ei nokialainen" softa niin ei tietenkään mene takuuseen. Aika harvinaista varmaan et se huomataan mut mahdollista. Itse olen kyllä sitä mieltä et rehellisyys maan perii enkä tykkää "kusettajista"...
   
 6. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  jKarhu: Niinhän se on, mutta kuitenkin täytyy puhelimen omassa softassa olla jotain häikkää että antaa pienen javasoftan sotkea puhelinta. En kuitenkaan ehkä ensimmäisenä menisi huoltoon: "Tää meni rikki kun laitoin jonkun softan netistä", varsinkaan kun en ole aivan 100% varma aiheuttiko ko. softa vian.
   
 7. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mun pointtini oli ihan vain työn puolesta, ei henk.kohtainen. Molemmilla on ihan oikekin pointtinsa.

  Puh on nykyään jo pieni tietokone ja jos jonkun muun softa sekottaa esim. windowsin en usko et Bill on valmis maksamaan siitä koituvista kuluista.

  Lähinnä oon sitä mieltä et kannattaa olla tarkkana mitä softia laittaa puhelimiin. Itellä parikin kaveria jotka tunkee mitä tahansa puhelimeen ja sit manaavat et nokia on paska vaikka kaikki johtuu ihan omasta "tyhmyydestä", varottelut ei oo auttanu.
   
 8. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Siirry-valikko saattaa seota myös, jos olet laittanut sinne esim. kirjanmerkin, jonka sitten poistat selaimesta, niin Siirry-valikko ei (ainakaan N3200) osaa sitä itse poistaa vaan jumittaa puhelimen. Korjaantuu joissakin tapauksissa tekemällä uudestaan kirjanmerkki, ja poistamalla se ensin Siirry-valikosta ja sitten vasta selaimesta.
   
 9. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  jkarhu: Olet aivan oikeassa tuossa, pitäisi vähän varoa mitä puhelimeensa tunkee, aivan sama homma kuin tietokoneissa. Ei paljon auta jos menee tietokoneestaan valittamaan kun "kazaa on sotkenut koneen". Tietokoneohjelmien kanssa on kyllä jotenkin jo ihan kokemuksen pohjalta helpompi olla kriittinen. Jotenkin tuli kyllä yllätyksenä että J2ME-pohjaisen softan bugi voi vaikuttaa itse puhelimen toimintoihin, no aina oppii uutta.

  mclogan: Juu, olen kuullut tuollaista, en vain ole mitään kirjanmerkkejä ko. valikkoon lisäillyt. Myöskään siis oikean "valitse" napin toimintaa ei voi muuttaa tai puhelin kaatuu.
   
 10. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  3100 aivan sama vika... ja softassa uskoisin vian olevan koska luuriin en ole mitään asentanut. Kortilta vain kopion kaikki nimet ja numerot luurin muistiin ja sitten siirry valikko sekos.
   
 11. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16621
  Tykkäykset:
  4851
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Toimiiikos synkronointi?

  Se alkuperäinen ohjelma kannattaa päivittää huollossa uudestaan, ei maksa mitään.
   
 12. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Ei toimi, puhelin kaatuu kun pitäisi valita synkronoitavat tiedot. Yksittäisten tietojen lähettäminen infrapunalla onnistuu kyllä.

  Täytyy viedä "päivitettäväksi". Mihin puhelin muuten pitää viedä, käykö mikä tahansa valtuutettu Nokian huoltopiste ja menee takuun piikkiin?
   
 13. dumo

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/04
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, asia on hoidossa. Ei ollut minkään softan aiheuttama, vaan olipa jäänyt "sovellushakuun" yksi kuollut linkki, nyt toimii taas luuri normaalisti. Kiitokset mobiilisti, olit kuitenkin prkl oikeassa :).
   
 14. Deeku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/03
  Viestit:
  651
  Tykkäykset:
  11
  Itselle tuli vastaava vika 6230:aan n. 2 päivän käytön jälkeen. Oireet identtiset sun oireitten kan. Huoltoon vein, arvelivat että softa ei ollut asentunut kunnolla. Vajaan viikon odottelun jälkeen tuli luuri takaisin, tiedä sitten mitä olivat sille tehneet.
   

Jaa tämä viestiketju