+600 e puhelinten käyttö soittamiseen ja tekstareihin?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja quagmire, 19/8/06.

 1. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Tätä sivuttiin jo tuolla Käyttökokemuksia N80:stä -tredissä, mutta en malta olla aloittamatta tästä uutta viestiketjua. Ko. viestiketjussa joku mainitsi käyttävänsä N80:ä ainoastaan puheluihin ja tekstareihin. Kysymys: miksi ostaa yli 600 euron monitoimipuhelin, jos puhelimella ei tule muuta kuin soitettua ja tekstattua? Äänenlaadun ja viestien kirjoittamisen helppouden takia?

  Työkaverini hankki itselleen pari viikkoa sitten N91:n. Kun räpläsin puhelinta, huomasin, että puhelin oli käytännössä tehdasasetuksissa. Mitään ei oltu tehty - teemat, pikanäppäimet, valikot, ihan kaikki koskemattomina, sähköpostiosoitteet konffaamatta, gprs-asetukset tilaamatta jne. Olipa jopa oikeassa siirtymisnäppäimessä vielä Elisan logo. Mp3:ia oli ladattu puhelimeen kokonaista kaksi kappaletta. Minkä takia tällaiset ihmiset eivät hanki jotain 6230i:tä tai vastaavaa? Jos hankkii yli 600 euroa maksavan puhelimen, niin luulisi sen luurin nyt sen verran kiinnostavan, että sille tekee muutakin kuin laittaa sim- ja muistikortit sisään ja siirtää numerot. Tottahan sekin on, että nykypäivän puhelimissa on keskimäärin enemmän ominaisuuksia kuin valtaosa jaksaa käyttää, mutta silti ihmetyttää, mikseivät ruohonjuuritason käyttäjät tyydy ruohonjuuritason puhelimiin. Ai niin, tuleekos tässä nyt sitten joku brassailu kysymykseen? Voisiko se olla sitä? Vrt. multimiljonääripappa Antti Piippo, jolla on Porsche Carrera GT (maksaa 790 000 e!!!), mutta silti hän ei osaa ajaa autollaan paskan vertaa; sammuttelee autoaan joka valoissa, ajaa liikennevirrassa tosi nykivästi, ja olipa eräs kaverini nähnyt hänen kääntävän Kämpin edessä autoaan n. 10 minuuttia ympäri.

  Kommentteja? (Siis puhelimista, eikä niinkään Antti Piiposta...)
   
 2. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10056
  Tykkäykset:
  144
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Haluavat nostaa nokia-osakkeidensa hintaa =) ?

  Ovat kertakaikkiaan niin metrohomoja, etteivät kykene olemaan naapureitaan "huonommin varustettuja" ?
   
 3. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Mitä kummaa se sinulle kuuluu, mitä se työkaveri sillä omalla puhelimella tekee? Ja vielä vähemmän ne ajotaidot kuuluu tänne foorumille. Jokainen saa ostaa omilla rahoillaan niin kalliin puhelimen kuin haluaa, ja käyttää sitä vaikka verkon painona.
   
 4. muti

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/06
  Viestit:
  156
  Tykkäykset:
  0
  juzilla on kunnon agnsti päällä.

  ontopic: Eivät yksinkertaisesti mitään. On myös niitäkin ketkä tekisivät paremmalla puhelimella jotain, mutta eivät halua ostaa. Koska "vanha puhelinkin toimii vielä hyvin"
   
 5. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  No joo, ei ne minustakaan sillä puhelimella mitään tee (mutta ihmettelen edelleen, mitä ne ajotaidot kuuluu tähän asiaan).
   
 6. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Se oli se vertailu siihen brassailuun, eli hankitaan tuote sen takia, koska se on kallis ja hieno, eli statussymboliksi. Todellista tarvetta ei todellisuudessa tunnu olevan.
   
 7. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Itse pyrin käyttämään ominaisuuksia niin pitkälle kuin mahdollista, mutta mullakin on se ongelma, että puhelinten yms. "statustavaroiden" kanssa pitää näyttää kavereille että "MULLA ON JA TEILLÄ EI!"

  Puhelimien kanssa nyt sentään tämä on jäänyt pois, puhelin on sellainen kun tarvitsen(Silti uusimpia malleja), mutta muissa tavaroissa on eri...
   
 8. Phenix

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/05
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Ite ostin SE K800i:n vain ja ainostaan puhumiseen, tekstareihin ja kameran käyttöön. Koska en omista digipokkaria niin tuntui hyvältä ostaa puhelin missä on pakollisiin kuvaustarpeisiin riittävä kamera. Puhelimen muut ominaisuudet on jääny käyttämättä.

  Puhuttiin siitä että miksei ne osta peruspuhelinta jokka ei käytä puhelinta muuhun kuin puhumiseen... Oletko koskaan katsonut kuin rumia ne "peruskännykät" on?

  Ite en taas ymmärrä ihmisiä jokka ostaa kalliin puhelimen käyttääkseen sitä pelailuun, nettisurffaukseen tai mailin lukemiseen. Ei sieltä voi tulla sellasta mailia jota ei kerkiäisi joko kotikoneella tai töissä lukemaan. Ja mielummin mä surffaan netissä 37" kuvalla kuin jollain kännykän näytöllä.
   
 9. henrikk

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/4/06
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Ai sä pidät tota 37" näyttöä aina mukana , että voit kattoo vaikka netistä jotain bussimatkalla?Mihin muuten ees tarttet kännykään, koska kaiken voi hoitaa "paremmin" kotitietokoneelta? ."Perus kännykät" on ainakin paljon pienempiä, ja siten myös paremman näköisiä, ainakin yleensä.
   
 10. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Riippuu taas puhelimesta niin paljon. Esimerkiksi 6020/6021 on melko peruspuhelin, mutta omasta mielestäni hienoin tuotos Nokialta vuosiin.
   
 11. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Kai sitä nyt saa ostaa sellaisen puhelimen kuin haluaa? Onko tullut mieleen että kaikille se hinta ei ole se olennaisin valintakriteeri? Pikemminkin sillä on merkitystä muille, jotka vahtivat että kukaan ei hanki "liian kallista" puhelinta. Ja sehän on sitten pröystäilyä :)

  Itse katson ominaisuuksia, ulkonäköä ja käyttömukavuutta ja vasta niiden jälkeen hintaa. Esimerkiksi kun taannoin etsiskelin puhelinta pelkkään puhumiseen ja tekstiviestittelyyn, harkitsin ihan vakavissani 9300:sta sen qwerty-näppiksen takia. Valinta osui lopulta pienempään puhelimeen, mutta ei hinnan takia.
   
 12. Arska99 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  1
  Propsit mainososastolle, että ovat saaneet luotua ihmisille tunteen siitä, että tarvitsevat jotain kallista tuotetta, vaikka oikeasti eivät tarvitsekaan. Bisnes on bisnestä.
   
 13. muti

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/06
  Viestit:
  156
  Tykkäykset:
  0
  Mainosten ansiota, saivat ihmiset luulemaan että on hienoa katsoa telkkaria tai surffailla netissä ~2tuuman näytön kanssa
   
 14. poppah

  poppah

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  549
  Tykkäykset:
  0
  Frendi osti 9300i:n koska siinä voi hakea kontakteja vaikka firman nimellä, mitä mm E60/70 yms ei tee.
   
 15. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Itse ainakin arvostan yksityisyyden mahdollisuutta mobiililaitteissa. Kun ei asu kartanossa niin ei voi aina vetäytyä takkahuoneeseen, josta löytyy se jättiskriini olohuoneen normitelkkarin lisäksi (muiden perheenjäsenten käytössä).
   
 16. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Tuosta kirjoituksesta paistaa hyvin se, että kirjoittajalla on tuskin mitään kokemusta em. laitteista.

  Hyvin itsekin pärjäilin peruskännyköillä, ostin luureja niiden ulkonäön vuoksi jne. edes wappia en ikinä käyttänyt. Sitten hankin ensimmäisen PDA -luurini jossa mm. internet, wlan jne.

  Muutaman kk:n kokemuksien jälkeen uskallan sanoa, että on käsittämättömän kätevää kun on netti kätevästi *aina* taskussa. Ja nimenomaan käyttäjäystävällisesti; en ikipäivänä jaksaisi surffailla yhtä paljon ilman stylus/kosketusnäyttöä. Eihän 2,8 tuumaa paljoa ole, mutta todellakin riittävästi.
  Aivan kaiken mitä (sinä) hoidat kotikoneelta huiman suurelta 37" näytöltä, minä voin hoitaa reissun päältä puhelimellani. Alkaen jostain tilihommeleista ja päättyen vaikkapa aikataulutietojen tarkistamiseen, vain mielikuvitus rajana..
  Kaiken lisäksi kun yksi laite toimii mm. nettipäätteenä, puhelimena, mp3 -soittimena, navigaattorina, jne. niin siitä kannattaa se +600e kyllä maksaakin.

  Useasti ihmisten on helppoa arvostella juurikin sellaisia asioita, joilla ei ole pätkän vertaa (tai hyvin vähän..) omaa kokemusta.
   
 17. poppah

  poppah

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/03
  Viestit:
  549
  Tykkäykset:
  0
  Toi on aivan totta. Sähköpostia voi lukea vaikka päivän-parin viiveellä, tässä tosin menetetään sähköpostin nopeusetu, mut mitä siitä. Rento meininki. Postin avaaminen on tosin tehty aika helpoksi, kone kysyy kuin tekstiviestienkin kanssa, että haluatko lukea uuden viestin. Tuolla E70 mallilla on aika kävevä kirjoitella vastaus ja napata vaikka kuva mökilta liitteeksi, miten hommat on edenny.

  Mutta henkilökohtaisesti pitäydyn ehdottomasti paperipostissa, se on vaan niin vaivaton, kätevä, nopea jne. Eikä tosiaan tarvi lukea postiansa kuin max kerran päivässä, kotiosoitteessaan, ellei posti ole sekoittanut taas mua naapureihin. :)

  nimim faksit takaisin!

  ps. musta puheluihinkaan ei tarvi aina vastailla het, soittelee sit takaisin kun siltä tuntuu. Ei sieltä voi tulla mitään niin tärkeää ettei kerkee kotisohvalta soitella illalla.
   
 18. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  En minä 8800:lla paljoa muuta tehnyt. Yhden kerran taisin shakkia pelata.
   
 19. wilzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/04
  Viestit:
  438
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM
  No sillä nyte ei paljon muuta voi tehdäkkään;)
   
 20. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ei niin. N80:sellä tein vielä vähemmän.
   

Jaa tämä viestiketju