6110n, E65, E70 ??

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja kamina, 29/8/07.

 1. kamina

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/04
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Saisin nyt pomon mukaan vaihtaa puhelinta, ja mikäs siinä kun nykyinen ärsyttää. Nykyisin on siis käytössä 3230 jossa seuraavat "ominaisuudet" häiritsevät:

  - Älyttömän hidas
  - Hitaat tiedonsiirrot
  - Takakansi irtoaa, pitää teipata se kiinni
  - Se tilttailee välillä "out of memory" (tms) ilmoituksilla
  - Tilttailee jos käyttää paljon bluetooth yhteyksiä
  - Akun kesto ei ole kummoinen

  Edellinen puhelin oli 6260 jossa ei toiminut oikeastaan mikään. Ominaisuuksia oli, mutta kaikki olivat niin bugisia ettei sille ollut juurikaan käyttöä... Kuoristakin rapisi maali pois jo ensimmäisen kuukauden aikana!

  Nuo otsikon puhelimet tulivat ensimmäisenä vastaan kun etsin korvaajaa. Mikäli nyt olen oikein ymmärtänyt, mikään S60 puhelin ei auta tuohon akun kulutukseen, mutta ehkä muuhun?

  Puhelinta käytän lähinnä puhumiseen, tekstaamiseen, netin surffaamiseen puhelimen omalla selaimella sekä mäkillä bluetoothin yli. Synkkaan kalenterin ja kontaktit päivittäin, ja käytänkin jatkuvasti puhelimen kalenteria (koska ilman sitä en muista mitään).

  Kaipaisin:

  -Nopeampaa tiedonsiirtoa, myös wlan voisi olla plussaa jos se toimii WPA2 + radius ympäristössä
  -Vakaata toimintaa
  -Kestää kuljetusta takataskussa (ja jopa päälle istumista)

  E70 näppis olisi plussa, voisin tehdä töitä puttylla (tavallisella näppiksellä ei vaan jaksa). 6110n taas navigaattori voisi olla kiva, mulla on nykyisellään autossa puhelinluettelo jonka karttaa joudun käyttämään aika usein.

  Muitakin puhelimia saa ehdottaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E70 ok jos qwerty ja missään tapauksessa et huoli parempaa E61i:tä, jälkimmäinen myös niitä harvoja S60 koneita jossa toiminta-aikaa reippaammin.

  E65 hyvä puhekone, eli jos ei sitä qwertyä kaipaa jne.

  6110n tietenkin GPS ja nopeampi kuin edelliset niin alustan kuin tiedonsiirron suhteen, WLAN puuttuu myös edellisiin verrattuna.

  E90ssa olisi sitten WLAN ja tärkeää RAM muistia reippaasti enemmän käytettävissä, toiminta-aikaakin ja ryhmän paras kamera.
   
 3. kamina

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/04
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Eli E61i on hyvä? Luenpa kokemuksia.

  edit: 6110n ei tue sähköpostia? Näin Noksun vertailu ainakin väittää...

  Pitäiskö ymmärtää että 6110n on paljonkin nopeampi kuin E61i?
   
 4. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Erittäin hyvä varsinkin jos tarvitset hyvää näppistä kirjottamiseen. Pitkiä maileja tullu kirjotettua ko. koneella, helposti homma sujuu. Kamera nyt ei ole mikään maan ihmeellinen, mutta hyvässä valossa tulee ihan kelpo kuvia joita kehtaa vähän edes koneelta katsoa. Vielä kun selaimeksi asentaa Operan niin on WLAN:in yli surffailu enemmän kun mukavaa. Toki nokian omakin selain on ihan kohtuullinen, mutta kuluttaa hulvattomasti dataa ja on hitaampi. Suosittelen jos tekstin kirjoittaminen ja tietoliikenneyhteydet on puhelimessa tärkeät. Akun kestokin on erittäin hyvä.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tukee, vakiona suurinpiirtein samalla lailla kuin muutkin tuoreet s60 koneet. Jotain pushmail sovellusta ei ehkä juuri tuolle koneelle testattu/listattu.

  Datasiirrossa HSDPA, eli 384 vs ~2000. (WLAN puuttuu)
  Käyttöjärjestelmä uudempi ja vähän hiotumpi ja rauta (prossa) teho suurempi, eli käytännössä perus valikko "surffailu" havaittavasti nopeampaa, lähentelee jo ns. peruskoneita. S60 3rd FP1 vakio selain taittaa hyvin sekä WML:n että HTMLllän, eli ei enään erillistä palvelut selainta -> linkit aukeaa aina oikeaan selaimeen. automaattinen näppis lukko vakiona. jne.

  "huonoudet" näkyy päällepäin, eli jos ulkonäkö, napit jne. ei kiinnosta niin ei kannatta väkisin, mutta jos ulkonäkö vain arveluttaa niin ehdottomasti kannattaa tutustua tarkemmin. Toki laite "vanhalla" S60 3rd alustalla, eli ei FP1:Stä.
   
 6. kamina

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/04
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Kävin eilen Nokian keskustan liikkeessä ihmettelemässä eri malleja. Täytyy sanoa että on kyllä epämääräisin tuotevalikko mitä kellään. Tuntuu että heidän 50 eri mallia voisi helposti supistaa alle 10 puhelimeen. Oikeastaan hyvän puhelimen löytäminen taitaa olla mahdotonta, kaupan myyjät kun tuntuivat ymmärtävän puhelimistä vähemmän kuin minä päivän tutustumisen jälkeen... Eli heistä tuntui olevan enemmän haittaa kuin hyötyä (pari varattua myyjää puhui kyllä asiantuntevan kuuloisesti, mulle ja vieressä asioineelle sattui täysi amatööri).

  Kuulemma 6110N nopeus verrattuna E61i johtui siitä että E61i oli ollut käynnissä liian pitkään...

  Pikatuntumalla lähes kaikki tämän päivän nokia puhelimet olivat erittäin huonosti rakennettuja. Natisivat liitoksissaan, tai lonksuivat. Näppistuntumassa oli reilua eroa mallien välillä. Muutama malli tuntui kuitenkin jämäkiltä, eli:

  E50, E61i, 6120 Classic

  En tietysti testannut kaikkia mahdollisia malleja, eli jos ajattelette että jonkin jäi testaamatta voi mainita.

  E61i ei tuntunut nopealta, itseasiassa kohtuullisen hitaalta. Siinä taitaa kuitenkin olla sen verran muistia että softia voi jättää myös taustalle käyntiin... 6110N ja 6120 Classic tuntuivat selvästi nopeammilta, johtunee reippaasti nopeammasta prossusta? Nokian devaus sivujen mukaan noissa on ARM 11 prossu ~350mhz nopeudella kun taas näissä vanhemmissa on ARM 9 220mhz nopeudella. En oikein wikipediastakaan saanut selville miten nuo eri prossun tuoteperheet menevät ristiin (eli mikä on kello kelloa vastaan ero). En kuitenkaan oikein löytänyt noista nopeamman prossun omaavista puhelimista sopivaa mallia (en kokeillut kaikkia).

  Uskon että 384kbiit riittää tiedonsiirtoon, erityisesti jos wlan on myös vaihtoehtona. Ei taida kummallakaan mökillä (Turun saaristo / Pohjoiskarjala) toimia edes 3g, saatikka sitten uudemmat hienot protokollat. Myös datapaketit suuremmille nopeuksille olivat kohtuullisen korkeita (mulla on 100€/kk rajotus työpaikalta, 384kbit kiinteä maksaa ~30€/kk joka vielä menettelee.

  Pikaisen kokeilun jälkeen jäi vähän ristiriitainen olo. Kyllä se E61i varmaan mahtuisi mukaan, ja näppiskin olis ihan mukava. Nykyisellään kannan läppäriä mukana monessa paikassa jossa sitä ei välttämättä tarvisi tuommoisen kanssa. Aika paljon joutui etsimään näppäimien paikkoja (vaikka koneella kirjoitan sen ~50-70 sanaa minuutissa). Uskon että se on kuitenkin vain tottumimskysymys. Kuitenkin tuntui että noi uudemmat puhelimet olivat niin paljon nopeampia että kyseessä oli todellinen sukupolven vaihdos.

  *huoh*

  Jos joku osaa ehdottaa vielä saman hintaluokan laitetta jota kannattaisi katsoa joka olisi näitä nopeampia niin kuulen mielelläni.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos sinulla on ollut 3230 ja 6260, niin todellinen sukupolven vaihdos , myös vauhdin osalta tapahtui s603rd koneisiin hypätessä, eli ne e61(i) jne.
  FP1 koneet eli mm. 5700, 6120, 6110n, N76,(N95, E90) toivat lisävilauksen vauhtiin, varsinkin uudelle käyttäjälle ero tuntuu merkittävältä kun se näkyy nimenomaan valikkojen vasteajoissa.

  HSDPA tuki tuntuu vauhdissa, myös vasteaikojen myötä, vaikka ei sinänsä tarvisi hurjaa kilobittivirtaa.
   
 8. kamina

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/10/04
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka ollakaan vasteajat ovat minua aina eniten ärsyttäneet. Tosin en vieläkään ymmärrä mistä se pitkä "prosessing" tulee aina kun yrittää avata jotain nettisivua.. Avataanko siinä tcp-yhteyttä palvelimelle, vai miettiikö selain vain syntyjä syviä?

  edit: Itseasiassa sukupolven vaihdoksella tarkoitin nimenomaan nopeuseroa 6110N ja 6120 laitteilla, enkä niinkään E61i'llä. Ehkä se on vähän nopeampi, mutta ei mainittavasti (tosin eri varmasti kasvaa jos avaa monta softaa kerrallaan).
   

Jaa tämä viestiketju